سينماي ايران در طول سال ها به زندگي بخش زيادي از مردم نپرداخته و در اين زمينه به آنها بدهکار است.
«رسول صدر عاملي» کارگردان فيلم "شب" روز گذشته در يک کنفرانس خبري که بعد از نمايش اين فيلم با حضور خبرنگاران و منتقدان در سينما صحرا برگزار شد، ضمن بيان مطلب فوق افزود: متاسفانه بيشتر فيلمسازان ما در يک سري مضامين بسته و سوژه هاي تکراري امورات خود را مي گذرانند و سال هاي زيادي است که گروه هاي مختلف مردم به نوعي در سينما فراموش شده اند.
وي ادامه داد: من خودم به شخصه سعي کرده ام در فيلم هاي مختلفي مانند دختري با کفش هاي کتاني و ترانه، افرادي را به تصوير بکشم که نمونه هاي آنها را مي توان در نقاط مختلف کشور مشاهده کرد.
کارگردان فيلم "شب" به دوران فيلم سازي خود اشاره کرد و گفت: سال 61 که من فيلم "گل هاي داودي" را ساختم، اولين فيلمي بود که در آن دوران رونق را به سينماي ايران آورد. و بعد از آن هم فيلم "پاييزان" مورد استقبال تماشاگران قرار گرفت. اما در آن زمان رفتاري با فيلم ما صورت گرفت که گويا با ساخت اين فيلم هاي مردمي ،خلاف بزرگي اتفاق افتاده است.
وي يادآورشد: متاسفانه يک نگاه چپ آبکي سعي مي کرد سينما را به سمت کم مخاطب بودن بکشاند که موفق هم شد، اگر اين نگاه وجود نداشت، مي توانستيم در آن نوع سينماي مردمي به تکامل برسيم و الان سينماي ايران به اين ميزان بي هويت و کم مخاطب نبود.
کارگردان فيلم "من ترانه 15 سال دارم" ادامه داد: آن اندک دانش روشنفکري آن دوران باعث شد ما به بيراهه کشيده شوند و دچار وضعيت بد کنوني در سينما شويم.
رسول صدر عاملي تصريح کرد: پرداختن به هر نوع مردمي بسيار فضاي مناسبي براي نوشتن فيلمنامه و تبديل آن به فيلم است. همه وظيف دارند به تمام آدم ها نگاه کنند. اما متاسفانه هيچ وقت برخورد خوب و سازنده اي با باورهاي مردم نشده است.
کارگردان فيلم «ديشب بابا تو ديدم آيدا» يادآورشد: بسيار موضوعاتي در جامعه هست که تاکنون فيلم سازان ما به آن توجه نکرده اند و ترسي در اين زمينه وجود دارد.
کارگردان فيلم "شب" به بازي بازيگران در اين فيلم اشاره کرد و گفت: امين حيايي حدود يک ماه نيم وقت گذاشت تا بتواند براي اين فيلم لهجه مازندراني را آموزش ببيند و در اين زمينه از دو نفر دوستان خود مشاوره هايي گرفت.
وي افزود: امين حيايي چند سالي است که در سينماي ايران کار حرفه اي مي کند و براي ايفاي نقش در فيلم "شب" من نياز نداشتم انرژي زيادي براي هدايت او بگذارم و تنها او را کنترل مي کردم تا بتوانم بازي قابل قبولي از او بگيرم. وي همچنين در پشت صحنه فيلم از آقاي انتظامي و شکيبايي مراقبت کرد.
اين کارگردان سينما در پاسخ به سوالي درباره استفاده از بازيگران حرفه اي در اين فيلم گفت: من 11 سال بود که در فيلم هايم از افراد غيرحرفه اي استفاده کردم و هر کدام از آنها به سينما معرفي شدند و استعدادهاي خود را بروز دادند اما در اين فيلم از بازيگران حرفه اي استفاده کردم و آرامش خاطري به دست آوردم. من با سه نسل ار بازيگران سينما، "عزت الله انتظامي"، "خسرو شکيبايي" و "امين حيايي" روبرو بودم و احساس خوبي از کارکردن با آنها به من دست داد.
رسول صدرعاملي به بيماري "عزت الله انتظامي" اشاره کرد وافزود: ايشان از شب گذشته براي آمدن به اين برنامه آماده بود و زماني هم که نامزدهاي جشنواره بيست وششم اعلام شد، مشتاق تر بود تا به جمع خبرنگاران و منتقدان سينما بيايد اما به ناگاه در اثر بيماري ريوي مشکلي براي ايشان به وجود آمد و الان در بخش مراقبت هاي ويژه بستري است.
وي در پايان گفت: خسرو شکيبايي هم در سفر بود اما امين حيايي با وجود اين که مشغول بازي در يک سريال بود، قول داد که به اين جلسه بيايد اما گويا مانند مشکل هميشگي تهران در ترافيک مانده و موفق نشد در جمع خبرنگاران و منتقدان سينما باشد.
يادآور مي شود، رسول صدر عاملي کارگردان فيلم "شب"، تنها کسي بود که در کنفرانس خبري اين فيلم در سينما حضور داشت و بقيه عوامل اين فيلم موفق به حضور در جمع اصحاب رسانه ها نشدند.
|