رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار رئیسجمهور و هیات وزيران با تبيين مهمترين وظايف دولت به ويژه در عرصه عدالت، تاكيد كردند: تحقق عدالت، در گرو توجه كامل به عقلانيت و معنويت است و هيچ ارزش ديگري نبايد عدالت، نفي تبعيض و رسيدگي به طبقات محروم را در عملكرد دولت جديد، كمرنگ سازد.
مقام معظم رهبري در اين ديدار كه در سالروز شهادت شهيدان رجايي و باهنر انجام شد، اين 2 شهيد سرافراز را نماد حقيقي دولتمردان متعهد خواندند و با آرزوي توفيق براي همه كارگزاران نظام اسلامي در استمرار راه رجايي و باهنر، ارتباط مستمر با خداوند و تلاش براي اداي تكليف را تضمين كننده صحت عمل و استقامت دولتمردان در تحقق اهداف انقلاب اسلامي و تامين نيازهاي ملت برشمردند.
ايشان، پيشرفت و ارتقاي كشور و تلاش براي تحقق سند چشمانداز 20 ساله را هدف اصلي همه اعضاي دولت دانستند و با اشاره به فرصت 4 ساله اعضاي كابينه براي كار و تلاش و خدمت، افزودند: دولت جديد بايد با انسجام و هماهنگي و قدر شناختن فرصت 4 ساله خدمت به مردم، حتي يكروز را از دست ندهد.
رهبر معظم انقلاب اسلامي، دولت اسلامي را از شعارهاي خوب آقاي احمدينژاد خواندند و در تبيين اين مفهوم، خاطرنشان كردند: دولت اسلامي نه فقط قوه مجريه بلكه همه كارگزاران نظام اسلامي را شامل ميشود و پس از پيروزي انقلاب اسلامي و تشكيل نظام اسلامي كه با همت و هوشياري امام راحل و مردم صورت گرفت، تشكيل دولت اسلامي به عنوان زمينهساز شكلگيري كشور اسلامي، همواره مورد نظر مسئولان بوده است و گامهايي در اين راه برداشته شده است.
ايشان تحقق دولت اسلامي را امري محتوايي و منوط به انطباق جهتگيري و عمل كارگزاران نظام با مباني اسلام و اهداف انقلاب برشمردند و افزودند: دولت جديد كه با شعار مبارك دولت اسلامي روي كار آمده است بايد تلاش كند تا در عرصههاي مختلف داخلي و خارجي، از جمله رفتار با مردم، به طور جدي و واقعي به اين شعار پايبند باشد تا گام بزرگي در جهت تحقق كشور اسلامي برداشته شود.
رهبر معظم انقلاب اسلامي در همين زمينه، عملكرد كارگزاران را در رفتار و زندگي مردم، كاملا تاثيرگذار خواندند و افزودند: اگر مسئولان و مديران كشور نتوانند در رفتار و گفتار به نصاب لازم و در خور شان جمهوري اسلامي برسند نبايد مردم را ملامت كنند چرا كه اگر كارگزاران نظام، حقيقتا اسلامي شدند رفتار مردم هم، بالطبع اسلامي ميشود و كشور نيز اسلامي خواهد شد.
مقام معظم رهبري اقدام آقاي احمدينژاد در مطرح كردن شعار عدالتمحوري را باعث جلوگيري از به فراموشي سپرده شدن اين شعار بسيار اساسي ارزيابي كردند و با اشاره به استقبال مردم از عدالتمحوري دولت جديد، افزودند: دولت بايد به اين شعار تحولآفرين و ملزومات آن، كاملا پايبند باشد.
ايشان با اشاره به كارهاي بزرگ انجام شده در كشور براي رفع محروميت، خاطر نشان كردند: عدالت هميشه در شعارهاي دولتهاي پس از انقلاب مطرح بوده است، اما اين خطر وجود داشته كه عمده شدن شعارهاي خوب ديگر همچون پيشرفت و توسعه و آزادي و مردمسالاري، شعار عدالت را كمرنگ كند در حاليكه نبايد هيچ شعار و ايدهاي، باعث كمرنگ شدن عدالت و فراموش شدن طبقات محروم شود.
رهبر معظم انقلاب اسلامي با اشاره به درهم آميختگي كامل مفهوم عدالت با مفهوم عقلانيت و معنويت، افزودند: اگر عقل و خرد و علم در تشخيص مصاديق عدالت و راههاي تحقق آن به كار گرفته نشود بدون ترديد عدالت، محقق نخواهد شد.
ايشان عقلانيت را كاملا متفاوت با محافظهكاري خواندند و افزودند: محافظهكاري يعني طرفداري از وضع موجود و هراس از هرگونه تحول، در حاليكه عقلانيت گاه منشا تحولات عظيمي نظير انقلاب اسلامي بوده است.
مقام معظم رهبري تحولات ايجاد شده در نظام را نتيجه نگاه عقلاني و علمي به اوضاع داخلي و خارجي دانستند و افزودند: بايد با پرهيز از انفعال در برابر جريان عمومي سلطه سياسي و اقتصادي جاري در دنيا، با تحول و تحرك، با اين وضع، مقابله عقلاني كرد.
ایشان معنويت را يكي ديگر از شرطهاي لازم براي تحقق عدالت برشمردند و افزودند: پيگيري عدالت بدون توجه به معنويت، به رياكاري، انحراف و ظاهرسازي تبديل ميشود ضمن این که معنويت «بدون عدالت و بياعتنا به لزوم مبارزه با ظلم و سلطه» نيز مورد قبول نيست.
رهبر معظم انقلاب اسلامي با انتقاد از كساني كه عدالت را توزيع فقر ميدانند، خاطر نشان كردند: عدالت توزيع عادلانه و عاقلانه امكانات موجود ميان همه مردم و تلاش براي افزايش اين امكانات است و كساني كه معتقدند ابتدا بايد بهدنبال افزايش ثروت عمومي رفت و سپس پيگير عدالت شد؛ عملا عدالت را ناديده ميگيرند و الگوهايي ارائه ميدهند كه اكنون در كشورهاي بزرگ سرمايهداري وجود دارد يعني عدهاي كاملا مرفه، اكثريت مردم داراي زندگي همراه با حسرت و عدهاي نيز دچار فقر و فلاكت.
رهبر انقلاب اسلامي، عدالت را محور ضروري برنامه همه وزارتخانهها خواندند و افزودند: در اين زمينه سازمان مديريت و برنامهريزي و بخشهاي مالي و اقتصادي و خدماتي وظايف سنگينتري بر عهده دارند.
مقام معظم رهبري ضمن تأكيد بر گسترش علم و دانايي، گسترش آزادانديشي را از ديگر وظايف دولت جديد برشمردند و خاطرنشان كردند: بايد فضايي فراهم شود كه انسانها واقعا آزادانه فكر كنند تا آزادي بيان هم محقق شود، زيرا آزادي بيان تابعي از آزادي فكر است و اگر فضاي آزادانديشي و آزادي فكري وجود نداشته باشد آزادي بيان هم عملا وجود نخواهد داشت.
ايشان مبارزه با فساد، تأمين عزت ملي و به تعبير رايج غرور ملي و مبارزه "عاقلانه، حرفهاي و شجاعانه" با ابعاد مختلف نظام سلطه جهاني را از ديگر وظايف دولت جديد برشمردند و افزودند: اين دولت مخالفان و دشمناني بيروني نظير سلطهگران دنيا، ديكتاتورهاي جهاني، سكولارها و سرمايهداران جهاني دارد كه بايد با هركدام به تناسب، رفتار و مقابله كند اما مهمتر از اين عوامل، دشمنان دروني هستند كه بايد بهشدت مراقب آنها بود تا راه و جهتگيري صحيح كنوني، منحرف نشود.
مقام معظم رهبري غلظت يافتن ادبيات ديني را بدون ظهور جهتگيري عميق ديني در رفتارها، از جمله آفات و دشمنان دروني خواندند و افزودند: ادبيات ديني بايد تشويق شود همچنان كه ترويج نشانهها و تعظيم شعائر ديني، امري ضروري است، ولي بايد بيشتر از ظاهر و فرم، عمل و محتوا را اسلامي كرد چراكه غفلت از محتوا و پرداختن به شعار، رياكاري را در مردم هم ترويج ميكند.
ايشان دولت جديد را به بياعتنايي به اتهاماتي نظير متحجر بودن توصيه كردند و افزودند: كاملا مشخص است كه نظام اسلامي از اساس با حركت و نگاه متحجرانه مخالف است چراكه متحجرين بهشدت متعصب و مخالف عقل هستند ضمن آنكه كساني كه اين تهمتها را به دولت جديد ميزنند، رفتارشان بسيار شبيه متحجران است زيرا درباره حرفها و ايدههاي غربي آنهم از نوع كهنه و قديميشده، كاملا متعصبانه فكر و رفتار ميكنند.
رهبر معظم انقلاب اسلامي خدمترساني محسوس به مردم، تحول در شيوههاي خدمترساني و پاسخگويي را از ديگر وظايف دولت جديد برشمردند و افزودند: همه اعضاي هیات دولت و مسئولان و مديران وزارتخانهها، بايد هم در برابر خطاهايي كه انجام ميشود و هم در برابر كارهاي لازمي كه انجام نميشود، پاسخگو باشند چرا كه انجام ندادن كارهاي لازم هم، تخلف محسوب ميشود.
رهبر معظم انقلاب اسلامي در پايان سخنان، كار متوازن و هماهنگ و سادهزيستي را بسيار مهم برشمردند و دولت جديد را به پيگيري، استقامت در راه، و تقويت ارتباط مستمر با خداوند توصيه كردند.
سخنان رئیس جمهور
در ابتداي اين ديدار دکتراحمدينژاد در سخناني ضمن گراميداشت ياد و خاطره شهيدان رجايي و باهنر از اين دو شهيد بزرگوار به عنوان الگوي جاودان مديريت انقلابي و اسلامي و نماد خدمتگزاري به مردم و تحقق عدالت ياد كرد و گفت: دولت جديد خود را وامدار ملت و شهيدان، ملزم به اجراي وعدههاي داده شده به مردم و ملتزم به اجراي 4 اصل عدالتگستري، مهرورزي، خدمت به بندگان خدا و تعالي و پيشرفت همه جانبه كشور ميداند.
رئیس جمهور با اشاره به خدمات و تلاشهاي دولتهاي قبلي و تجليل از اين خدمات، روند بررسي صلاحيت وزيران پيشنهادي در مجلس شوراي اسلامي را كمنظير خواند و با تشكر از مجلس افزود: نمايندگان مجلس با پايبندي به اصول و قانون و بحثهاي جدي در جريان بررسي وزيران پيشنهادي، كمك شايستهاي به دولت كردند و قطعا روابط مجلس و دولت در آينده نيز برادرانه، ايماني و عميق خواهد بود.
|