دلخواه: تئاتر دفاع مقدس محدوده خاص ندارد
مهر , دوشنبه 19 شهريور 1386 - ساعت 14:29

کارگردان و مدرس تئاتر میل به رهایی از تکرار و درک آن را راهی برای جلوگیری از تکرار مضامین در تئاتر دفاع مقدس دانست.

 

کارگردان و مدرس تئاتر میل به رهایی از تکرار و درک آن را راهی برای جلوگیری از تکرار مضامین در تئاتر دفاع مقدس دانست.
دکتر مسعود دلخواه در این باره گفت: "مسئولان باید در این زمینه با هنرمندان به یک درک مشترک برسند که اگر این درک وجود داشته باشد، راه حل کار مشخص خواهد شد. فکر می‌کنم مشکل ما تفاوت دیدگاهها به مقوله جنگ و دفاع مقدس است. تنوع دیدگاه خوب است، ولی تفاوت دیدگاه نمی‌تواند ثمربخش باشد."
وی تاکید کرد: "اگر به تنوع دیدگاهها راجع به یک مقوله باور داشته باشیم نوآوری شکل می‌گیرد. باید به مسئله دفاع مقدس و اساسا واقعیت تاریخی جنگ به عنوان واقعیتی ملی نگاه کنیم که مسلما ارزش‌های فرهنگی و دینی ما نیز در آن وجود خواهد داشت. اما اگر ایدئولوژی به دیدگاهها مسلط شود مسلما تنوع دیدگاه وجود نخواهد داشت."
دلخواه در خصوص خطوط قرمزی که مانع خلاقیت هنرمندان در عرصه تئاتر دفاع مقدس می‌شود یادآور شد: "می‌شود خط قرمز گذاشت و هنرمندان با آگاهی نسبت به آن عمل کنند، ولی اینکه محدوده و شرایط خاصی تعیین شود عملکرد مناسبی نمی‌توان داشت. به طور حتم کسی که در زمینه دفاع مقدس کار می‌کند به تمام ارزش‌ها، رشادت‌ها و درونیات دفاع مفدس احترام می‌گذارد و آنها را قبول دارد."
این مدرس دانشگاه دولتی بودن تئاتر ما را یکی از عمده تفاوت‌های تئاتر ایران با تئاتر روز دنیا دانست و افزود: "این تفاوت خود تفاوت‌هایی را در ساختار تولیدات تئاتری ایجاد و امکان انعکاس دیدگاههای متناقض و متفاوت را کم می‌کند. مثلا در اروپا نمایشنامه "ژاندارک" با دو دیدگاه متفاوت توسط برنارد شاو و برتولت برشت به صحنه رفته که هر دو این هنرمندان با دیدگاهی متفاوت نسبت به دفاع و جنگ خود آن را کار کردند."
وی تصریح کرد: "ما در زمینه متون نمایشی با این نقص بزرگ رو به رو هستیم که هیچکدام از انها را نمی‌توان به زبان‌های بین‌المللی ترجمه و اجرا کرد. بنابراین باید محدوده ذهنی هنرمندان بررسی شود تا راه حل مناسبی برای آن پیدا شود."
این کارگردان تئاتر خاطرنشان ساخت: "در رابطه با تئاتر دفاع مقدس باید اساسنامه وجود داشته باشد تا به طور جدی هدف آن دنبال شود. این اهداف باید تبیین شود. ما نیاید جنگ را تقدیس کنیم بلکه این دفاع مقدس است که ارزش دارد و دفاع تنها در جبهه‌ها اتفاق نمی‌افتد و شاید دفاع در پشت جبهه‌های نبرد از زیباترین دفاع‌ها باشد."




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news87889.html