"ماجرای برق اختصاصی" – خواندنیها – فروردین 1335-برقهای اختصاصی تهران هر یک داستانی دارد. مثلا شخصی بنام آقای بخت یار در بریانک یک موتور فرسوده اتومبیل خریداری و آن را نصب و روز بعد اعلام داشت که حاضر است چهار ساعت اول شب به مردم برق بدهد. نامبرده دانه شمار برق میفروخت. در حدود دو سه هزار نفر مشتری از 600 تومان تا 1200 تومان وجه نقد جمع آوری کرد. بدینطریق یک سرمایهای برای تاسیس و خرید کارخانه برق بزرگتری فراهم شد.
در یک نقطه دیگر شهر تهران دو نفر شریک کارخانه برق اختصاصی نصب و پروانه این کار را دریافت کردند. بعدها بین این دو شریک اختلافی روی داد که منجر به تقسیم سرمایه گردید، تا اینجا نکته جالبی نبود، اما در این موقع بحث پروانه پیش آمد. هر طرف پروانه را سهم خود میدانست. بالاخره پس از چند روز دعوا کار به اینجا کشید که آن را از وسط نصف کردند. نصف پروانه را یکی و نصف را دیگری برداشته تا هر دو از یک پروانه سهیم باشند.
در کوی بانک بازرگانی شخصی که خودش هم مکانسین و هم موزع است اعلام داشت حاضر به فروختن برق است، یک تراکتور فرسوده روی زمین پیدا کرد و یک ژنراتور برق به آن کوبله نمود و شروع به جمعآوری وجه کرد. برای سیمکشی از انواع سیمهای نازک و کلفت، بیروپوش و روپوشدار، حتی سیم های نازک زنگ اخباری استفاده کرده و بدینطریق 300-400 نفر را دور خود جمع و مبلغی در حدود نیم میلیون تومان سرمایه اندوخت.
|