چهارشنبه 10 تير 1405

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی فرهنگ و هنر بزرگ‌ترين تخصص ما شعارهاي عملي‌نشده است

 
 

ایسنا , سه شنبه 14 آبان 1387

بزرگ‌ترين تخصص ما شعارهاي عملي‌نشده است

 
 

مجيدي گفت: فرهنگ كه از مسايل رده اول انقلاب اسلامي بود، الآن جزو مسايل دسته دوم و سوم شده و غير از رهبر معظم انقلاب هيچ‌كس دغدغه فرهنگ و هنر را ندارد.

مجيد مجيدي گفت: فرهنگ كه از مسايل رده اول انقلاب اسلامي بود، الآن جزو مسايل دسته دوم و سوم شده و غير از رهبر معظم انقلاب هيچ‌كس دغدغه فرهنگ و هنر را ندارد.
اين كارگردان كه شامگاه گذشته در نشست فيلم «آواز گنجشك‌ها» در دانشگاه امام صادق (ع) سخن مي‌گفت با بيان اين‌كه خمير مايه انقلاب اسلامي تحت عنوان فرهنگي بود اظهار داشت: فرهنگي در ساير مطالب ما ارجحيت داشت و دستاورد بسيار بزرگي براي ما بود كه بايد طي اين ساليان از آن محافظت مي‌كرديم و فرهنگ و هنر را سرلوحه كار خودمان قرار مي‌داديم.
وي تأكيد كرد: فرهنگ است كه كشور را مي‌سازد و ما بايد از اين ارزش‌ها كه جزو دستاوردهاي بزرگ ما بود پاسداري مي‌كرديم.
مجيدي با طرح اين پرسش كه آيا در طول اين 30 سال گذشته توانسته‌ايم حتا يك رمان درجه يك كه اين انقلاب را به تصوير بكشد، منتشر كنيم، ادامه داد: نه مجلس و نه دولتمردان و نه نهادهايي كه براي تجلي اين ميراث به وجود آمده‌اند نتوانستند كار شاخصي كه در حوزه‌هاي مختلف مبين ارزش‌هاي انقلاب اسلامي باشد به وجود بياورند.
اين كارگردان با بيان اين‌كه سينماي امروز به عنوان يكي از تأثيرگذارترين هنر روز در دنيا مطرح است، تصريح كرد: اين هنر مي‌تواند ارتباط زيادي برقرار كند و علي‌رغم همه شعارهايي كه داده شده از ابتداي به وجود آمدن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي كل بودجه سينما شايد نزديك به 200 ميليارد بوده است كه در طول اين سي سال از اين رقم حدود 120 تا 130 ميليارد صرف هزينه‌هاي جاري از قبيل حقوق و برپايي جشنواره‌ها شده و بخشي وارد مسايل سخت‌افزاري سينما مي‌شود و باقي‌مانده كه حدود 50 تا 60 ميليارد است به توليد تزريق شده كه البته آن را هم بعيد مي‌دانم، درحالي‌كه امسال براي ورزش كه من به سرمايه‌گذاري اصولي آن اعتقاد دارم براي گرفتن يك مدال در المپيك 120 ميليون دلار هزينه شد.
وي اين مسايل را فاجعه خواند و گفت: دغدغه‌اي كه بايد تحت عنوان فرهنگ در كشور باشد نيست، آنچه كه همه ادعا مي‌كنيم اما بايد برنامه وجود داشته باشد و حمايت شود.
مجيدي به جلسه كارگردانان با رييس‌جمهور اشاره كرد و اظهار داشت: من اگر مسافرت هم نبودم به اين جلسه نمي‌رفتم، بعد از گذشت سه‌ سال‌ونيم از عمر دولت تازه يادشان آمده كه سينما هم داريم و از كارگردانان خواستند بگويند كه چه لازم داريم.
وي افزود: مگر بستر را رهبر معظم انقلاب سه سال قبل فراهم نكرد؟ در زماني‌كه در تلاش بودند سينما را تعطيل كنند و هجمه‌هاي زيادي عليه سينما بود ايشان با تدبيري كه انديشيدند از سينماي ايران تجليل و سفره‌اي را پهن كردند، حمايتي كه هيچ‌وقت نشده بود و فرمودند كليد پيشرفت دست سينماگران است، اما الآن بعد از گذشت سه‌ سال‌ونيم سينما براي آقايان مهم شده و يادشان افتاده سينمايي هست و به دنبال چاره‌جويي افتادند.
مجيدي با بيان اين‌كه ديگر رشته‌هاي هنري محروم‌تر از سينما هستند گفت: تئاتر كه درحال از بين‌رفتن است و كتاب و هنرهاي تجسمي هم كه تعطيل هستند و سينما نيز كششي براي مردم ندارد كه بخشي به مضامين سطحي آن برمي‌گردد و مضامين جديدي مطرح نمي‌شود.
وي ادامه داد: غير از آمريكا و هند كه سينما در آن‌جا صنعتي است، در هيچ كشوري سينما روي پاي خودش نايستاده است و در همه‌جا از هنر و به خصوص سينما حمايت مي‌شود تا بتوانند به حيات خود ادامه دهند. همه دولت‌ها به جريان سينما و همه رشته‌ها سوبسيد مي‌دهند كه اين جزو ملزومات يك كشور است، درواقع سينما خوراك روح است و بايد به مردم خوراك داد.
مجيدي در بخش ديگري از سخنانش با بيان اين‌كه خطري كه امروز ما را تهديد مي‌كند تهاجم فرهنگي غرب نيست و تهاجم اصلي توسط شبكه‌هاي وهابيت انجام مي‌شود اظهار داشت: اين به ما لطمه مي‌زند و در سلول‌هاي جامعه ما لانه كرده و آن را نابود مي‌كند.
وي ادامه داد: اگر سري به شهرهاي مرزي بزنيد مي‌بينيد كه چه‌طور به مرز انحطاط رسيده است و در كشور شيعه ما وهابيت تا دندان مسلح شده و به جان شيعه افتاده و در منطقه شيعه‌زدايي مي‌شود و روزبه‌روز هم فعاليت‌شان گسترده‌تر مي‌شود و مسوولين هم خواب هستند و فكر اساسي نمي‌شود و مدام به شعارهاي نخ‌نما شده چسبيده‌ايم.
اين كارگردان با تأكيد بر اين‌كه در طول سي‌سال گذشته فرهنگ و هنر دغدغه‌ي هيچ دولتي نبوده‌ است تصريح كرد: حتا بعد از دوره آقاي خاتمي علي‌رغم اين‌كه شخصيت‌شان را خيلي دوست دارم، به ايشان گفتم كه با سياست‌هاي فرهنگي‌شان مشكل داشتم و با توجه به اين‌كه يك فرد فرهنگي بودند توقع در حوزه فرهنگ خيلي بيشتر بود اما از فضاي باز آن دوره ابتذال در سينما نصيب‌مان شد و كه اين روند در دوره‌هاي ديگر هم بوده است.
مجيد مجيدي در ابتداي اين نشست كه با تأخيري نيم‌ساعته در آن حاضر شده بود گفت: وقتي روزي ده‌هزار ماشين پلاك مي‌شود، وضعيت به همين شكل مي‌شود و با بارش اين باران باطراوت، شهر مُرد و بيش از دوساعت هست كه مسير ميدان فاطمي تا دانشگاه امام صادق (ع) را طي مي‌كنم.
وي در پاسخ به سوالي درباره‌ي تقابل سنت و مدرنيته در «آواز گنجشك‌ها» اظهار داشت: نگاه من تقابل بين سنت و مدرنيته نيست، درواقع انسان امروز در مقابل مدرنيته است، اساسا مخالف مدرنيته نيستم و معتقدم چيزي است كه براي رشد جوامع بشري آمده و بايد در خدمت انسان باشد و مسايل مختلف را در قلمرو خودش درآورد اما اين برعكس شده و انسان در مقابل مدرنيته تسليم و از خصايل خودش دور شده است، از معنويت فاصله گرفته و اين نقطه سقوط براي انسان امروز است.
مجيدي اين فيلم را بازگشت به فطرت خواند و گفت: طبيعتي كه در فيلم است نشان از وجه معرفتي «كريم» دارد و به حساب روح پاكش طبيعت هم با او همخوان است و وقتي در مواجهه با فضاي شهري قرار مي‌گيرد و غباري كه در خود مي‌گيرد طبيعت هم به سياهي تبديل مي‌شود و مي‌بينيم زمين باصفاي مقابل خانه كريم سوخته مي‌شود كه در پايان وقتي كريم دوباره به وجه معرفتي خود برمي‌گردد دوباره طبيعت شكل عوض مي‌كند و سرسبز مي‌شود.
مجيدي در ادامه با بيان اين‌كه يك هنرمند در طول سال‌هاي عمر خودش يك اثر را مي‌سازد و آن را كامل مي‌كند اظهار داشت: مانند تابلوي نقاشي كه هر دفعه بخشي‌اش كامل مي‌شود. فيلم‌هاي من از هم منفك نيستند حتا «بيد مجنون» هم در راستاي نگاه متعالي به انسان است و با شكل ديگري به بلوغ بالاتري مي‌رسد.
وي افزود: فيلم‌ساز در طول كار، خودش را كامل مي‌كند و متناسب با شرايط اجتماعي خودش سعي مي‌كند نگاهي به اطراف داشته باشد و طبيعتا مجيدي سال 85 با مجيدي سال 75 تفاوت كرده است.
اين كارگردان اظهار داشت: «آواز گنجشك‌ها» مي‌توانست لبه خيلي تيز مسايل اجتماعي باشد، اما چون مسئله اصلي من انسان است تنها لايه‌هاي اجتماعي را در آن ديدم.
اين كارگردان در بخش ديگري از سخنانش در جمع دانشجويان دانشگاه امام صادق (ع) گفت: بايد ببينيم امروز جامعه ما به كدام سمت مي‌رود، خيلي چيزها قبح‌اش درحال ريخته‌شدن است و اين منجر به سقوط هر جامعه‌اي مي‌شود و مي‌تواند خيلي خطرناك باشد كه بايد ريشه‌يابي شود چرا جامعه ما به اين‌جا رسيده است.
وي ادامه داد: با يك نگاه سياسي تند مي‌توانم اين‌ها را در فيلم‌هايم نشان دهم، اما اين باب طبع من نيست و در مصاحبه‌هايم مي‌گويم كه به كدام سمت مي‌رويد و جامعه ما به كجا كشيده مي‌شود و آيا پنجره‌اي باز كرده‌ايد كه نگاهي به بيرون بياندازيد و ببينيد كه چه بر سر جوانان ما مي‌آيد.
مجيدي تأكيد كرد: اين‌كه با چند سريال جن و پري و اتلاق و اختراع واژه‌هاي معرفتي مانند سينماي معناگرا به فيلم‌هايمان بخواهيم به اين معقولات بپردازيم راهش نيست، ما در حرام‌كردن واژه‌ها متخصص هستيم. عنوان معناگرا را گذاشته‌ايم بدون آن‌كه بدانيم دنبال چه هستيم و مدام دين را به اين‌ها الصاق مي‌كنيم و تفسيري كه از دين و دين‌مداري مي‌شود درست نيست كه نمونه آن را در سريال‌هاي ماه رمضان ديديم.
اين كارگردان از عدم‌برنامه‌ريزي‌ها انتقاد كرد و گفت: بزرگ‌ترين تخصص ما در طول اين سي‌سال در زمينه شعارها بوده است كه هيچ‌كدام عملي نشده است، سينماي معناگرا يا هرچيز ديگر برنامه مي‌خواهد و بايد روي همه زمينه‌هايش كار شود كه اين روند وجود ندارد.
وي با بيان اين‌كه همه مناسبات روزمره زندگي ما مي‌تواند مبتني بر نگاه ديني باشد اظهار داشت: اين موضوع بايد در آثارمان تجلي داشته باشد، بدون آن‌كه غلو كنيم. چه چيزي در نوع زندگي ما وجود دارد كه خارج از مسايل ديني باشد كه ما داريم آن را تفكيك مي‌كنيم؟!
مجيدي در پاسخ به سوالي درباره جايگاه شترمرغ در فيلم «آواز گنجشك‌ها» گفت: اين حيوان حكايت خود انسان را دارد كه دووجهي است، شترمرغ مشخص نيست كه شتر است يا پرنده، موجود عجيب و غريبي است كه عمر طولاني دارد و در هر شرايطي خودش را تطبيق مي‌دهد، حيواني به شدت مهربان است كه با هر شرايطي خودش را تطبيق مي‌دهد و در اين فيلم تمثيل خود كريم است كه به خصوصيات او نزديك و حتا چهره‌اش هم به كريم نزديك است.
جواد طوسي هم كه در اين جلسه به عنوان منتقد حاضر بود با بيان اين‌كه مجيد مجيدي در اين فيلم جامعه‌ي گذار را نشان مي‌دهد اظهار داشت: او مي‌خواهد بگويد آدم‌هاي سياه لشكر و حاشيه‌اي قربانيان چنين جامعه‌اي هستند و از منظر نگاه خودش گسست را مورد نقد و ارزيابي قرار مي‌دهد.
در پايان اين نشست كه از سوي بسيج دانشجويي دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد، لوح تقدير به همراه يك چفيه به مجيد مجيدي اهدا شد.
مجيدي گفت: چفيه سمبل ارزشمندي است كه متأسفانه اين هم جزو فرهنگ رياي كشور تلقي مي‌شود، چفيه براي ما سمبل بسيار گران‌بهايي است و يادگار شهدايي است كه خود را خالصانه وقف كشور و اعتقادات كردند و صادقانه رفتند و بار سنگيني را به دوش ما گذاشتند كه متأسفانه نتوانستيم اين بار را بكشيم و به خانواده اين شهدا جفا كرديم.
وي افزود: ما از ارزش‌ها به شكل سطحي استفاده كرديم و از اين نماد هم (چفيه) به شكل رياكارانه استفاده كرديم و به خاطر همين اجازه ندادم آن را به گردن خودم بياندازم و به عنوان يك هديه ارزشمند در قاب دلم جاي خواهم داد.
در اين نشست جواد طوسي منتقد نيز مجيد مجيدي را همراهي مي‌كرد.

 
 

مجيد مجيدي: سينماي ايران بايد پوسته عوض كند
«مجيد مجيدي» براي حضور در جشنواره فوكوئوكا به ژاپن رفت
مجيد مجيدي: فقر در فيلمهايم باشكوه است

 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
مدیریت حضور کارکنان با استانداران است
:: فناوری اطلاعات ::
پایان ممنوعیت پرحاشیه؛ واردات تمام برندهای موبایل، آزاد اعلام شد
:: روی خط جوانی ::
دلیل نوعروس برای طلاق 6 ماه بعد از عقد چه بود؟
:: ورزش ::
اولادقباد کوتاه آمد: قدردان آقای شمسایی هستم
:: فرهنگ و هنر ::
طلوع ماه فراخوان داد
:: حوادث ::
اختلاف بر سر مبلغ رهن یک خانه به قتل منجر شد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار