پنجشنبه 28 خرداد 1405

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی فرهنگ و هنر گنجوي: كارگردان‌ها فيلم‌هاي خودشان را تدوين نكنند

 
 

فارس , چهارشنبه 22 مهر 1388

گنجوي: كارگردان‌ها فيلم‌هاي خودشان را تدوين نكنند

 
 

مستند «تدوين: عباس گنجوي» ساخته بهرام دهقان شب گذشته در خانه هنرمندان ايران نمايش داده شد و سپس با حضور پدرام اكبري منتقد و عباس گنجوي نقد و بررسي شد.

عباس گنجوي با بيان اينكه كارگردان وقتي پاي ميز مونتاژ مي‌نشيند، يك نگاه تازه مي‌خواهد، گفت: توصيه مي‌كنم هيچ كارگرداني، فيلم خودش را مونتاژ نكند و مطمئنا نگاه ديگران به انسجام كار كمك مي‌كند.
مستند «تدوين: عباس گنجوي» ساخته بهرام دهقان شب گذشته در خانه هنرمندان ايران نمايش داده شد و سپس با حضور پدرام اكبري منتقد و عباس گنجوي نقد و بررسي شد.
بر اساس اين گزارش، در اين جلسه كه كارگردان فيلم حضور نداشت، پدرام اكبري گفت: من تعجب كردم كه چرا كارگردان اين فيلم، به فيلم‌هاي مستند عباس گنجوي اشاره نكرد. چرا كه گنجوي در گذشته خودش را وامدار سينماي مستند معرفي كرده بود.
وي در ادامه اظهار داشت: ما در اين فيلم با تدوينگري مواجهيم كه فردي اخلاقي و منظم است و منظم بودن وي در زندگي، روي كارش تاثير گذاشته است.
عباس گنجوي در ابتداي صحبت خود گفت: من يك آدم معمولي هستم و كارهاي خوب و بد دارم ولي شايد در زمينه كاري‌ام آدم خاصي باشم. ممكن است دانش لازم در زمينه تدوين را نداشته باشم ولي تلاش و جست‌وجو مي‌كنم تا شما ضعف‌هاي كار من را نبينيد. من مي‌خواهم حضور داشته باشم و ضمن حضورم نمي‌خواهم شرمنده خودم و شما باشم.
وي افزود: هر فيلمي كه اسم من زير آن باشد، خوب و بدش براي من است. من برخلاف هنرمندان ساعت 12 ظهر از خواب بلند نمي‌شوم بلكه 6 صبح بيدار مي‌شوم و ساعت 7 صبح آماده كار هستم.
همچنين صبحانه‌ام را هم خوب مي‌خورم و معمولا تا 10 شب كار مي‌كنم و اين نظم در كارهاي من وجود دارد. اگر با هر كدام از شما ساعت 5 قرار داشته باشم، ساعت 5 و 2 دقيقه حضور ندارم. اگر قرار باشد كاري انجام بدهيم نظم مهم است.
گنجوي ادامه داد: معمولا سناريوي كار را بيرون از فضاي كاري‌ام در پارك يا خيابان مي‌خوانم و سعي مي‌كنم جايي باشم كه افراد مورد نظر را ببينم. هنوز هم سعي مي‌كنم به افراد نگاه كنم.
اين تدوينگر بيان داشت: كارم را با مستند شروع كردم. تعريفم از سينماي داستاني اين است كه با سينماي داستاني چيزي به افراد مي‌دهيم ولي سينماي مستند، سينمايي است كه به ما چيزي مي‌دهد و مي‌گويد چه كاري بكنيم. هر چيزي كه از سينماي مستند ياد گرفتم براي سينماي داستاني هزينه كردم. ممكن است از فيلمي كه تدوين مي‌كنم، در ابتداي تماشا خوشم نيايد و بگويم بهتر بود اين كارها را هم انجام مي‌دادم؛ دليل اين مطلب هم اين است كه از ساخت فيلم 10 يا 20 روز گذشته و اين شما هستيد كه تغيير كرده‌ايد.
به گزارش فارس، در ادامه مراسم يكي از تماشاگران در خصوص تعريف هنرمند از گنجوي سوال پرسيد و وي در جواب گفت: تعريف من از هنرمند چيز ديگري است؛ نمي‌توان به كسي كه دانشجوي سال اول تئاتر است، نگوييم هنرمند. به دليل اينكه بايد ببينيم تعريف او از هنرمند چيست. من در خلوتم كه نگاه و قياس مي‌كنم، مي‌بينم كه هنرمند نيستم. وقتي صادق هدايت را نگاه مي‌كنم، چيزي در او مي‌بينم و لذت مي‌برم. بعد از اين همه سال در اين مورد ترديد دارم كه هنرمند هستم يا نه، البته ممكن است اين ترديد در آينده برطرف شود.
گنجوي ادامه داد: با اين امر كه كسي كارگرداني و تدوين را با هم انجام دهم، مخالفم. شما به عنوان كارگردان انتخابتان را كرده‌ايد و نگاه‌هاي لازم را سر صحنه انجام داده‌ايد، چه اتفاقي افتاده كه به خودتان شك كرده‌ايد. كارگردان وقتي پاي ميز مونتاژ مي‌نشيند، يك نگاه تازه مي‌خواهد و بايد سعي شود كار انسجام پيدا كند و مطمئنا نگاه ديگران به كار كمك مي‌كند. توصيه مي‌كنم هيچ كارگرداني، فيلم خودش را مونتاژ نكند. اقاي تقوايي تدوينگر خوبي است ولي هيچ وقت فيلم خودش را تدوين نمي كند ولي ممكن است فيلم‌هاي ديگران را تدوين كند.
وي در خصوص وارد شدن سيستم‌هاي جديد مونتاژ گفت: من هنوز هم با ابزارهاي جديد مخالفم. من سال‌ها با ابزار قديم كار كرده‌ام و يك جوري با آن ارتباط برقرار كردم و به آن عادت كرده‌ام. در ابزارهاي جديد، شما در خدمت ابزار قرار مي‌گيرد، به جاي اينكه ابزار به شما خدمت كند. از ابزارهايي هم كه در حال حاضر موجود است، فقط يكي از آن‌ها به درد سينما مي‌خورد و مي‌توان با آن كار سينمايي كرد.
هميشه مونتاژ تغيير دادن نيست. بايد جايش را پيدا كنيم. وفاداري به موضوع مهم‌ترين اصل است و بايد شرايطي به وجود بيايد كه تماشاگر آن را قبول كند. گنجوي در خصوص دلايل كارگرداني نكردنش، گفت: من اين حرفه را دوست دارم و اصلا فيلمي نمي‌توانيد پيدا كنيد كه تفكر من در آن نباشد. هميشه يك جاي فيلم، براي خود من است و يك قسمت از فيلم را انتخاب مي‌كنم و تفكرم را پيدا مي كنم البته از خط فيلم جدا نمي‌شوم. معمولا 6 تا 9 ماه طول مي‌كشد كه يك فيلم را مونتاژ كنم. هيچ چيزي به اندازه صبوري در تدوين مهم نيست. شايد يكي از دلايلي كه نمي‌خواهم كارگرداني كنم اين است كه نمي‌خواهم اشتباهم را بگيرند، بلكه مي‌خواهم اشتباه ديگران را بگيرم.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
مدیریت حضور کارکنان با استانداران است
:: فناوری اطلاعات ::
پایان ممنوعیت پرحاشیه؛ واردات تمام برندهای موبایل، آزاد اعلام شد
:: روی خط جوانی ::
دلیل نوعروس برای طلاق 6 ماه بعد از عقد چه بود؟
:: ورزش ::
اولادقباد کوتاه آمد: قدردان آقای شمسایی هستم
:: فرهنگ و هنر ::
تشییع پیکر بهروز رضوی
:: حوادث ::
اختلاف بر سر مبلغ رهن یک خانه به قتل منجر شد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار