ژول ورن به فضا پرتاب مي‌شود .
همشهری آنلاین , شنبه 18 اسفند 1386 - ساعت 14:55

در توقف شش ماهه اين فضاپيما، فضانوردان قادر خواهند بود از اقلام موجود در ان استفاده کنند. پس از 6 ماه، در حالي که حامل زباله‌هاي ايستگاه فضايي بين‌المللي است از اين ايستگاه جدا شده و در مسير باز گشت به زمين در جو مي‌سوزد.

 

سازمان فضايي اروپا 19 اسفند "ژول ورن" فضاپيماي بدون سرنشين خود را به فضا پرتاب مي‌كند.
به گزارش شبکه خبري سي ان ان اين سفينه که به نام ژول ورن (Jules Verne) نويسنده معروف داستان‌هاي علمي تخيلي، نام گذاري شده بزرگترين فضاپيمايي است که اروپا تا به‌حال ساخته است.
اين سفينه 20 تن وزن داشته بيش از 9 متر طول دارد. از يک بابت، اين سفينه چيزي بيش از يک فضاپيماي پيشرفته براي حمل اقلام مورد نياز به ايستگاه فضايي بين‌المللي نيست اما در حقيقت، بيش از اين اهميت دارد، زيرا قادر است کالا و اقلام، و فضانوردان را مستقل از ناسا به فضا حمل کند.
يک کارشناس فضايي مي‌گويد اروپا بودجه و زمان زيادي را صرف اين طرح کرده و اگر موفقيت اميز باشد، گام بزرگي براي کشورهايي محسوب مي‌شود که ان را اجرا کرده‌اند. در واقع ساخت چنين سفينه‌اي توسط کشورهاي اروپايي و نه امريکا پيشرفت قابل توجهي محسوب مي‌شود.
سي ان ان افزود اين فضا پيما از جزيره گوان فرانسه به فضا پرتاب مي‌شود و يک محموله 80 تني سوخت، غذا، هوا و اب را با خود حمل خواهد کرد.
اژانس فضايي اروپا مي‌گويد اين اولين سفينه‌ايست که بدون دخالت انسان، در فضا پهلو مي‌گيرد. در اين فضا پيما از يک سامانه پهلوگيري ساخت روسيه استفاده شده که داراي چشم ليزري بوده و به کمک ان به ايستگاه فضايي بين‌المللي نزديک شده و در آن پهلو مي‌گيرد. در توقف شش ماهه اين فضاپيما، فضانوردان قادر خواهند بود از اقلام موجود در ان استفاده کنند. پس از 6 ماه، در حالي که حامل زباله‌هاي ايستگاه فضايي بين‌المللي است از اين ايستگاه جدا شده و در مسير باز گشت به زمين در جو مي‌سوزد. بيشتر کار ساخت اين سفينه در فرانسه و المان انجام شده، اما دانشمندان انگليس نيز در تزريق سوخت به اين سفينه در محل پرتاب نقش مهمي داشته‌اند




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news97486.html