چهارشنبه 20 خرداد 1405

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی سياسی رفتار نامناسب برخي خواص از عوامل بروز آشوب در روز عاشورا بود

 
 

فارس , شنبه 10 بهمن 1388

رفتار نامناسب برخي خواص از عوامل بروز آشوب در روز عاشورا بود

 
 

فعاليت تبليغي موكلم را عليه نظام جمهوري اسلامي را قبول دارم اما اين فعاليت با انگيزه براندازي نبوده است. موكل من مي‌خواست تا نظام را وادار كند كه شرايط را بپذيرد.

متهم پرونده اول اغتشاشات عاشورا در دادگاه تصريح كرد: عدم رفتار مناسب برخي خواص نظام و كانديداي انتخابات به اين فضا دامن زد تا آشوب‌ در روز عاشورا رخ دهد.
صبح امروز شنبه سومين جلسه رسيدگي به اتهامات متهمان به اغتشاش و آشوب در روز عاشورا به رياست قاضي صلواتي برگزار شد.
قاضي صلواتي در ابتداي اين جلسه با بيان اينكه طبق فرموده مقام معظم رهبري هيچ كس جز خدا و قانون مافوق قاضي نيست، خطاب به متهمان گفت كه اگر متهمان مطلبي خلاف ادب، نزاكت و قانون بگويند، مي‌تواند آنها را طبق قانون يك تا 5 روز بازداشت كند.
وي همچنين از اصحاب رسانه و جرايد خواست تا از درج و انتشار هر مطلبي كه معرف هويت متهمين باشد، خودداري كنند و در غير اين صورت اين عمل افترا خواهد بود.
قاضي صلواتي از فراهاني نماينده دادستان خواست تا كيفرخواست متهم پرونده اول را قرائت كند.
نماينده دادستان بعد از معرفي كامل متهم پرونده اول، اجتماع جهت ارتكاب جرم عليه امنيت ملي، اهانت به ساحت مقام معظم رهبري، فعاليت تبليغي عليه نظام از طريق فعاليت گسترده در جنگ نرم و همكاري با سايت بالاترين و عضويت در فيس بوك، تحريك مردم جهت حضور در اغتشاشات، همكاري با رسانه‌هاي بيگانه از جمله BBC و CNN و خبرگزاري‌هاي معاند با نظام، شركت در راهپيمايي روزهاي 25،26، 28 ،30 خرداد، روز قدس، 13 آبان، تاسوعا و عاشوراي حسيني و تنظيم شكوائيه عليه مقام معظم رهبري و ارسال آن به دادگاه بين‌المللي لاهه را در كيفرخواست وي قرائت كرد.
متهم پرونده اول در دفاع از خود در جايگاه حاضر و اظهار داشت: در تجمعات غيرقانوني 25،26، 28 ،30 خرداد شركت داشته‌ام.
وي افزود: در 25 خرداد در اغتشاشات حاضر و عليه انتخابات و ملت شعار دادم اما بعد از سخنان رهبري در تجمعات شركت نداشتم، 30 تير، 16 آذر و ظهر عاشورا در اغتشاشات به وسيله ماشين حضور داشتم و اقدام به بوق‌زني مي‌كردم. 16 آذر در كنار پارك لاله ايستاده و اغتشاشات را تماشا كردم.
اين متهم تاكيد كرد: خبرهايي كه از سايت‌هاي داخلي مي‌خواندم، چون احساس مي‌كردم رسانه‌هايي مثل الجزيره، دويچه وله، BBC و صداي آمريكا اين خبرها را نداشته‌اند، براي آنها ارسال مي‌كردم.
وي تاكيد كرد كه بعد از فوت آيت‌الله منتظري SMS را آماده كردم و ارسال كردم. البته براي ظهر عاشورا نيز 100 SMS ارسال كردم.
وي با بيان اينكه در فيس بوك عضويت داشته و خبرهاي اين سايت ضد انقلاب را به صورت شفاهي به ديگران انتقال مي‌داده است، خاطرنشان كرد: تمام اخبار سايت‌هاي خارجي را باور مي‌كردم و احساس مي‌كردم كه اين اخبار واقعيت دارد.
وي همچنين در خصوص محسن سازگارا گفت: احساس مي‌كردم كه افرادي مثل محسن سازگارا كه قبلا در نظام بوده‌اند حتما با نظام مشكل داشته‌اند كه به بيرون از كشور رفته‌اند. از همين رو حرف‌هاي سازگارا را باور مي‌كردم و فكر مي‌كردم كه ما در عدم قبول نتيجه انتخابات و نظام در اكثريت هستيم. اين متهم در خصوص ارسال شكوائيه به دادگاه بين‌المللي لاهه نيز خاطرنشان كرد: اين نامه در سايت‌ها منتشر شده بود من فقط جزء‌ امضا‌ كنندگان اين نامه بودم.
اين متهم با بيان اينكه تمام تلاش من اين بود تا حرف خود را به كرسي بنشانم و نتيجه انتخابات را ابطال كنم تصريح كرد: من به همراه يكي از دوستانم در آشوب‌هاي ظهر عاشورا شركت كرديم و شعارهايي را سر دادم.
وي همچنين گفت: در حوادث روز عاشورا ما نيز در خيابان كارگر شمالي بوديم ولي زماني كه به تقاطع خيابان كارگر و كشاورز رسيديم و اين محيط را آشوب زده ديديم همراه با برخي‌ها شعار سر داده و به سمت ميدان آزادي حركت كرديم.
وي با بيان اينكه آنچه كه در روز عاشورا رخ داد خلاف تصورم بود، افزود: اعتقاد داشتم كه اگر قرار باشد اعتراضي در روز عاشورا صورت گيرد، نبايد به ارزش‌هاي ملت اهانت شود و شعارهاي ساختارشكنانه سر داده شود اما عدم رفتار مناسب برخي خواص نظام و كانديداي انتخابات به اين فضا دامن زد تا حادثه روز عاشورا رخ دهد.
اين متهم با بيان اينكه از اغتشاشات روز عاشورا فيلم تهيه و به دويچه دوله BBC و CNN ارسال كرده و در تجمع 26 و 28 خرداد با سكوت شركت كرده است، ابراز داشت: اخبار سايت‌هاي نهضت آزادي، سايت قلم، كلمه، خبر آنلاين را وقتي مي‌خواندم از زمان و مكان تجمعات و اغتشاشات مطلع مي‌شدم.
نماينده دادستان بعد از دفاعيات اوليه متهم پرونده اول گفت: اين متهم در حالي كه اذعان مي‌كند به تقابل با نظام در اغتشاشات شركت كرده بود و با سايت‌هاي خارجي در ارتباط بوده است، حضور خود را در اغتشاشات اعتراض مي‌داند در حالي كه اين قابل توجيه نيست كه اين متهم با هدف تقابل با نظام در اغتشاشات حاضر شده بود.
فراهاني همچنين از متهم رديف اول خواست كه بگويد از رفتار گذشته خود پشيمان است يا نه و اگر پشيمان است اشتباهي كه انجام داده اعلام كند تا درس عبرتي براي جوانان باشد.
متهم رديف اول با بيان اينكه معتقد است تقلبي در انتخابات صورت نگرفته و رفتار گذشته آنها در آشوب و اغتشاش عليه امنيت مردم امري زشت بوده است، تصريح كرد: قبل از اينكه دستگير شوم اين ظن در فكرم بود كه رفتار دستگاه قضايي مناسب نيست و آنها به وسيله زور،‌متهمين را وادار به اعتراف مي‌كنند اما بعد از دستگيري‌ام با رفتار مناسب كارشناسان پرونده و حتي مسئولان زندان روبرو شدم و به اين نتيجه رسيدم كه آنچه كه دشمنان در اين خصوص مي‌گويند اشتباه است.
وي افزود: من در اعترافات خود به صراحت و صادقانه با بازجوي خودم صحبت كردم و كارشناسان پرونده نيز با رفتار متقابل صادقانه با من برخورد كردند كه جا دارد از آنها تشكر كنم. و از قاضي محترم بخواهم كه رافت اسلامي را در خصوص من اعمال كند.
قاضي صلواتي از متهم پرونده اول درباره انگيزه وي از حضور در فتنه عاشورا سوال كرد و اين متهم در پاسخ به اين سوال گفت كه انگيزه وي براندازي نظام بوده است.
وي افزود: من نظام را به خاطر نتيجه انتخابات مقصر مي‌دانستم اما رفتار برخي خواص درافزايش بدبيني من به نظام موثر بوده است.
اين متهم با بيان اينكه در آتش‌سوزي‌ و تخريب‌ها نقشي نداشته است، گفت: من مي‌خواستم حرف خودم را بزنم. اقرار مي‌كنم مردم را تحريك كردم تا در انتخابات شركت كنند و از اغتشاشات فيلم تهيه كرده و به رسانه‌هاي بيگانه ارسال كردم. در حالي كه فكر مي‌كردم نظام مي‌خواهد صداي مرا خفه كند. وي در خصوص انگيزه‌اش از ارتباط با سازمان ملل نيز گفت: شبكه‌هاي خارجي ادعا مي‌كردند كه خبرنگاران آنها از كشور اخراج شده و از ما مي‌خواستند كه اخراج خبرنگاران آنها را با حضور خود جبران كنيم. ما مي‌خواستيم بگوييم كه در انتخابات به ما ظلم شده است و سعي مي‌كرديم اين مسئله را به گوش همه برسانيم.
اسماعيل رجبي وكيل مدافع متهم رديف اول براي دفاع از وي در جايگاه قرار گرفت و گفت: اتهاماتي كه عليه متهم من توسط نماينده دادستاني قرائت شد، حاوي نكاتي بود ؛ جرم داراي اركان مختلفي است وعنصر مادي، معنوي و قانوني دارد. يك اجتماع زماني عليه كشور و جهت ارتكاب جرم صورت مي‌گيرد كه چند نفر با هم براي آن اقدام كنند.
اين وكيل گفت: اتهاماتي كه در خصوص موكل من وارد شده است اين بوده كه وي در حد تبليغ، نوشتن و تماس‌هاي تلفني رفتارهايي را انجام داده است و البته به صورت فردي بوده است و هيچ تلاشي براي تباني و يا براندازي نظام نداشته است.
وكيل متهم رديف پرونده اول با بيان اينكه متهمش 5 بار بازجويي شده و درتمام اعترافات خود اعلام كرده است كه به خاطر اعلام حمايت از يك كانديداي خاص اعتراض خود را اعلام كرده است، يادآور شد: بحث اينكه متهم من برانداز بوده است را براي اولين بار است كه از موكلم مي‌شنوم به نظرم وي تحت تاثير احساسات قرار گرفته است.
وي همچنين با بيان اينكه اعمال مجرمانه موكلش نتيجه‌اي در بر نداشته است، گفت: موكل من در اغتشاشات شركت كرده، اما هيچ گاه نگفته كه با نظام مخالف بوده است.
رجبي خطاب به قاضي گفت:‌آقاي قاضي يك جوان 20 ساله نمي‌داند سياست يعني چه. موكل من مي‌گويد كه بعد از برنامه‌هاي مناظره رفتارش تغيير كرده است؛‌آقاي قاضي اينكه يك جوان در صحنه سياسي حضور داشته باشد چه عيبي دارد.
وي گفت: نماينده دادستاني اصرار بر اثبات مجرميت دارد در حالي كه موكل من تحت تاثير بمباران شديد تبليغاتي قرار گرفته است. ما نبايد انتظارداشته باشيم كه همه جوان‌ها همانند فرزندان خودمان باشند. جوان وقتي در يك فضاي غيرمذهبي بزرگ مي‌شود نبايد از وي انتظار داشت كه همانند فرزندان ما بشود.
اين وكيل با بيان اينكه فضاي جامعه مسموم و تحت تاثير تبليغات دشمنان است، خاطرنشان كرد: من در خصوص اعمال ماده 610 درخصوص ارتكاب جرم عليه كشور اعتراض دارم و لايحه آن را تقديم خواهم كرد.
وي گفت: فعاليت تبليغي موكلم را عليه نظام جمهوري اسلامي را قبول دارم اما اين فعاليت با انگيزه براندازي نبوده است. موكل من مي‌خواست تا نظام را وادار كند كه شرايط را بپذيرد. حال اگر ما يك مجازات سنگين براي اين جوان در نظر بگيرم آيا تبعات آن در جامعه مثبت خواهد بود؟ آقاي قاضي ما بايد اين جوان را دوباره به جامعه بازگردانيم و بر همين اساس تخفيف مجازات را براي موكلم درخواست مي‌كنم.
فراهاني نماينده دادستان خطاب به متهم گفت: وكيل شما معتقد است كه شما تحت تاثير احساسات قرار گرفتيد در حالي كه شما به اينكه قصد تقابل با نظام را داشتيد، اذعان داريد لطفا در اين خصوص توضيح بدهيد.
متهم پرونده اول گفت: قبول دارم به قدري احساسي شدم اما در اينكه من تقابل با نظام داشتم بحثي وجود ندارد.
وي افزود: ديدگاه و اعتقاد من اين بود كه با رفتار خود نظام را مجبور به عقب‌نشيني كنم و بر همين اساس اين اقدامات را انجام دادم اما در نهايت از قاضي محترم مي‌خواهم رافت اسلامي را در خصوص من، اعمال كند.

 
 

عاملان هتك حرمت عاشورا شناسايي و به اشد مجازات برسند
آشوبگران روز عاشورا با تجهيزات كامل آمده بودند

 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
مدیریت حضور کارکنان با استانداران است
:: فناوری اطلاعات ::
پایان ممنوعیت پرحاشیه؛ واردات تمام برندهای موبایل، آزاد اعلام شد
:: روی خط جوانی ::
دلیل نوعروس برای طلاق 6 ماه بعد از عقد چه بود؟
:: ورزش ::
اولادقباد کوتاه آمد: قدردان آقای شمسایی هستم
:: فرهنگ و هنر ::
۸۳ درصد اولیا، کیفیت آموزش مجازی را «خوب» و «خیلی خوب» ارزیابی کردند
:: حوادث ::
اختلاف بر سر مبلغ رهن یک خانه به قتل منجر شد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار