تحقیقات ویژه برای شناسایی عامل ترور قاضی آقازاده
هموطن سلام , يكشنبه 6 شهريور 1384 - ساعت 23:20

رئیس دادگستری ملارد هنگام خروج از خانه‌اش در خیابان اشرفی اصفهانی، هدف گلوله مردی ناشناس قرار گرفت و بشدت مجروح شد.

 

رئیس دادگستری ملارد هنگام خروج از خانه‌اش در خیابان اشرفی اصفهانی، هدف گلوله مردی ناشناس قرار گرفت و بشدت مجروح شد.
به گزارش خبرنگار ما، ضارب ناشناس که مردی با قد متوسط، پیراهن صدری رنگ و شلوار مشکلی است، پس از تیراندازی دوان دوان خود را به 2 کوچه پایین‌تر از محل حادثه رساند و با سوار شدن بر یک دستگاه پژو جی ال ایکس یشمی پا به فرار گذاشت.
بنا بر این گزارش، ساعت 7 صبح دیروز زمانی که قاضی محمد رضا آقازاده، رئیس دادگستری ملارد از توابع شهریار قصد داشت برای رفتن به محل کارش از خانه خارج شود، هدف گلوله مردی ناشناس قرار گرفت و با اصابت این گلوله به دست و سپس چشمش بشدت مجروح شد. در پی این ماجرا همسر قاضی آقازاده که برای بدرقه او خود را به در حیاط رسانده بود، به تعقیب ضارب ناشناس پرداخت، ولی مرد جوان به طرف انتهای کوچه که به تپه‌ها و دره‌های خاکی منتهی می‌شد، دوید و با رساندن خود به 2 کوچه پایین‌تر از محل حادثه سوار پژو یشمی رنگی شد که در انتظار او بود و پا به فرار گذاشت. همسر قاضی آقازاده که نتوانسته بود به تعقیب خود ادامه دهد در حالی که با فریاد زدن از همسایه‌ها کمک می‌خواست، به محل حادثه برگشت و با کمک پسرش قاضی آقازاده را به بیمارستان منتقل کرد. این زن ساعاتی پس از حادثه در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما چنین گفت: قاضی آقازاده هر روز صبح ساعت 30/6 یا 7 از خانه خارج می‌شد و سوار بر خودرو خود به محل کارش در ملارد شهریار می‌رفت. او صبح امروز نیز مثل همیشه ابتدا ماشینش را از پاکینگ خارج کرد و پس از آن به طرف در پارکینگ آمد تا آن را ببندد. پس از بستن در زمانی که او قصد داشت چفت بالایی در را بیاندازد و دستش را بالا برده بود، ناگهان صدای شلیک یک گلوله فضا را پر کرد و قاضی آقازاده که سرش به سمت حیاط و پشت به ضارب ایستاده بود به زمین افتاد. وی ادامه داد: من که برای بدرقه او به دم درآمده بودم با دیدن این صحنه به طرف کوچه دویدم و مردی را دیدم که به طرف انتهای کوچه می‌دوید. برای همین به تعقیب او پرداختم، ولی مرد جوان در دره خاکی انتهای کوچه گم شد و پس از آن از یکی از همسایه‌ها شنیدم که در کوچه هفتم سوار یک دستگاه پژو شده و فرار کرده است.
پس از فرار ضارب جوان من که کاملا هیجان‌زده شده بودم، با فریاد از همسایه‌ها کمک خواستم و دوان دوان خودم را به همسرم رساندم. سپس با کمک پسرم پیکر نیمه جان او را سوار ماشین کردم و به بیمارستان انتقال دادم.
همسر قاضی آقازاده در پاسخ به این سوال که آیا قاضی آقازاده مورد تهدید قرار گرفته بود، گفت: او هیچ تهدیدی نشده بود، ولی شب قبل از حادثه کسالت داشت و قرار بود امروز – روز حادثه – به سر کار نرود، ولی صبح که شد گفت که یکی از همکارانش در مرخصی است و او باید به سر کار برود تا کار مردم به تعویق نیافتد.
همچنین پسر قاضی آقازاده نیز درباره این ماجرا گفت: شب قبل از حادثه پدرم کسالت داشت و از من خواست تا صبح که شد به محل کارش زنگ بزنم و برایش مرخصی بگیرم. من که پس از ماجرای ترور قاضی مقدسی و اسید پاشی به صورت دادستان رباط‌ کریم، بسیار نگران پدرم بودم، همیشه صبح‌ها تا دم در بدرقه‌اش می‌کردم، ولی شب قبل چون فکر می‌کردم پدرم به سر کار نمی‌رود در طبقه پنجم خوابیدم و صبح با شنیدن صدای شلیک گلوله از خواب پریدم. ابتدا فکر کردم صدا از کوچه پشتی به گوشم رسیده ولی وقتی به بالکن رفتم مادرم را دیدم که فریاد زنان به دنبال مردی با قد متوسط می‌دود. برای همین خودم را به کوچه رساندم و با دیدن پیکر خون‌آلود پدرم، او را به بیمارستان منتقل کردم.
وی ادامه داد: پدرم معمولا به پرونده‌های حقوقی رسیدگی می‌کرد، ولی مدتی پیش مسئول رسیدگی به یک پرونده قتل شده بود، قتل پسری که چند سال پیش توسط 2 زن و یک مرد کشته شده و متهم اصلی نیز در زندان بود، ولی پرونده برای بازبینی به پدرم واگذار شده بود.
پدرم معمولا درباره کارهایش زیاد توضیح نمی‌داد و همیشه به فکر مردم بود. او که از سال 62 سمت فرمانده پلیس قضائی را بر عهده داشت، حدود 3 سال پیش رئیس دادگستری ملارد شد و کارش را در آنجا ادامه داد تا این که صبح امروز – روز حادثه – هدف گلوله مردی ناشناس قرار گرفت و مجروح شد.
این گزارش حاکی است در پی ترور قاضی آقازاده، بلافاصله قاضی جعفرزاده، سرپرست دادسرای جنایی تهران و بازپرس ویژه قتل تهران در محل حادثه حاضر شدند و از همان لحظات اولیه حادثه، تحقیقات پلیسی برای شناسایی و دستگیری ضارب آغاز شد. اکیپی از ماموران اداره 10 آگاهی پس از اعزام به محل حادثه تحقیقات گسترده‌ای را برای چهره‌نگاری از ضارب آغاز کردند، ولی به گفته یک منبع آگاه در پلیس آگاهی هنوز موفق به ترسیم چهره او نشده‌اند.

رئیس دادگستری تهران:
عاملان ترور رئیس حوزه قضائی ملارد چهره‏نگاری شده‏اند
رئيس دادگستري استان تهران در خصوص ترور نافرجام قاضي آقازاده گفت:عاملان ترور رئيس حوزه قضائی ملارد چهره‌نگاري شده‌اند.
عليزاده با محكوم كردن ترور قاضي آقازاده، حال عمومي وي را خوب توصيف كرد و گفت:خوشبختانه افرادي كه در صحنه‌ اين حادثه حاضر بودند مشخصات عامل ترور را تشريح كرده‌اند.
به گفته وي، ضارب اين قاضي دادگستري يك نفر بوده و يك نفر ديگر هم او را همراهي مي‌كرده است.
عليزاده اضافه كرد: مسئول رسيدگي به اين پرونده، سرپرست دادسراي جنايي است و تحقيقات در اين زمينه آغاز شده است.
رئیس كل دادگستري استان تهران همچنين در پاسخ به سوال خبرنگاري در خصوص فيلم سفارت ژاپن از صحنه ترور قاضي مقدسی، گفت: اين مسئله را وزارت اطلاعات پيگيري مي‌كند، اما گويا دوربين‌هاي اين سفارتخانه هنگام وقوع حادثه خراب بوده است.
در همین حال قائم مقام دادگستري استان تهران گفت: ارتباطي بين ترور نافرجام رئيس دادگستري بخش ملارد با ترور قاضي مقدسی و اسيد پاشي به صورت رئيس دادگستري بخش نسيم شهر وجود ندارد.
ميركوهي در گفت و گو با فارس گفت: به احتمال قوي اين حادثه با انگيزه شخصي رخ داده است زيرا دادگستري بخش ملارد تا كنون به پرونده سياسي يا پرونده هاي مهم ديگر رسيدگي نكرده است .
وي درباره وضعيت جسماني قاضي آقازاده گفت: پزشكان تاكنون نتوانسته اند گلوله را از چشم قاضي دربياورند و ايشان در حال حاضر در هوشياري بسر برده و هم اكنون به بخش ICU بيمارستان بقيه‏الله منتقل شده است.
قاضی نصر، رئیس دادگاه بخش بوستان بود چند روز پیش توسط افرادی ناشناس مورد اسیدپاشی قرار گرفت و هم‏اکنون در منزل بسر می‏برد. وی بیشتر کار رسیدگی به پرونده‏های ملکی و خانوادگی و دعاوی حقوقی را برعهده داشته است.

تمام قضات دادسراها بزودی مسلح می‏شوند
سرپرست دادسراي امور جنايي تهران با اعلام اين كه هيچكس ضارب قاضي آقازاده را به طور دقيق نديده است، خبر داد كه تمام قضات دادسراها بزودي مسلح مي‌شوند.
فخرالدين جعفرزاده در رابطه با نحوه وقوع ترور قاضي گفت: حدود ساعت 05/7 صبح كه قاضي آقازاده رئیس دادگستري ملارد به همراه همسرش قصد خروج از منزل را داشتند توسط يك فرد ضارب مورد اصابت گلوله قرار گرفت.
سرپرست دادسراي امور جنايي تهران، در ادامه خاطر نشان كرد: پس از اصابت گلوله به قاضي آقازاده همسر او به بيرون از پاركينگ دويده و چند متر فرد ضارب را تعقيب كرده است، اما موفق به گرفتن او نشده چون اين فرد از انتهاي كوچه محل سكونت قاضي آقازاده به سمت رودخانه و محوطه جنگلي كه در آنجا وجود داشته گريخته است.
وي تصريح كرد: پس از حضور بازپرسان ويژه قتل دادسراي امور جنايي تهران، افسران آگاهي و ماموران در محل حادثه، تحقيقات اوليه در اين رابطه آغاز شده است و پوكه گلوله شليك شده هم در محل يافت شده است و مشخص شده كه كاليبر اين اسلحه 22 بوده، اما هنوز نوع آن مشخص نيست و بايد پس از بررسي توسط ماموران و كارشناسان اعلام شود.
سرپرست دادسراي امور جنايي تهران، ادامه داد: حال عمومي قاضی آقازاده مساعد است و اميدواريم آسيب جدي به او وارد نشده و بزودي سلامتي خود را به دست آورد.
جعفرزاده گفت: او در حال حاضر قادر به تكلم كردن است، اما هنوز براي چهره‌نگاري كامل و تكميل تحقيقات زمان باقي است.
وي در رابطه با وجود ارتباط بين این ترور با ترور قاضي مقدسی، اظهار داشت: از آنجايي كه فرد ضارب در پرونده قاضي مقدسی هنوز شناسايي نشده است لذا نمي‌توان نسبت به ارتباط بين اين 2 ترور مطمئن بود.
سرپرست دادسراي امور جنايي تهران، در پايان گفت: مقامات بالاتر اعلام كرده‌اند تمام قضات دادسراها از فردا مسلح به سلاح گرم مي‌شوند و در صورتي كه احساس خطر كنند حق تير هم دارند.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news41835.html