عباس كيارستمي در آيين آغازين بخش مروري بر آثار ماريو مونيچلي كارگردان ايتاليايي گفت: مونيچلي از فيلمهايش مهمتر است.
در اين آيين فيلم بورژواي كوچك با حضور ماريو مونيچلي كارگردان اين فيلم به نمايش در آمد.
ماريو مونيچلي ، كارگردان ايتاليايي متولد توسلوني ايتاليا ، تجربه ساخت 66 فيلم با مضمونهاي طنز اجتماعي را دارد.
عباس كيارستمي، در خوشامدگويي به مونيچلي گفت: براي هم نسلهاي من فيلمسازي معتبر و برجسته همچون مونيچلي بسيار خاطره برانگيز است . وقتي 3 ماه پيش در ايتاليا با ايشان آشنا شدم ازاينكه ايشان را در صحت و سلامت مي ديدم بسيار خوشوقت شدم . چون به اعتقاد من فيلمساز بزرگي همچون مونيچلي از فيلمهايش هم مهمتر است و شايد به جرات بگويم يكي از انگيزه هاي من براي علاقمند به سينما ديدن فيلمهاي روان و ساده ماريو مونيچلي بوده است.
«عليرضا رضاداد» دبير جشنواره خطاب به مونيچلي اضافه كرد: شما به كشوري پا گذاشته ايد كه سابقه سينمايش چند سال بيشتر از سن شما است و مردمي دارد كه طنز را خوب مي شناسند و آن را با گوشت و پوست خود احساس ميكنند چون باور دارند شاد كردن دل آدميان با ارزش تر از هر هديه اي است.
ماريو مونيچلي هم ضمن تشكر از مسئولين جشنواره اضافه كرد: من نميدانم احساسم را از حضور دراين مملكت چه جوري بيان كنم .
از دوست عزيزم آقاي كيارستمي از اينكه من را به كشوري دعوت كردند كه فرهنگ و تاريخ عظيمي دارد تشكر مي كنم يك دليل ديگر خوشحالي من به خاطر شوري است كه در سينماي ايران جريان دارد اين اواخر علاقه زيادي نسبت به ديدن فيلمهاي ايراني و ايتاليا فراهم شده .
من فيلمهاي ايراني زيادي نديده ام ولي فيلمهاي آقاي كيارستمي روح باز و شاعرانه اي دارد از فيلمهاي ايراني كه در جشنواره ديدم خوشم آمد، آنها خود را محدود نميكنند و روابط بين خانواده و دوستان پيچيده نيست و چيزي كه خيلي جالب است روح شادي و طنز ايرانيها است البته شناخت من از سينما و آدمهاي سينماي ايران است و با ادبيات شما آشنايي ندارم . به عقيده من فقط از طنز مي توان به عمق آدمها رسيد .
|