تلاش براي عرضه آثار خوشنويسي اهدايي به شجريان در حراج كريستي
فارس , چهارشنبه 5 دي 1386 - ساعت 23:40

شوراي سياست‌‌گذاري باغ هنر بم تلاش مي‌كند تا راهي براي عرضه آثار خوشنويسي اهدايي به «محمدرضا شجريان» در حراج كريستي بيابد.

 

شوراي سياست‌‌گذاري باغ هنر بم تلاش مي‌كند تا راهي براي عرضه آثار خوشنويسي اهدايي به «محمدرضا شجريان» در حراج كريستي بيابد.
در نشست مطبوعاتي كه امروز با حضور محمدرضا شجريان در تالار آسمان فرهنگستان هنر همزمان با سالگرد زلزله بم برگزار شد،محمدرضا شجريان گفت: اگر بتوانيم با پيدا كردن شماره‌اي از مسئولان حراج كريستي، با آنها ارتباط برقرار كنيم پيشنهاد چنين چيزي را به آنها خواهيم داد.
وي افزود: ما اين امر را در اختيار شوراي سياست‌‌گذاري باغ هنر بم متشكل از افرادي چون دكتر گودرزي، دكتر نوروزي، يونس شكرخواه ، دكتر رياضي ، محسن كاشفي ، بهار مشيري و فرزاد خواجه نصيري قرار داده‌‌ايم كه آنها تصميم‌گيري‌هاي لازم را در خصوص نحوه ارائه اين نمايشگاه چه در خارج از كشور چه داخل و همچنين از نظر آمادگي براي كلكسيون‌دارها و سازمان‌هاي خصوصي و دولتي انجام دهند.
شجريان ادامه داد: امروز يكي ديگر از اين جلسات در خصوص چگونگي نحوه ارائه اين آثار، قيمت‌ گذاري‌ها و غيره برگزار مي‌شود و در خصوص اين مورد به نتيجه‌اي خواهيم رسيد.
شجريان يادآور شد: در اين سال‌ها من و يارانم لحظه‌اي بم را فراموش نكرديم و به دنبال كارهاي اين شخص بوديم، اما به علت گذشت زمان و گرفتاري هاي مردم خيلي‌ها نسبت به اين اتفاق سرد شدند و بم را فراموش كردند.
وي افزود: اين شهر هنوز به صورت لازم به پا نخواسته و تعداد زيادي از نيكوكاران كارهاي زيادي در بم كرده‌اند كه البته كافي نيست. اميدوارم كه بم را فراموش نكنيم و به هر طريق براي آباداني آن كمك كنيم.
شجريان در ادامه در خصوص پروژه باغ هنر بم گفت: در طول اين چند سال بودجه مختصري را داشتيم اما طرح ما بيشتر از بودجه بود و از آنجايي كه مي‌خواستيم كار آبرومندي براي بم انجام دهيم، اين راه را انتخاب كرديم كه در واقع بتوانيم يك مجتمع آموزشي فرهنگي با عنوان باغ هنر سبز احداث كنيم.
وي ادامه داد:اين پروژه در زميني به مساحت 14هزار هكتار است كه 13 هكتار به فضاي سبز و باغ‌هاي سنتي ايراني اختصاص دارد كه بخشي از بودجه آن را شهرداري بم پذيرفته است. اما آنچه كه ما در اين چند ساله به آن رسيده‌ايم از برگزاري كنسرت‌ها و فروش «دي‌وي‌دي» و «وي سي دي» و همچنين كمك‌هاي مردمي و به خصوص انجمن صنفي مهندسين توسط روان شاد «ادب» حدود 900 ميليون تومان براي ساخت آن بودجه جمع آوري شد و در واقع اين مبلغ را نيز خرج كرديم و به نوعي سعي نموديم كارها تعطيل نشود.
وي بيان داشت: اين روال ادامه پيدا كرد تا اينكه چندي پيش در سفر 27 تير ماه كه به مشهد داشتم، هنرمند خراساني عليرضا كدخدايي به من گفت كه دلم مي‌خواهد به عنوان يك شهروند خراساني تعدادي از كارهايم را به شما هديه كنم و شما هم از طريق اين آثار هركاري كه مي‌توانيد براي اين پروژه اجام دهيد. حدود 100 تابلوي خطاطي از استاد كدخدايي قرار است براي كمك به پروژه باغ هنر بم به فروش برسند كه البته هنوز قيمت آثار و تاريخ دقيق برگزاري نمايشگاه مشخص نشده است.
شجريان گفت: براين اساس وي 60 تابلوي خوشنويسي زيبا را به من هديه دادند كه گروه همراه ايشان كارهاي تزيين آن را انجام داده‌اند. در كنار آنها بيست تابلوي منبت كاري برادران «صحراگرد» نيز آماده شده و به گفته آقاي كدخدايي اين تابلوها به صد عدد خواهد رسيد.
وي در ادامه در خصوص انتخاب و قيمت تابلوها گفت: تابلوها را خودمان انتخاب كرديم چرا كه از آنجا كه كدخدايي خط بسيار خوبي دارند نياز به انتخاب نبوده من هم همه آنها را امضا كردم و گروه كارشناسي نيز قيمت گذاري‌هاي خود را خواهد گذاشت اما هنوز هيچ قيمتي مشخص نشده است.
شجريان در پاسخ به اين سوال كه آيا تابلوهاي خوشنويسي از خود وي در اين نمايشگاه به فروش خواهد رسيد اظهار داشت: من بيش از 35 سال است كه كار خوشنويسي را كنار گذاشتم به همين دليل دستم نمي‌رود كه بتوانم كار آبرومندي انجام دهم بنابراين به اين كار نپرداختم از هنر اساتيد ديگر در اين زمينه استفاده مي كنم.
شجريان در ادامه اين نشست در خصوص بودجه مصرفي براي اين پروژه بيان داشت: پيش‌بيني ما براي اتمام ساخت اين پروژه چهار و نيم تا 5 ميلياردتومان است. در حال حاضر 900ميليون تومان آن جمع شده و اميدوار هستيم زودتر كمكها به دست ما برسند تا با گراني هاي ديگري برخورد نكنيم. در حال حاضر 30 هزار متر مربع باغ هنر بم خاك برداري شده و 6800 متر آن به سقف رسيده.
وي با بيان اينكه كنسرت‌ها نمي توانند اين بودجه را تأمين كنند، ادامه داد: در اين زمينه عده اي پا پيش گذاشته اند و سازمان هاي دولتي و خصوصي هر كدام بخواهند كمكي به ما بكنند دستشان را مي‌فشاريم اما متأسفانه هيچ ارگان دولتي به ما كمك نكرده است.
وي در خصوص كمك‌هاي مردمي و هنرمندان تصريح كرد: هنرمندان در رشته‌هاي مختلف آمادگي خود شان را اعلام كردند و هر كدام نيز اقداماتي را انجام دادند ولي من فكر مي‌كنم بودجه‌اي كه خودشان فكر مي‌كردند، كافي به دست نيامده ولي قول‌هايي را دادند كه در چندين مورد اقدام هايي صورت بگيرد.
شجريان خاطرنشان ساخت:در اين راستا همچنين برخي شركت‌هاي خصوصي اين قول را به ما داده‌اند كه لوازم و ابزار مختلف براي اين پروژه را در اختيار ما قرار دهند.
وي در ادامه در خصوص تغيير و تحولات پروژه بم در اين چهار ساله افزود: برنامه ما نيز تغييري نكرده و همان هدف گذشته را دنبال مي‌كنيم و تمام تلاشمان بر اين است كه پروژه را به جايي برسانيم كه اولا بخش آموزش را راه‌اندازي نماييم و در قدم‌هاي بعدي به آنچه كه در نظرمان بود برسيم.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news93101.html