شوراي امنيت با تمديد حضور نيروهاي چند مليتي در عراق موافقت كرد
ایسنا , جمعه 26 خرداد 1385 - ساعت 12:21

شوراي امنيت سازمان ملل با تمديد حضور نيروهاي چندمليتي به فرماندهي آمريكا در عراق موافقت كرد.

 

شوراي امنيت سازمان ملل با تمديد حضور نيروهاي چندمليتي به فرماندهي آمريكا در عراق موافقت كرد.
موافقت شوراي امنيت سازمان ملل با تمديد حضور نيروهاي چند مليتي در عراق، بنا به درخواست مسوولان عراقي و به طور كاملا غيررسمي و بدون صدور قطعنامه اعلام شد.
نماينده‌ي دانمارك در سازمان ملل كه كشورش رياست دوره‌اي شورا را بر عهده دارد، در بيانيه‌اي اعلام كرد: اعضاي شوراي امنيت از پيشرفتي كه در عراق در زمينه‌ي بسيج نيروها، آموزش و تجهيز نيروهاي امنيتي و مسووليت‌هاي آنها و هم چنين انتخاب وزراي دفاع، كشور و امنيت ملي عراق به دست آمده بسيار استقبال مي‌كنند.
وي افزود: اعضاي شوراي امنيت هم چنان منتظر روزي هستند كه در آن نيروهاي عراقي بتوانند مسووليت حفظ امنيت و ثبات كشورشان را تحت اختيار بگيرند و به نيروهاي چند مليتي اجازه دهند تا ماموريتشان را به پايان برسانند.
در ادامه‌ي اين بيانيه تمامي اقدامات تروريستي در عراق محكوم و بر ضرورت انسجام كار نيروهاي چند مليتي در خصوص حفظ امنيت بر اساس قوانين بين‌المللي و تعهد به قانون بين‌المللي حقوق بشر تاكيد شد.
هم‌چنين بر اساس اين بيانيه، شوراي امنيت علاوه بر موافقت با تمديد حضور نيروهاي چند مليتي در عراق با ساختار مربوط به صندوق توسعه در عراق و هيات بين‌المللي نظارت و مشورت كه بر اساس خواست دولت منتخب عراق و قطعنامه‌ي 1637 تنظيم شده نيز موافقت كرد.
بر اساس قطعنامه‌ي 1637، كار نيروهاي چند مليتي در عراق دسامبر 2006 به پايان مي‌رسد كه البته ماموريت آنها قابل تمديد است.
در اين بيانيه، شوراي امنيت از دولت جديد عراق خواست تا در جهت تحقق آشتي ملي قدم بر دارد و هم چنين از تمامي كشورهاي همجوار عراق خواسته شده تا طي ماه‌هاي آينده از عراق حمايت كنند.
در همين راستا، هوشيار زيباري وزير امور خارجه‌ي عراق گفت: به رغم پيشرفت‌هاي مستمري كه در عرصه‌ي سياسي شاهد آن هستيم، عراق از وضعيت دشوار امنيتي رنج مي‌برد و بنابراين معتقديم كه ادامه‌ي همكاري ميان نيروهاي عراقي و نيروهاي چند مليتي امري ضروري است.
از سوي ديگر، جلال طالباني رييس جمهور عراق، با صدور بيانيه‌اي به اهميت نقش سازمان ملل در عراق تاكيد كرد.
بر اساس اين بيانيه، طالباني در جريان ديدار با اشرف قاضي نماينده‌ي دبير كل سازمان ملل در عراق به بررسي اوضاع عراق، تحولات اخير در اين كشور از زمان تشكيل دولت جديد، كشته شدن ابومصعب الزرقاوي رهبر شبكه‌ي القاعده و سفر اخير جورج بوش رييس جمهور آمريكا پرداخت.
اشرف قاضي نيز ضمن ابلاغ سلام كوفي عنان دبير كل سازمان ملل به طالباني، براي ملت عراق در دستيابي به امنيت و ثبات ابراز اميدواري كرد.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news62093.html