 |
توصيه روز |
 |
 |
| :: بازار کامپيوتر :: |
 |
|
| :: نکته آموزشی :: |
 |
|
|
 |
 |
|
 |
|
|
|
|
|
ایسکانیوز , چهارشنبه 19 تير 1387 |
|
ادعای جنجالی درباره پرونده جنایت رادیو اکتیوی
|
| | | |
 | دستگاه امنیتی بریتانیا ادعا کرد حکومت روسیه در کشتن یکی از سران دستگاه اطلاعاتی این کشور ، دست داشته است. |  دستگاه امنیتی بریتانیا ادعا کرد حکومت روسیه در کشتن یکی از سران دستگاه اطلاعاتی این کشور ، دست داشته است.
«لیتویننکو« 43 ساله، از مقام های پیشین سازمان جاسوسی روسیه «اف.اس.بی» بود که به جمع منتقدان ولادیمیر پوتین - رئیس جمهور پیشین این کشور-پیوست و به بریتانیا پناهنده شد.
پیش تر یک شهروند روس که دولت بریتانیا او را در مرگ «الکساندر لیتویننکو »دخیل دانست این اتهام را رد کرد.
«آندره لوگو ووی» افسر پیشین «کا.گ.ب» گفت:«من یک قربانی هستم نه مسبب حمله رادیواکتیوی.بارها گفته ام و باز هم می گویم من و خانواده ام وقتی در بریتانیا بودیم هدف حمله قرار گرفتیم.تصور می کنم اتهام های امروز کاملا ضعیف است.نمی دانم چه شاهدی برای اثبات ادعای خود یا انگیزه من و اینکه اصولا چه طور آن را انجام داده ام دارند؟برای همین به شدت از اقدام های ناکافی نهادهای مجری قانون بریتانیا شگفت زده هستم.»
در عین حال ، مدیر دادستانی بریتانیا اعلام کرد: شواهد کافی دال بر نقش «آندره لوگو ووی» در پرونده مرگ «لیتویننکو» وجود دارد و باید به بریتانیا تحویل شود.
افسر پیشین «کا.گ.ب»درست همان روزی که «لیتویننکو» بیمار شد با او دیدار داشت.آثار رادیواکتیو پلونیوم 210 که در جنازه «لیتویننکو» پیدا شد بعدها در بسیاری از مکان هایی که «لوگو ووی» در لندن از آنها دیدن کرده بود کشف شد.
«لیتویننکو» که سال 2000 پس از ترک روسیه در بریتانیا پناهندگی سیاسی گرفت شهروند این کشور شده بود. او 23 نوامبر 2006 در بیمارستان «یونیورستی» کالج لندن جان سپرد.
اکنون دستگاه امنیتی بریتانیا ادعا می کند مدرک هایی درباره دخالت دولت روسیه در کشتن «لیتویننکو» به دست آورده است.
گفته می شود «گوردون براون» نخست وزیر بریتانیا در دیدار خود با «دمیتری مدودف» رئیس جمهور جدید روسیه در حاشیه نشست گروه هشت در ژاپن ، بر رسیدگی به این پرونده جنجالی تاکید کرده است. | | | | | | | | | | |
|
 |
تحليل |
 |
 |
| :: اقتصادی :: |
 |
|
| :: فناوری اطلاعات :: |
 |
|
| :: روی خط جوانی :: |
 |
|
| :: ورزش :: |
 |
|
| :: فرهنگ و هنر :: |
 |
|
| :: حوادث :: |
 |
|
|
 |
 |
|
 |
|
|