اينترنت ملي نقش بسزايي در تحقق شعارهاي دولت نهم دارد
ایلنا , شنبه 31 تير 1385 - ساعت 12:40

ايجاد ده‌‏ها مركز داده اينترنتي و اتصال آنها به شبكه اينترنت جهاني، قابليت اتصال شبكه‌‏هاي ADSL و يا هر شبكه خصوصي ديگر به اين شبكه از ديگر ويژگي‌‏هاي اينترنت ملي خواهد بود.

 

توسعه IT در كشور امري اجتناب‌‏ناپذير است و استفاده مطلوب از اين فناوري ، توسعه اقتصادي اجتماعي و فرهنگي كشور را تسهيل مي‌‏كند كه براي رسيدن به اين جامعه اطلاعاتي بايد از شبكه‌‏اي مطمئن و امن برخوردار شويم. مهندس عبدالمجيد رياضي ، دبير شوراي عالي فناوري اطلاعات ، در نشست اينترنت ملي كه روز گذشته در نمايشگاه الكامپ دوازدهم برگزار شد ، با بيان اين كه اينترنت ملي ابرشبكه‌‏اي است كه به شبكه جهاني اينترنت متصل بوده و در سراسر ايران نيز گسترش خواهد داشت ، گفت: اين شبكه با اتصال به شبكه‌‏هاي رايانه‌‏اي كشور امكان دسترسي و تبادل اطلاعات و خدمات را در سطح ملي و بين‌‏المللي براي تك تك افراد جامعه ، سازمان‌‏ها و مراكز بخش خصوصي و دولتي فراهم مي‌‏كند.
مهندس رياضي، با بيان اين كه امروزه پيشرفت و توسعه كشورها به توسعه ICT وابسته است ، خاطرنشان كرد: شبكه موجود در كشور ما هم‌‏اكنون به شدت وابسته به شبكه جهاني اينترنت كه حاكميت آن در دست ما نيست بوده و اين وابستگي نه تنها هزينه‌‏هاي زيادي را در كشور تحميل مي‌‏كند، بلكه از نظر پايداري و امنيت نيز غيرقابل اعتماد است.
دبير شوراي عالي فناوري اطلاعات ، يادآور شد: در شبكه موجود كاربران داخلي حتي اگر بخواهند با منابع و خدمات داخلي در كشور ارتباط برقرار كنند اين امر بايد از مسير جهاني صورت گيرد كه موجب تحميل هزينه‌‏هاي هنگفت ، ناپايداري ، عدم اطمينان و نيز تسلط بيگانگان بر اطلاعات داخلي كشور مي‌‏شود.
معاون وزير ارتباطات ، با بيان اين كه براي ايجاد جامعه اطلاعاتي دانايي محور و اجراي كاربردهاي مختلف براي امور اجتماعي و زندگي روزمره شهروندان برخورداري از شبكه‌‏اي مطمئن ، پايدار و امن با پهناي باند وسيع و ارزان مورد نياز است ، تصريح كرد: شبكه اينترنت ملي با تامين پهناي باند وسيع ، سهل الوصول و ارزان قيمت ، بستر مطمئن ، پايدار و اميني براي توسعه IT و به تبع آن توسعه اقتصادي اجتماعي و فرهنگي در كشور ايجاد مي‌‏كند كه نقش بسزايي در تحقق شعارهاي چهارگانه دولت نهم دارد.
وي ، ايجاد بستر مناسب براي كليه اقدامات در جهت افزايش سطح رفاه عمومي مردم در سراسر كشور و توسعه دسترسي به شبكه جهاني اينترنت را از جمله اهداف اينترنت ملي عنوان كرد و يادآور شد: فراهم كردن زيرساخت مطمئن براي اجراي كاربرد دولت الكترونيك، آموزش الكترونيك و تجارت الكترونيك از ديگر اهداف ايجاد اين شبكه است.
دبير شوراي عالي فناوري اطلاعات ، از جمله ويژگي‌‏هاي طرح اينترنت ملي را استفاده از فيبرنوري براي ايجاد زيرساخت شبكه و نيز استفاده از فن‌‏آوري گيگابيت و اترنت برشمرد و خاطرنشان كرد: ايجاد ده‌‏ها مركز داده اينترنتي و اتصال آنها به شبكه اينترنت جهاني، قابليت اتصال شبكه‌‏هاي ADSL و يا هر شبكه خصوصي ديگر به اين شبكه از ديگر ويژگي‌‏هاي اينترنت ملي خواهد بود.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news64151.html