شایع است افراد دیگری تبعید خواهند شد
هموطن , سه شنبه 8 آذر 1384 - ساعت 12:50

دکتر ابراهیم خان به منظور اخراج از ایران تحت الحفظ به انزلی برده شده، از آنجا به کشتی نقل شده، به روسیه اعزام شده است.

 

آوریل 1909- روزنامه ترقی – ش 74- یک ربیع الثانی 1327- به تصمیم کمیته مجاهد و خواهش سپهدار، سه نفر و از آن جمله دکتر ابراهیم خان که ابتدا گمان برده می‏شده آزادیخواه هستند، در ظرف 24ساعت از شهر تبعید شده‏اند.
دکتر نام برده به منظور اخراج از ایران تحت الحفظ به انزلی برده شده، از آنجا به کشتی نقل شده، به روسیه اعزام شده است. این اقدامات مایه نگرانی و ترس بعضی از استبداد طبعان نامطمئن از خود شده است.
شایع است که در این روزها افراد زیاد دیگری نیز دستگیر و تبعید خواهند شد. قرائت خانه ملی که سابقا در دوره مشروطه برپا شد و با اعاده استبداد تعطیل شده بود، از نوباز شده است. این قرائت خانه خیلی منظم است. قارئین با شوق و علاقه زیادی در آن جا مطالعه می‏کنند. در جنب قرائت خانه، کتابخانه‏ای نیز موجود است.
انجمن ایالتی نسبت به مانور کشتی‏های جنگی روسیه در چنین موقع باریکی در بنادر ایران اعتراض کرد، رونوشت اعتراض خود را به همه کنسولگری‏ها و سفارت‏ها و نیز همه پارلمان‏های اروپایی و روزنامه‏های معروف فرستاده است.
از جانب سهپدار به واسطه اعزام آدم‏های مخصوص به همه خان‏های تالش نامه فرستاده شده است. در این نامه‏ها از آنها دعوت شده است که به طرف ملت بیایند.
از اینجا با اصفهان ارتباط برقرار شده و اظهار شده است که (مجاهدان گیلان) از نظر مجاهدین آنجا بی‏خبر هستند و (بهتر آن است که ) نقشه لشکرکشی به تهران را ( با هم ) آماده کنند.
اخبار فتوحات تبریز به اهالی اینجا به ویژه مجاهدان مسلح روحیه می‏بخشد و باعث افزایش همت و غیرها می‏شود.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news48293.html