تمام تلاش رضا كريمي در «انعكاس» اين بوده كه فيلمي جذاب براي مخاطب بسازد. از وي سوال ميشود كه آيا در ساخت فيلم كاملا به فيلمنامه وفادار بوده است كه پاسخ ميدهد:
«زماني كه ساخت فيلم پيشنهاد شد، آن را خواندم. در صحبتهايي كه با آقاي حاجيميري داشتم به اين نتيجه رسيدم كه فيلمنامه بايد بازنويسي شود. يك مرحله را آقاي محمدهادي كريمي بازنويسي كرد و چند بار هم آقاي حاجيميري. به هر حال طبيعي است كه فيلمنامه در چنين شرايطي تغيير كند اما خط اصلي آن حفظ شد. ما روي شخصيتپردازي و بعضي حوادث بيشتر كار كرديم.»
وي در ادامه ميافزايد: «بهنظرم در اين فيلمنامه با قصهاي بكر و متفاوت روبهرو هستيم. فضا و داستان فيلم را در كمتر فيلمي ديدهايم در نگاه اول قصه به نظرم آنقدر جذاب بود كه براي سليقههاي مختلف ارزش پيگيري و دنبال كردن داشته است.»
ويژگي ديگر اين فيلم انتخاب بازيگران غيركليشهاي است. رضا كريمي در اينباره ميگويد:« براي چهار نقش اصلي به سراغ انتخاب كليشهاي نرفتم من كار با بازيگر حرفهاي را دوست دارم اما براي كارگردان كار كردن با بازيگر غيركليشهاي خيلي جذاب است. مثلا نقشي كه خانم مهناز افشار در انعكاس بازي كرده با نقشهاي قبلي او كاملا تفاوت دارد. حميدگودرزي و كامبيز ديرباز هم با نقشهايي متفاوت در اين فيلم حضور پيدا كردهاند.»
كريمي ميافزايد: «هدف من از حضور در جشنواره، جايزه يا نامزد شدن نيست. داوري جشنواره فيلم فجر سليقهاي است در اين حال سالها ثابت شده كه نتايج داوري اين جشنواره تابع عناصر مختلفي است. مهمترين امتياز جشنواره براي من آگاه شدن از نظر و ديدگاه مخاطبي است كه در اولين نمايشها با فيلم روبهرو ميشود.»
شايان ذكر است كه اين فيلم آماده اكران است اما تهيهكننده و پخش كننده آن به دنبال زمان مناسب براي اكران عمومي هستند كه احتمالا نوروز 87 فرصت مناسب براي اكران آن است.
|