افزایش تولید ناخالص داخلی به 176 میلیارد دلار
چهارشنبه 5 مرداد 1384 - ساعت 20:44

واحد اطلاعات اقتصادی اکونومیست در گزارش ماه ژوئن خود، پیش‌بینی کرد رشد واقعی تولید ناخالص داخلی ایران تا پایان سال 2005 به 5.5 درصد برسد.

 

ا توجه به افزایش هزینه های دولت ایران در سال جاری میلادی، انتظار می رود رشد واقعی تولید ناخالص ایران در سال 2005 نسبت به سال 2004 افزایشی 0.7 درصدی داشته باشد.
بر اساس این گزارش، رشد واقعی تولید ناخالص داخلی ایران تا پایان سال 2005 به 5.5 درصد خواهد رسید که از رقم 4.8 درصدی در سال 2004، بیشتر خواهد بود.
بر پایه این گزارش، تولید ناخالص داخلی ایران (بر پایه قیمتهای بازار) تا پایان سال 2005 به بیش از 176 میلیارد دلار خواهد رسید، که افزایشی 30 میلیارد دلاری نسبت به سال 2004 خواهد داشت.
اکونومیست علت افزایش رشد اقتصادی ایران در سال 2005 را افزایش هزینه های دولت و گسترش حجم یارانه ها می‌داند.
بر این اساس، افزایش حجم یارانه‌ها باعث افزایش مخارج دولت ایران خواهد شد و افزایش مخارج دولت نیز به نوبه خود باعث افزایش مصرف بخش خصوصی و در نتیجه افزایش رشد اقتصادی ایران می شود.
با این وجود، بنابر پیش بینی اکونومیست، رشد اقتصادی ایران در سال 2006 نسبت به سال جاری میلادی بیش از یک درصد کاهش خواهد یافت و به 4.4 درصد خواهد رسید.
این گزارش می افزاید، تولید ناخالص داخلی ایران در سال 2006 به مرز 200 میلیارد دلار خواهد رسید.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news37281.html