اخيرا يک جوان دانشجوي مبتکر، دست به ساختن يک «بيل مکانيکي» زده که نام آن را هم دستگاه بيل آسان بر نهاده ؛ اگرچه ظاهرا دنبال نام نيست.
به گفته سازنده اين دستگاه (در همين روزنامه پريروز جام جم خودمان) بيل آسان بر در حقيقت همان بيل دستي خودمان است که با تغييرات مکانيکي به وجود آمده در حد فاصل بين بيل تا دسته ، کارآمدي آن بالا رفته است. استفاده صحيح از اين بيل علاوه بر کاهش انرژي مصرفي کشاورز، باعث تسريع در کار هم مي شود و اين يعني جلو افتادن سازندگي کشور.
شعر خيلي نو:
دوباره مي سازمت وطن
اگرچه با بيل مکانيکي خويش....
اجزاي سازنده اين دستگاه مکانيکي را، بيل ، دسته بيل و بخش اتصال مکانيکي با اهرم ها و چراغ نصب شده روي دسته بيل تشکيل مي دهد. ممکن است به علت پيچيدگي سيستم سازنده اين دستگاه هم اکنون اين پرسش در ذهن کنجکاو شما شکل گرفته باشد که چراغ نصب شده روي دسته بيل مورد نظر در عمل چه نقشي بازي مي کند؟ عرض شود که سوال مهمي را مطرح کرديد. چراغ نصب شده روي دسته بيل ، کاربر را قادر مي سازد تا درطول شب نيز بتواند با روشنايي مناسب به کار خود ادامه دهد. اين روزها خيلي ها شبکارند.
بيت تمثيلي:
چو بيلي با چراغ آيد
رود کارايي اش بالا
قابل توجه علاقه مندان: قيمت تمام شده اين بيل اگربه اميد خدا به توليد مثل انبوه برسد حدود 12هزار تومان برآورد شده است که از اين مقدار، 5هزار تومانش به خاطر بيل و دسته آن مي باشد. خدا وکيلي مفت است.
پيش بيني خلاق: اميدواريم بعد از بيل مذکور، نوبت به ساخت يک قاشق مکانيکي آسان بر برسد که حداقل دربالا آوردن لقمه (که منظور همان بالا بردن آن است) به انسان کمک کند. حالا پايين آوردنش با خود صاحب قاشق.
بعضي لقمه ها واقعا_ سنگين اند! (البته اين فکر بکر از همان زماني در ذهن خلاق بنده شکل گرفت که بزرگترها فيلسوفانه از من متعجب مي پرسيدند: اون چيه که بالا ميره بار داره ، پايين مي ياد کار داره؟!....و من هميشه دلم به حال اون چيز مي سوخت. قاشق را عرض مي کنم.)
|