خلق تئاتر ملی با رجعت به فرهنگ و ادبیات کهن
جام جم , دوشنبه 24 دي 1386 - ساعت 17:12

قطب‌الدین صادقی گفت:به اعتقاد من آثار شاعرانی همچون مولانا، ضمن اینکه هویت و فرهنگ ما به شماره می‌آیند، می‌توانند ارتباط با خدا را در ما زنده کنند ومنشا خلاقیت‌های معاصر و پیوند حال و گذشته باشند.

 

قطب‌الدین صادقی گفت: یکی از راه‌های خلق تئاتر ملی رجعت دوباره به فرهنگ وادبیات کهن خودمان است که می‌تواند ارزش‌های گذشته را وارد چرخه خلاقیت‌های معاصر کند.
وي افزود: به اعتقاد من آثار شاعرانی همچون مولانا، ضمن اینکه هویت و فرهنگ ما به شماره می‌آیند، می‌توانند ارتباط با خدا را در ما زنده کنند ومنشا خلاقیت‌های معاصر و پیوند حال و گذشته باشند.
صادقی با اشاره تبدیل داستان‌های عرفانی به متون نمایشی گفت: تبدیل یک ژانر به ژانری دیگر میسر است ولی باید خاصیت تحول پذیری و موقعیت دراماتیک در آن وجود داشته باشد تا به درام و کشمکش تبدیل شود واین امر به درام‌نویس، تکنیک و تخصص حرفه‌ای تئاتر نیاز دارد.
این استاد دانشگاه در پایان در مورد گزینشی عمل کردن مسوولان در موضوعات عرفانی اظهار کرد: نگاه مسوولان نگاهی تاریخ‌دار و مقطعی است، در حالی که هنرو اندیشه ریشه در هزاران سال فرهنگ دارد و چارچوب و بخش نامه نمی‌پذیرد.
گفتنی است نمایش «کنیزک من» با موضوع اندیشه‌های مولانا به همت حوزه هنری و با نویسندگی و کارگردانی مهدی شمسایی از پنجم بهمن ماه در تالار اندیشه حوزه هنری اجرا می‌شود.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news94183.html