همايش سه روزه بينالمللي مولانا و گفت وگوي تمدنها هفته آينده به مدت سه روز در شهر دوشنبه پايتخت تاجيكستان برگزار ميشود.
«محمدشاه هلال ف» رييس آكادمي علوم تاجيكستان روز شنبه در نشستي كه در چارچوب برنامه تدارك اين همايش برگزار شد به خبرنگاران گفت: همايش مولانا و گفت وگوي تمدنها بخشي از برنامه تجليل هشتصدمين سالگرد مولانا جلالالدين بلخي است كه به پيشنهاد دولت تاجيكستان برگزار ميشود.
وي افزود: حدود 90 انديشمند و شخصيت معروف جهان از 28 كشور بهاين همايش دعوت شدهاند.
به گفته وي ، كنفرانس بينالمللي مولانا و گفت وگوي تمدنها با كمك دولت و آكادمي علوم تاجيكستان و با همكاري سازمان «ديالوگ اورآسيا»، تركيه و نمايندگي شركت آموزشي «شلاله» در شهر دوشنبه برگزار خواهد شد.
وي گفت: بزرگترين هيات شركتكننده در اين همايش از انديشمندان تركيه خواهد بود.
رييس آكادمي علوم تاجيكستان افزود: انديشمندان جمهوري اسلامي ايران، افغانستان، آمريكا، آلمان، بريتانيا، فرانسه، پاكستان، كره جنوبي، تايوان ، هند، اندونزي، روسيه، گرجستان، آذربايجان و قرقيزستان در همايش مولانا جلالالدين بلخي سخنراني و مقاله ارايه خواهند كرد.
همايش مولانا و گفت وگوي تمدنها درقالب چهار ميزگرد با عنوان «ارزش هاي انساني در فلسفه مولانا» ،«نفوذ مولانا در جهان امروز»، «صلح و مدارا در تصوف» و «ايده گفت وگو در آثار و فلسفه مولانا» برگزار ميشود.
وي عنوان كرد: در حاشيه برگزاري همايش مولانا آيين پردهبرداري از مجسمه مولاناجلالالدين بلخي در مركز ولايت ختلان و برنامههاي هنري و موسيقي با استفاده از اشعار مولانا برگزار خواهد شد.
هلال اظهار داشت: جشن مولانا در تاجيكستان يك بخش از برنامههاي بينالمللي است كه در سال جاري ميلادي در بسياري از كشورهاي جهان اجرا ميشود.
به گفته وي افغانستان، ايران و تركيه از كشورهايي هستند كه هشتصدمين سالگرد رومي را تا پايان امسال با برگزاري برنامههاي متنوع تجليل خواهند كرد.
پررنگ شدن جشن مولانا جلالالدين بلخي در تاجيكستان به اين خاطر است كه در منابع علمي و تاريخي زادگاه او ناحيهاي در منطقه "وخش" ولايت بلخ ذكر شده است.
انديشمندان تاجيك بر اين باورند كه جلالالدين بلخي هشت صد سال قبل در ناحيه وخش ولايت ختلان امروزي تاجيكستان به دنيا آمده است.
جشن مولانا در تاجيكستان همزمان با شانزدهمين سالگرد استقلال اين كشور تجليل ميشود.
|