مطبوعات كشورهاي حوزه خليج فارس در واكنش به راهبرد جديد بوش براي عراق اين استراتژي را محكوم به شكست دانستند.
مطبوعات كشورهاي مصر،قطر، عربستان و امارات عربي متحده در واكنش به راهبرد جديد جرج بوش رئيس جمهور آمريكا كه معتقد است اين طرح بحران سياسي عراق را حل ميكند، نوشت: اين راهبرد قطعا به شكست ميانجامد.
روزنامه دولتي "روزاليوسف" مصر راهبرد جديد بوش را تنها مسكني دانست كه دردي از مشكلات را دوا نخواهد كرد.
اين روزنامه نوشت: راهبرد جديد بوش چيزي جز مسكن نيست و چيز جديدي در آن يافت نمي شود و در برگيرنده يك سري افكار قديمي است كه به حقايق و واقعيتها توجهي نداشته است.
روزنامه قطري"الرايه" درباره راهبرد جديد بوش نوشت: اين استراتژي كارايي لازم را ندارد و اهداف مردم عراق را در برقراري امنيت در اين كشور برآورده نميكند.
به نوشته اين روزنامه، استراتژي كه پايه و مبناي آن بر اساس ارسال نيرو و استفاده از زور باشد، حتي براي خود آمريكايي ها نيز قانع كننده نبود و نمايندگان دموكرات آنرا فاجعه و اشتباهي تاسف بار توصيف كردند كه بسياري از كشورهاي غربي نيز در موثر بودن اين سياست ابراز شك و ترديد كردند.
الرايه با بيان اينكه عراق نيازي به نيروهاي اضافي ندارد، مي افزايد: راهبرد جديد آمريكا در بردارنده افكار جديدي براي تعامل با تحولات بحراني عراق نيست، عراق امروز به نجات از شرايطي كه به علت حضور نيروهاي آمريكايي به وجود آمده و زندگي مردم عراق را به كابوسي بدل كرده، نياز دارد.
روزنامه قطري "الشرق" نيز در اين باره نوشت: استراتژي جديد آمريكا بايد شامل مواردي درباره پيشبرد عراق به سوي تفاهم با مقاومت و همچنين تعيين يك جدول زماني براي عقب نشيني اشغالگران ميشد.
اين روزنامه نوشت: استراتژي جديد بوش با افزايش نيروهاي آمريكايي در عراق بر اساس راه حل نظامي استوار است و مي توان شكست اين راهبرد را از قبل پيش بيني كرد.
روزنامه سعودي "الوطن" نيز در واكنش به راهبرد جديد بوش نوشت: دولت آمريكا به طور جدي با مقاومت ملي عراق وارد مذاكره نشد، بلكه تلاش كرد شروطي را در مقابل دستاوردهاي شكست خورده خود، وضع نمايد.
روزنامه "الخليج" امارات نيز نوشت: رئيس جمهوري آمريكا از منطق مغلوب براي گسترش راهبرد جديد خود استفاده ميكند.
اين روزنامه همچنين از اين كه دولت آمريكا گزينه نظامي را بر گزينه سياسي ترجيح داده است، ابراز نگراني كرد و نوشت: آنچه كه بوش به عنوان استراتژي جديد به تصويب رساند پيروزي به همراه ندارد و حتي برخي از طرح هاي گذشته وي كه اميد موفقيت آن مي رفت، بي نتيجه خواهد بود.
اين روزنامه با اشاره به كاهش محبوبيت بوش در داخل آمريكا و درخارج آن نوشت همه در مقاصد و اهداف وي به ديده شك و ترديد مينگرند.
|