وزارت ICT بيشتر وظايف حاكم بر رشد و توسعه شبكه اينترنت را به بخش خصوصي واگذار كرده است.
مهندس رضا نشاط ، نايب رييس انجمن شركتهاي اينترنتي شاخه يزد ، درگفت و گو با خبرنگار ايلنا، با بيان اين كه انحصار دولت در ارايه خدمات ديتا كمتر از مخابرات است، اظهارداشت: در بحث ارايه خدمات اينترنتي وزارت ارتباطات تنها جنبه سياستگذاري و متوليگري در كشور را به عهده گرفته است و مسووليت ارايه خدمات بر دوش بخش خصوصي است ، بنابراين هيچگونه انحصاري در اين حوزه ديده نميشود.
وي ، با بيان اين كه امنيت و استانداردسازي زيرساخت ارتباطي كشور از طريق وزارت ICT به عنوان دولت انجام ميگيرد، گفت: اين تصور كه دولت در اين حوزه كاملا حذف شده و بخش خصوصي جايگزين آن شود ، تصور باطلي است.
مهندس نشاط، با تاكيد بر اين كه بخش خصوصي نميتواند متولي سياستگذاري در زمينه زيرساخت ارتباطي باشد ، افزود: اگرچه سهم بخش خصوصي در حوزههايي نظير تلفن همراه و تلفن ثابت كم است ، اما در زمينه خدمات اينترنتي با توجه به اين كه بخش خصوصي قبل از ورود دولت به اين عرصه ، وارد اين بخش شده و به نوعي ميتوان گفت كه طلايهدار اين صنعت بود ، دولت انحصاري ندارد و تا جايي كه ميشد ، خصوصيسازي شكل گرفته است.
نايب رييس انجمن ISP هاي شاخه يزد ، با بيان اين كه انحصار در هر بخشي چه دولتي و چه خصوصي وجود دارد ، در خصوص دريافت مجوز ارايه خدمات اينترنتي از سوي دولت ، تصريح كرد: گرفتن مجوز روال اداري مختلفي دارد و در خصوص ديتا نيز تاكنون تغييراتي در خصوص اين مجوزها ايجاد نشده است ، اما اين روال كاغذبازي را نميتوان انحصارطلبي عنوان كرد.
نشاط ، با بيان اين كه با توجه به استانداردهاي بينالمللي، ارايه مجوز در سازمان تنظيم مقررات بايد متمركز شود ، گفت: شركتهاي ارايه دهنده خدمات اينترنتي در بخش گرفتن مجوز ISP ، با مشكلات زيادي روبرو نيستند.
|