وزير بازرگاني : بخش خصوصي تمايلي به واردات سيمان ندارد
هموطن سلام , يكشنبه 5 شهريور 1385 - ساعت 12:26

وزير بازرگاني گفت: سال گذشته بيش از 40 كميسيون مشترك بين ايران و كشورهاي ديگر برقرار شد كه كميته بازرگاني و تجارت ايران از اين كميسيون پشتيباني مي‌كرد .
.

 

وزير بازرگاني در تشريح عملكرد يكساله وزارت بازرگاني گفت: قيمت سيمان امروز در بازار داخلي نزديك به نصف قيمتهاي جهاني است لذا بخش خصوصي تمايلي به واردات سيمان ندارد.
سيدمسعود ميركاظمي امروز در جمع خبرنگاران به ارايه گزارشي از عملكرد وزارت بازرگاني در يكسال گذشته پرداخت و گفت: سال گذشته بيش از 40 كميسيون مشترك بين ايران و كشورهاي ديگر برقرار شد كه كميته بازرگاني و تجارت ايران از اين كميسيون پشتيباني مي‌كرد .

* آغاز مذاكرات غيررسمي با كارشناسان بين‌المللي براي عضويت در سازمان جهاني تجارت
ميركاظمي با اشاره به حضور 149 كشور در سازمان جهاني تجارت؛ افزود: حدود 15 كشور تا به حال درخواستي براي عضويت در اين سازمان نداشتند كه شناخته‌‌ترين آنها تركمنستان است و 30 كشور از جمله ايران نيز در مسير الحاق به سازمان جهاني تجارت هستند .
وي خاطر نشان كرد: گزارش رژيم تجاري به اتمام رسيده و به زبان انگليسي ترجمه شده و مذاكرات غيررسمي با برخي كارشناسان بين‌المللي آغاز شده است .
وزير بازرگاني با بيان اين مطلب كه گزارش رژيم تجاري در حال بررسي در هيات دولت است؛ گفت: بعد از عرضه رژيم تجاري در سازمان مذاكرات الحاقي آغاز خواهد شد .
به گفته وي امريكا اعلام كرده است كه ايران تا دو سال ديگر نمي‌تواند گزارش رژيم تجاري خود را آماده كند زيرا از كارشناسان خارجي استفاده نكرده است .

* رشد 70 درصدي صادرات در 4 ماهه سال 85
وزير بازرگاني با اشاره به اينكه در خصوص توسعه صادرات غيرنفتي وضعيت مطلوبي داشتيم؛ گفت: در طول برنامه اول؛ دوم و سوم هيچ گاه نتوانستيم اهداف در نظر گرفته شده در مورد صادرات غيرنفتي را محقق كنيم و بهترين حالت در برنامه سوم بود .
وي خاطر نشان كرد: در برنامه چهارم رشد 7/10 درصدي در صادرات غيرنفتي مد نظر است كه سال اول اين برنامه 40 درصد رشد درصادرات غيرنفتي داشتيم .
ميركاظمي افزود: 4 ماهه ابتداي سال جاري با رشد 70 درصدي درصادرات غيرنفتي مواجه بوديم و يك درصد رشد واردات در سال 85 را شاهد بوديم . وي يادآور شد: اميدواريم با برنامه‌ريزي‌هايي كه انجام شده بتوانيم رشدصادرات غيرنفتي را حداقل به اندازه صادرات گذشته تا پايان سال حفظ كنيم.

* رشد 50 درصدي جوايز صادراتي در سال جاري
ميركاظمي با بيان اين مطلب كه تابه حال سه جلسه شوراي عالي صادرات تشكيل شده؛ خاطر نشان كرد: در هر جلسه 15 مصوبه داشتيم.
به گفته وي در اولين جلسه شوراي عالي صادرات درخواست 50 درصدي رشد جوايز صادراتي مطرح شد و 150 ميليارد تومان اعتبار به جوايز صادراتي تخصيص داده شده در حالي كه اين جوايز درسال 84 حدود 100 ميليارد تومان بود .
وي تصريح كرد: اميدواريم جوايز صادراتي در سال 86 به 275 ميليارد تومان برسد و پرداخت‌ها به روز صورت گيرد.

* صادرات 211 هزار تني ميوه درسال 84
وزير بازرگاني با اشاره به صادرات 211 هزار تني ميوه در سال 84؛ گفت: حدود 170 هزار تن از اين صادرات سيب و مركبات بود در حالي كه واردات سيب ومركبات به ايران درسال 84 حدود 50 هزار تن بوده و 119 هزار تن از 170 هزار تن صادرات سيب ومركبات، سيب درختي بوده است .
وي با اشاره به راه‌اندازي پايانه‌ صادراتي استان مركزي؛ گفت: كمك‌هاي بلاعوضي به اين پايانه صادراتي شده است . فرودگاه پيام نيز به پايانه صادراتي تبديل شده است .
ميركاظمي به ماموريت سفارتخانه‌ها براي كمك به صادر كنندگان و بهبود بخشيدن تراز صادراتي تاكيد كرد و گفت: امروز سفير ايران در كشورهاي ديگر در مقابل تراز تجاري كشور وظيفه دارد .

* نوسانات قيمت به دليل تغيير در عوامل قيمت تمام شده
وزير بازرگاني با اشاره به اينكه نوسانات قيمت به دليل تغيير در عوامل قيمت تمام شده است؛ گفت: با مطالعه‌اي كه 5 ماه قبل صورت گرفت عوامل موثر شناسايي شد و برنامه‌ريزي صورت گرفت تا بازار كنترل شود .
وي خاطر نشان كرد: در تنظيم بازار ابتداي سال جاري دولت ميوه‌اي وارد نكرد و تمام ميوه‌هاي وارداتي توسط بخش خصوصي وارد شد .
ميركاظمي با اشاره به افزايش قيمت محصولات فلزي؛ افزود: اين امر اثر برگشتي قيمت نفت است چراكه بخش عمده‌اي از قيمت تمام شده محصولات فلزي را انرژي تشكيل مي‌دهد .

* برگزاري طرح ضيافت درماه رمضان
به گفته ميركاظمي طرح ضيافت، طرحي است كه با كمك اصناف و در طول ماه رمضان اجرا خواهد شد .
وي افزود: سال جاري بازگشايي مدارس و ماه رمضان را به طور همزمان داريم كه بايد 2 تنظيم بازار در اين جا صورت گيرد .
ميركاظمي يادآور شد: بيش از 100 ميليون دفترچه درشروع سال تحصيلي با قيمت سال گذشته عرضه شده و 40 ميليون ديگر تا شهريور و 60 ميليون دفترچه نيز در طول سال تحصيلي دراختيار مردم قرار مي‌گيرد .

* نيازي به واردات گوشت مرغ نيست
وي با اشاره اينكه نيازي به واردات گوشت مرغ نداريم؛ افزود: وزارت جهاد كشاورزي و شركت‌هاي تابعه آن به ميزان كافي گوشت مرغ دخيره كرده و تا پايان سال مشكلي نداريم .
وزير بازرگاني افزود: گوشت قرمز دخيره نيز وجود دارد و در صورتي كه نياز به واردات باشد دولت نمي تواند واردات داشته باشد و بخش خصوصي بايد اقدام كند .

* لغو محدوديت واردات كالاهاي دانماركي
ميركاظمي تصريح كرد: ثبت سفارش كالاهاي دانماركي در كالاهاي سرمايه‌اي و كالاهاي نظير دارو محدوديتي نداشت تنها در بخش كالاهاي مصرفي بود كه پس از عذرخواهي دانمارك اين امر ادامه نيافت .
وي در پايان با اشاره به ابلاغيه سياست‌هاي كلي اصل 44 گفت: اين اصل وظايف بخش خصوصي و دولتي را سنگين‌تر مي‌كند يعني شركت‌هاي دولتي بايد وظايف خود را بدون حضور در شركت‌هاي توليدي انجام دهند و مديريت آنها مديريت كلان باشد .

* تغيير نظام توليد فرش در ايران ضروري است
وزير بازرگاني گفت: نظام توليد فرش در ايران بايد با نگاه به بازارهاي روز داخل و خارج كشور، تغيير كند.
وي خاطرنشان كرد: هر چند ارزش فرش از ديد هنري قابل توجه است اما بايد به ارزش اقتصادي آن هم توجه و توليداتي متناسب با سلايق روز به بازار عرضه كرد.
به اعتقاد وي رقابت در جهان امروز بسيار فشرده است و گاهي در كمتر از 48 ساعت يك محصول جديد روانه بازار مي‌شود از اين رو بايد با انعطاف در زنجيره‌هاي توليد، توليدي ماندگار ايجاد كرد.
ميركاظمي تصريح كرد: بايد از اين پس آنچه توليد مي‌كنيم، مبتني بر نياز بازار باشد و كالايي كه مشتري ندارد، نبايد توليد شود.
وي گفت: اينكه سهم صادرات صنعتي در توليد ناخالص داخلي افزايش و سهم صادرات فرش و صنايع دستي در توليد ناخالص داخلي كاهش يافته، طبيعي است اما مهم آن است كه از مقدار ارزشي آن كم نشود.
ميركاظمي با اشاره به اينكه اكنون سهم ايران از تجارت فرش در جهان حدود 40درصد است؛ ادامه داد: بايد با برطرف كردن مشكلات، اين سهم بيش از پيش افزايش يابد.
وي تاكيد كرد: شركت سهامي فرش بايد ماموريت خود را تغيير دهد و نگاه ملي داشته باشد.

* تامين كالاهاي اساسي تا پايان سال جاري
ميركاظمي با اشاره به بالابودن ريسك واردات كاغذ گفت: بهترين راه حل دولت آزاد كردن كاغذ بود و تنها با پرداخت مستقيم كاغذ روزنامه‌ها و چاپ كتاب مدارس را حمايت مي‌كند.
وي بر سرمايه گذاري در توليد كاغذ تاكيد كرد. وزير بازرگاني همچنين در خصوص سيمان گفت: قيمت سيمان امروز در بازار داخلي نزديك به نصف قيمتهاي جهاني است لذا بخش خصوصي تمايلي به واردات سيمان ندارد.
وي ادامه داد: بخش خصوصي علاقمند به استفاده از سيمان ارزان است. ميركاظمي بر تشويق بخش خصوصي به واردات سيمان و آهن تاكيد كرد و گفت: مشكل سيمان مربوط به اختلاف قيمت سيمان داخلي و خارجي است كه انگيزه را براي واردات سيمان از بين مي‌برد.
وي افزود: در اين راستا بود كه برخي از وزارتخانه‌ها نظير نفت، نيرو و آموزش و پرورش كه نياز به آهن آلات و سيمان دارند موظف به واردات اين محصولات با قيمت بالا شدند تا تقاضاي خود را از بازار داخلي خارج كنند تا سهم بيشتري از اين مساله به مردم رسد.
وزير بازرگاني با اشاره به هفته دولت گفت: با فعال كردن بازرگاني خارجي سعي در بهبود تنظيم بازار داخلي داريم.
وي همچنين افزود: كالاهاي اساسي را در سال جاري به طور كامل تامين كرده‌ايم كه تا پايان سال به طور منظم و به نحو مطلوب تر از گذشته توزيع اين محصولات صورت گيرد.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news66328.html