چهارشنبه 5 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی اجتماعی برخی نقاشی دیواری ها چهره شهر را دگرگون می کنند

 
 

مهر , دوشنبه 22 اسفند 1390

برخی نقاشی دیواری ها چهره شهر را دگرگون می کنند

 
 

محمد رشتیان گفت: مدیران شهری باید نظارت بیشتری روی این امر داشته باشند، اما در نقطه مقابل نیز گاه طرح ها و نقاشی هایی دیده می شود که کیفیت بالای آن هم در روحیه شهروندان تاثیر گذار بوده و هم اینکه چهره شهر را دگرگون کرده است.

هموطن آنلاین_ یک کارشناس ارشد طراحی منظرشهری با بیان این که برخی نقاشی دیواری ها چهره شهر را دگرگون می کنند ،گفت:یکی از ایرادات اساسی که می توان به برخی از نقاشی های دیواری گرفت،عدم تناسب و ناهمخوانی این نقاشی ها با پهنه ای که بر آن نقش بسته است.
محمد رشتیان با بیان این که نقاشی های دیواری در برخی از نقاط شهر از کیفیت چندانی برخوردار نیست گفت: مدیران شهری باید نظارت بیشتری روی این امر داشته باشند، اما در نقطه مقابل نیز گاه طرح ها و نقاشی هایی دیده می شود که کیفیت بالای آن هم در روحیه شهروندان تاثیر گذار بوده و هم اینکه چهره شهر را دگرگون کرده است.
وی با بیان این که در چند سال اخیر یکی از دغدغه های مسوولان سازمان زیباسازی بهبود سیما و منظر شهری، بوده است گفت : اگرچه در این زمینه گام های اساسی نیز برداشته شده است، اما تا رسیدن به ایده آل های مورد نظر طراحان منظر شهری فاصله بسیار زیاد است و قطعاً برگزاری دوسالانه و جشنواره های مختلف معماری، نقاشی و گرافیکی می تواند نقش بسیار بسزایی در ارتقای هر چه بهتر طراحی منظر شهری داشته باشد.
رشتیان ادامه داد: به عنوان یک کارشناس منظر شهری معتقدم سازمان زیباسازی علاوه بر نظارت بر طرح ها باید بر ملات و مصالح و رنگ های بکار رفته در نقاشی های دیواری در سطح شهر نظارت داشته باشد،چه، گاه کیفیت مواد رنگ‌های به‌کار رفته در برخی نقاشی‌های دیواری بسیار پایین است و با این‌که هنوز از زمان طراحی آنها یک سال نگذشته است، پوسته پوسته شده یا ترک برداشته‌اند.
وی با بیان این که نقاشی های کشیده شده در سطح شهر تهران می تواند برگرفته از سنت، هویت و داستان های اساطیری در شاهنامه باشد گفت:به هر صورت نقاشی دیواری برگرفته از سبک مدرنیسم بوده که به ایران وارد شده است و هم اکنون که سازمان زیباسازی گام هایی را برای بهبود منظر شهری برداشته است، می تواند "معنا"را در منظر شهری به مخاطب منتقل کند.
کارشناس ارشد طراحی منظرشهری با اشاره به این که یکی از ایرادات اساسی که می توان به برخی از نقاشی های دیواری گرفت،عدم تناسب و ناهمخوانی این نقاشی ها با پهنه ای که بر آن نقش بسته، است گفت: یک نقاشی زمانی زیبایی بصری را با خود به همراه دارد که تناسبی نیز با موقعیتی که بر آن شکل گرفته داشته باشد. نمای شهری با فرم و محتوایش، خود را به شهروند معرفی می کند، به عنوان مثال فرم یک اثر به شهروند می گوید که اینجا مسجد یا مدرسه یا منزل مسکونی طبقه متوسط است.
وی افزود: طراح و منظر شهری باید بداند که نقاشی دیواری در چه فضا و محیطی قراردارد و قرار است چه پیامی را به شهروندان القا کند. در غیراین صورت تاثیر روحی- روانی بدی در ذهن شهروندان ایجاد کرده و از سوی دیگر چهره شهر را مغشوش تر و ناهماهنگ تر می کند.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
مرد تهرانی زن سابق خیانتکارش را کشت و خودکشی کرد

يادداشت
:: اجتماعی ::
استان مرکزی در انتظار مدیران کارآمد و انقلابی

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار