| نخستين زن ايراني به قطب جنوب سفر كرد |
|
چهارشنبه 12 دي 1386 - ساعت 21:29 |
آيرين شيوايي، يكي از فعالان عرصه نجوم به عنوان نخستين زن ايران به قطب جنوب سفر كرد. |
آيرين شيوايي، يكي از فعالان عرصه نجوم به عنوان نخستين زن ايران به قطب جنوب سفر كرد.
انوشه انصاري، نخستين مسافر ايراني فضا، حامي مالي آيرين شيوايي براي حضور در برنامه دانشجويان بر روي يخ (Students On Ice) شد تا به همراه دانشآموزان و دانشجويان سراسر جهان بتواند در اين برنامه دو هفتهاي شركت كند. انتخاب وي از ميان دانشآموزان و دانشجويان ايراني كه براي مصاحبه با كارشناسان انتخاب شده بودند، صورت گرفت.
آيرين شيوايي بامداد دوشنبه 3 دي 86، تهران را به مقصد پاريس ترك كرد تا پس از پيوستن به گروهي ديگر به آرژانتين سفر كند. وي بعد از بوينس آيرس پاييتخت آرژانتين به جنوبيترين شهر جهان «اوشوآيا»سفر كرد و از اين شهر به همراه گروه دانشآموزي ـ دانشجويي (Students On Ice) سفر خود به قاره جنوبگان را آغاز كرد.
برنامه دانشجويان بر روي يخ(SOI)، برنامهاي آموزشي براي شناخت شمالگان و جنوبگان، به همراه آشنايي با بررسي علمي ـ پژوهشي منطقه به مانند بررسي تأثيرات گرمايش زمين است. در سفر امسال اين گروه به جنوبگان 64 دانشآموز و دانشجو به همراه 25 دانشمند، كارشناس و راهنما از سراسر جهان شركت كردهاند.
پيش از اين چهار ايراني به جنوبگان سفر كرده بودند كه در آخرين سفر بابك امين تفرشي و حميد جديري خداشناس، براي رصد خورشيد گرفتگي عازم اين قاره شده بودند.
جنوبگان، سردترين، خشكترين، مرتفعترين، و بكرترين قاره جهان است كه بيش از نود درصد آب شيرين جهان به صورت يخ در اين قاره جمع شده است و نقش حياتي در اقليم زمين دارد. به جنوبيترين نقطه اين قاره (عرض 90-) قطب جنوب گفته ميشود، سفر اين گروه به حاشيههاي ديدني و غني از حياتوحش جنوبگان است.
در اين سفر ماجراجويانه افرادي همچون گوف گرين(Geoff Green)، راهنماي هيئتهاي اعزامي به قطب و سفرهاي ماجراجويانه از قطب تا قطب و ميخائيل تيورين (Mikhail Tyurin)، فضانورد مشهور روسي كه تجربه 215 روز اقامت در ايستگاه فضايي بينالمللي دارد، اين تيم دانشآموزي ـ دانشجويي را همراهي ميكنند. |
|
| روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com |
| آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news93420.html |