پنجشنبه 9 فروردين 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار خارجی دانش و فناوری كاستن از گازهاي گلخانه‌اي با استفاده از بتن برنج

 
 

همشهری انلاین , پنجشنبه 1 مرداد 1388

كاستن از گازهاي گلخانه‌اي با استفاده از بتن برنج

 
 

براي توليد هر تن سيمان يك تن گازكربنيك در هوا منتشر مي‌شود و صنايع سيمان مسئول انتشار 5 درصد گاز‌هاي گلخانه‌اي در جهان هستند.

دانشمندان از مدتها پيش به ارزش بالقوه سبوس برنج جهت ساخت مصالح‌ساختماني پي‌برده‌اند.
براي نخستين بار در سال 1924 در آلمان دانشمندان به اين نتيجه رسيدند كه در خاكستر سبوس برنج كه از سوزاندن غلاف دانه آن حاصل مي‌شود ماده‌اي است به نام سيليكن دي‌اكسيد كه اگر آن خاكستر را با سيمان مخلوط كنند استحكام سيمان را چند برابر كرده و از فرسايش آن در مقابل مواد شيميايي جلوگيري مي‌كند.
مشكلي كه سوزاندن غلاف برنج ايجاد مي‌كند ميزان زياد گازكربنيكي است كه در هوا پخش مي‌كند وبا گسترش ميل شديد جهان براي مصرف بتن در ساخت‌وسازها به ميزان اين آلودگي‌ها افزوده مي‌شود. براي توليد هر تن سيمان يك تن گازكربنيك در هوا منتشر مي‌شود و صنايع سيمان مسئول انتشار 5 درصد گاز‌هاي گلخانه‌اي در جهان هستند.
گزارشي كه در پي مي‌آيد نتيجه مطالعاتي است كه راجان ومپاتي و گروهي از همكارانش در مورد رفع معايب روش‌هاي قبل در مورد جلو‌گيري از انتشار گازكربنيك حاصل از سوختن سبوس‌هاي برنج انجام داده و به نتايج خوبي رسيده‌اند.آنها مي‌گويند اگر سبوس برنج را در كوره ريخته و بدون اينكه اكسيژن به آن برسد تا 800درجه سانتي‌گراد حرارت دهيم كربن آن تقريباً از بين مي‌رود و ذرات ريز سيليس خالص به جاي مي‌ماند. البته اين فرايند مقدار كمي گازكربنيك آزاد مي‌كند ولي اين گاز بي‌اثر است و در طول سال به مزارع شاليزار باز مي‌گردد.
به اعتقاد اين گروه محقق، با اين روش نه‌تنها خاكستري كه توليد مي‌شود آلوده‌كننده هوا نيست بلكه مخلوط اين خاكستر با سيمان جهت تهيه بتن مصرفي در ساخت آسمانخراش‌ها، سد‌ها، پل‌ها و بناهاي عظيم كارايي و دوام بتن را در مقابل مواد شيميايي و آب و نم چند برابر مي‌كند. افزودن حدود 20درصد اين نوع خاكستر به جاي سيمان به بتن نه تنها از مصرف زياد سيمان جلوگيري مي‌كند بلكه راهي است جهت كاستن از بخشي از گازهاي گلخانه‌اي جهان.
ومپاتي كه نتيجه تحقيقات تيمش را به تازگي در كنفرانس مهندسي و توليد مصالح ساختماني سبز در دانشكده پارك بيان مي‌كرد، افزود: محققان ما در حال حاضر با سرعت زياد مشغول كار كردن و آزمايش جهت تكميل روش ابداعي خود هستند و اگر اين كار با موفقيت همراه باشد در آينده شاهد تحولي عظيم در توليد اين صنعت نوپا خواهيم بود.
آنها كوره‌اي را بنا خواهند كرد كه ظرفيت توليد 15000تن خاكستر در سال را داراست و در فازهاي بعد مي‌توانند تمام سبوس‌هاي توليدي ايالات متحده را به خاكستر تبديل كنند. اين توليدات مي‌تواند به حدود 1/2 ميليون تن در سال برسد.
ومپاتي همچنين افزود: پتانسيل اين كار مي‌تواند از اين هم فراتر رود مخصوصاً كشور‌هاي در حال توسعه نظير چين و هند كه از توليد برنج بالايي برخوردارند و صنعت ساخت‌وساز نيز در آنها بالاست مي‌توانند از اين نوآوري جديد بهره گيرند حتي اگر قيمت فروش هر تن خاكستر سبوس 500 دلار باشد در آينده شاهد ظهور صنعتي با درآمد ميلياردها دلار در جهان خواهيم بود.

 
 

رصد کسوف در شرقی ترین نقطه ایران
ایران قهرمان کلاس 3 رقابتهای جهانی طراحی خودروهای مسابقه‌ای انگلیس
موفقیت دانش پژوهان ایران در سه المپیاد جهانی

 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
چهار مظنون در رابطه با پرونده مرحوم مهرجویی بازداشت شده‌اند

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار