روش‌های جديد در سرشماري نفوس‌ومسكن سال85
ایسنا , شنبه 8 مرداد 1384 - ساعت 19:08

طبق سرشماري نفوس و مسكن در سال 85، 17 ميليون خانوار در كشور مورد سرشماري قرار مي‌گيرند كه پيش‌بيني شده كه طبق نتيجه اين سرشماري 69 ميليون و 500 هزار نفر جمعيت كشور بدست آيد.

 

رئیس مركز آمار ايران گفت: طبق سرشماري نفوس و مسكن در سال 85، 17 ميليون خانوار در كشور مورد سرشماري قرار مي‌گيرند كه پيش‌بيني شده كه طبق نتيجه اين سرشماري 69 ميليون و 500 هزار نفر جمعيت كشور بدست آيد.»
حميدرضا نواب‌پور انجام سرشماري نفوس و مسكن در سال 85 را از وظايف 10 سالانه اين مركز ذكر كرد و گفت: «هدف از اين سرشماري اعلام جمعيت كشور است كه اين افراد شامل داخل و خارج كشور نيز مي‌شوند.»
وي افزود: «مشخصات ساختمان‌ها و مصالح بكار رفته در آنها و تاسيسات و امكانات آنها نيز مورد سرشماري قرار مي‌گيرند، در عين حال شناسنامه‌اي نيز براي هر روستا تهيه مي‌شود.»
به گفته او براي سرشماري افراد ابتدا اماكن شناسايي مي‌شوند. به طوري كه در سال 85 به تمامي اماكن رجوع و خانوارهاي موجود در آنها سرشماري مي‌شوند. براي شناسايي اماكن قبل از سرشماري فهرست‌برداري از آنها صورت مي‌گيرد. به طوري كه ابتدا فهرست مكان‌هاي موجود در حوزه‌هاي سرشماري تهيه مي‌شود.
وي از روش جديد پرسشنامه كه خواندن آنها از طريق رايانه از راه اينترنت است، خبر داد و خاطر نشان كرد: «اين كار به دليل بالا بودن حجم اطلاعات و عمليات آمارگيري استفاده مي‌شود تا امكان بروز خطا در آن كاهش يابد. طبق اين روش و در راستاي تكميل آن آمارگيري و سرشماري همراه با نمونه‌گيري انجام خواهد شد.»
او با اشاره به فرم‌هاي پرسشنامه با بيان این که اين فرم‌ها دو نوع دارند، تصريح كرد: «يك نوع از فرم‌ها از تمامي افراد و خانوارها پرسيده مي‌شود و يك نوع فرم ديگر از قسمتي از خانوارها پرسيده مي‌شود و به تمام آنها تعميم داده مي‌شود. اين كار سرعت و دقت را افزايش و هزينه را كاهش مي‌دهد.»




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news37616.html