شنبه 15 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 

اخبار داخلی هموطن آنلاين پيش‌بيني افزايش سفرهاي نوروزي و تلاش‌ها براي کاهش سوانح ترافيکي

 
 

خراسان , سه شنبه 23 اسفند 1390

پيش‌بيني افزايش سفرهاي نوروزي و تلاش‌ها براي کاهش سوانح ترافيکي

 
 

مسافران نوروزي و هموطنان عزيزي که قصد سفر در تعطيلات نوروزي را دارند بهتر است با جاده هاي حادثه آفرين هم آشنا شوند.

هموطن آنلاین_ جواد حاتمي _ يک لحظه غفلت، خانواده ۴ نفره را به کام مرگ برد و سفر نوروزي آنان در اولين گام به ديار باقي ختم شد. کمتر از ۲۴ساعت به تحويل سال ۱۳۹۰ خانواده اي که از استان هاي جنوبي کشور عازم مشهد مقدس بودند به علت بي احتياطي در جاده راور- ديهوک سواري پيکان به شدت با کاميون برخورد مي کند و ۴ عضو يک خانواده قرباني حادثه ترافيکي مي شوند.
از اين قبيل حوادث در کشور به ويژه در ايام اوج سفرهاي تابستاني و نوروزي بسيار سراغ داريم و خانواده هاي بسياري داغدار حوادث تلخ جاده اي و سوانح ترافيکي شده اند.
باز هم بهار در راه است و تعطيلات نوروزي به ويژه ۲ هفته تعطيلي مدارس فرصت مغتنمي است تا خانواده هاي ايراني تن به راه سپارند و در سفري خستگي يک سال کار و تلاش را از تن بزدايند.
معمولا سفرهاي هموطنان در تعطيلات نوروزي به حداکثر ظرفيت خود مي رسد و از اين رو جاده ها و محورهاي ارتباطي مملو از خودروهايي مي شود که گردشگران هموطن و ايرانيان وطن دوست به ايران گردي همت مي گمارند و در اين ميان آن چه اهميت دارد تامين سلامت مسافران در جاده ها و سفرهاست.
هر ۲۰دقيقه يک قرباني

نگاهي به آمار سوانح ترافيکي در ايران نشان مي دهد که روزانه ۷۶ نفر به علت حوادث ترافيکي جان مي دهند و به طور متوسط هر ۲۰دقيقه يک مرگ به علت حوادث رانندگي اتفاق مي افتد.
سازمان پزشکي قانوني کشور در گزارشي اعلام کرد که از ابتداي سال جاري تا پايان دي ماه ۹۰، ۱۷هزار و ۶۴۲ نفر در حوادث رانندگي کشته شده اند که اين آمار در مقايسه با مدت مشابه سال قبل 14.2 درصد کاهش نشان مي دهد.
فرمانده پليس راه کشور هم مي گويد: نوروز ۹۰ روزانه ۶۹ نفر و هر ساعت ۳ نفر جان خود را در تصادفات از دست دادند. سرهنگ «محمدرضا مهمان دار» مي افزايد: ۶۳ درصد تصادفات نوروز مربوط به خودروهاي سواري و 18.9 درصد مربوط به موتورسيکلت ها و 6.9 درصد مربوط به کاميون ها بوده است.
به گفته وي بررسي تصادفات در نوروز ۹۰ هم نشان مي دهد که ۳۰درصد به علت رعايت نکردن فاصله طولي و توجه نکردن به جلو بوده است و عجله، خواب و بيداري نيز در بروز تصادفات نوروزي نقش داشته است.
تخطي از سرعت مطمئنه و ناتواني در کنترل وسيله نقليه علت 19.2 درصد تصادفات نوروزي بوده و 19.2 درصد هم به علت انحراف به چپ رخ داده است. به گفته وي ۵۶درصد تصادفات نوروز ۹۰ در روز و ۴۴درصد در شب اتفاق افتاده و ۵۷درصد اين حوادث هم در ۳۰ کيلومتري ابتدايي جاده هاي برون شهري رخ داده است.
کدام جاده ها حادثه آفرين است

مسافران نوروزي و هموطنان عزيزي که قصد سفر در تعطيلات نوروزي را دارند بهتر است با جاده هاي حادثه آفرين هم آشنا شوند. در اين باره فرمانده پليس راه کشور مي گويد: نوروز۹۰ استان هاي خراسان شمالي، کهگيلويه و بويراحمد، زنجان، اردبيل و ايلام بيشترين ميزان تصادفات را در مقايسه با مشابه سال قبل داشته اند و از آن جا که عامل انساني نقش زيادي در وقوع سوانح رانندگي دارد هر جاده اي با بي احتياطي افراد و رانندگان مي تواند حادثه ساز باشد.
سرهنگ «ميهمان دار» در عين حال مي گويد: محورهاي «کرج-قزوين»، «زنجان- قزوين» و «ساوه-همدان» محورهاي پرحادثه نيمه دوم سال ۹۰ بوده است.
خودروهاي سواري در جايگاه نخست تصادفات

خودروهاي سواري در جايگاه نخست تصادفات هستند از اين رو رانندگان اين نوع وسايل نقليه بيشتر بايد احتياط و مقررات راهنمايي و رانندگي را رعايت کنند. سرهنگ «يوسف نجفي» رئيس پليس راهور مرکز استان کرمان مي گويد: در نيمي از تصادفات ۹ ماه امسال خودروهاي سواري شخصي مقصر بوده اند. به گزارش مهر وي مي افزايد: ۶۵درصد حوادث رانندگي اين شهرستان در روز رخ داده و بيشتر زمان وقوع حوادث هم در بين ساعات ۶ صبح تا ۱۲ بوده است.
با اين حال معاون امور عمراني استانداري اردبيل هم مدعي است که آمار قربانيان جاده اي ايران ۴درصد بيشتر از متوسط جهاني است. به گفته «ايرج بيگدلو» امروز در عرصه توليد خودرو يک رقابت مسابقه اي بين توليدکنندگان خودرو با سازمان هاي خدمات رسان جاده اي آغاز شده که در اين بين شاهد پيروزي کارخانه هاي خودروسازي و پيشتازي آن ها در توليد خودروهايي هستيم که کمتر با توسعه جاده ها تناسب دارد. در بسياري از کشورها فناوري توليد خودرو با تامين زيرساخت هاي حوزه حمل و نقل متناسب است ولي در کشور ما اين فرآيند با نارسايي هايي همراه است.
چند سالي است که مسئولان براي کاهش آمار تصادفات و قربانيان حوادث ترافيکي دست به کار شده اند و در برنامه توسعه ۵ ساله دولت هم هر سال کاهش ۱۰درصد قربانيان سوانح ترافيکي پيش بيني شده است.
به ادعاي مسئولان پليس راهور کشور با وجود افزايش تعداد خودروها و حجم سفرها در کشور تصادفات در ۱۰ ماه سال جاري در مقايسه با مدت مشابه سال قبل ۲۰درصد کاهش يافته است. سردار «اسکندر مومني» رئيس پليس راهور ناجا چند روز قبل در ديدار نماينده سازمان بهداشت جهاني از کاهش ۳هزار نفري کشته هاي تصادفات در سال جاري خبر داده و گفته بود: طي ۱۰ ماه امسال يک ميليون و ۴۶۰ هزار خودرو جديد و نيز ۸۰۰ هزار دستگاه موتورسيکلت وارد چرخه حمل ونقل شده است و در کنار آن يک ميليون و ۶۷۰هزار نفر هم به تازگي گواهي نامه رانندگي خود را دريافت کرده اند.
وي با اشاره به کاهش ۱۷هزار نفري شمار مجروحان حوادث ترافيکي گفته اميد است با اجراي قانون جديد که حق و تکليف توامان در نظر گرفته شده است حوادث رانندگي به حداقل و ايمني و انضباط به حداکثر برسد.
خوشبختانه شاهد کاهش سوانح ترافيکي و قربانيان جاده اي هستيم و نگاهي به آمار اعلام شده از برخي استان هاي پرتردد و مسافرپذير نيز مويد اين موضوع است.
کاهش آمار حوادث

پزشکي قانوني استان گلستان از کاهش ۱۶درصدي قربانيان حوادث رانندگي اين استان در ۱۰ ماه سال جاري خبر داده و اعلام کرده است: بيشترين آمار قربانيان حوادث رانندگي با ۲۷۴ نفر در جاده هاي برون شهري اين استان ثبت شده است. مديرکل پزشکي قانوني استان کهگيلويه و بويراحمد از کاهش 15.9 درصدي آمار قربانيان در تصادفات رانندگي استان طي ۱۰ ماه سال جاري خبر داده و مي گويد: بيشترين آمار قربانيان حوادث رانندگي در جاده هاي برون شهري استان با ۹۷مورد فوت ثبت شده است.
پزشکي قانوني خراسان رضوي نيز کاهش آمار قربانيان حوادث رانندگي اين استان طي ۱۰ ماه امسال را 12.8 درصد اعلام کرده است.در اين استان که از استان هاي مسافر و زائرپذير است بيشترين قربانيان حوادث رانندگي با ۸۰۳ مورد در جاده هاي برون شهري ثبت شده است. در استان گيلان نيز طي اين مدت ۲۹درصد از کشته هاي ناشي از تصادفات جاده اي کاسته شده است.
اما کارشناسان بر اين باورند که عامل ۶۰ تا ۶۵ درصد تصادفات، عامل انساني است و وسيله نقليه و جاده عوامل ديگر وقوع اين حوادث محسوب مي شود.
سرهنگ «عليرضا اسماعيلي» استاديار دانشکده علوم انتظامي و عضو مرکز تحقيقات و ارتقاي ايمني دانشگاه شهيدبهشتي در اين باره به ما مي گويد: ايمني نخستين گام در رانندگي است و شواهد و تحقيقات نشان مي دهد که خطر وقوع تصادف پس از ۱۱ ساعت رانندگي ۲ برابر مي شود، خطر تصادف ناشي از خستگي در شب ۱۰برابر است و خطر بروز تصادف حدود ساعت ۲تا۵ صبح يا غروب آفتاب يا در شب به علت ديد ناکافي تقريبا ۵برابر بيش از زمان هاي ديگر شبانه روز است بنابراين استراحت ۱۰تا۱۵ دقيقه اي بعد از هر ۲ساعت رانندگي مي تواند به کاهش اين حوادث کمک کند.
به گفته وي سوانح ترافيکي با کمي دقت و ملاحظه قابل پيش گيري است و باور کردن ايمني، احترام به قوانين،دانش به کارگيري صحيح وسايل ايمني و دسترسي به ملزومات ايمني اصول ۴گانه ايمني در جامعه است و رانندگان هم وظيفه دارند ضمن رعايت سرعت مجاز و فاصله طولي و مطمئنه در حين رانندگي از کمربند ايمني نيز براي خود و تمام سرنشينان خودروها استفاده کنند.
اين کارشناس مسائل ترافيک مدعي است رعايت نکردن فاصله طولي، رعايت نکردن حق تقدم، ناتواني در کنترل وسيله نقليه و انحراف و تجاوز به چپ در کنار سرعت و سبقت غيرمجاز، خستگي و خواب آلودگي، عجله و شتاب بي مورد و مهارت نداشتن در رانندگي و ناآشنايي به جاده از دلايل وقوع سوانح ترافيکي است که همه اين موارد به راننده برمي گردد.
سرهنگ «اسماعيلي» از هموطنان به ويژه رانندگان مي خواهد که با رعايت قوانين و مقررات و صبر و حوصله در رانندگي سلامت خود، خانواده و ديگر هموطنان را در سفرهاي نوروزي تضمين کنند.
طرح ترافيک نوروزي

اولويت هاي پليس راهور در کنترل ترافيک و کاهش حوادث جاده اي چيست؟ سرهنگ «مهمان دار» فرمانده پليس راه کشور در اين باره مي گويد: ارتقاي ايمني عبور و مرور، تسهيل در عبور و مرور، پيش گيري از تصادفات، ايجاد احساس امنيت براي مسافران، افزايش محدوده اجراي طرح نوروزي و نظارت بيشتر بر محدوده ۳۰کيلومتري مبادي شهرها از جمله اولويت هاي پليس در نوروز۹۱ است.
به گفته وي طرح ترافيک نوروز ۹۱ از ۲۵اسفند ۹۰ تا ۱۴فروردين۹۱ اجرا مي شود و اقدامات تاکتيکي پليس راه نيز در اين ايام تقويت کنترل در مقابل پاسگاه ها، مديريت سرعت با استفاده از دوربين، توقيف خودروهاي مرتکب ۲تخلف همزمان، کنترل کمربند عقب،برخورد قاطع با متخلفان و ضبط گواهي نامه افراد داراي ۳۰امتياز منفي و اعمال قانون ۷۰درصدي خودروهاي داراي بار غيرمجاز در مقابل پاسگاه هاست.
وي در راستاي اقدامات تکميلي نيز از برخورد قاطع با موتورسيکلت سواران متخلف، بازرسي نامحسوس از ناوگان عمومي مسافربري، انجام آزمايش سلامت رانندگان، به کارگيري نيروهاي کمکي و توسعه و کنترل نامحسوس جاده اي خبر داد.
در راستاي ارائه خدمات موردنياز به مسافران نوروزي مراکز درماني و پايگاه هاي اورژانس در سراسر کشور تجهيز و به صورت شبانه روزي فعال خواهد بود.
رئيس مرکز مديريت حوادث و فوريت هاي پزشکي کشور از فعاليت حدود ۲هزار پايگاه اورژانس و پيش بيمارستاني در کشور خبر داد.
دکتر «غلامرضا معصومي» با اشاره به برنامه ريزي انجام شده براي تقويت پايگاه ها و مراکز اورژانس و ارائه خدمات موردنياز به هموطنان در تعطيلات نوروزي گفت: طي ماه هاي گذشته ۱۰۰دستگاه اتوبوس آمبولانس با امکانات ۱۲تخت بستري و تجهيزات درماني سرپايي و جراحي نيز تهيه و توزيع آن بين استان ها آغاز شده و استفاده از امداد هوايي نيز در برنامه هاي اين مرکز و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي است.
آمادگي کامل راهداري

دکتر «شهريار افندي زاده» معاون وزير راه و شهرسازي و رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل کشور نيز در گفت وگو با خراسان از آمادگي اين سازمان در اجراي طرح نوروزي حمل و نقل جاده اي کشور با مسئوليت اين سازمان خبر مي دهد و مي افزايد: اين طرح از ۲۵اسفند ماه آغاز مي شود و با توجه به اهميت موضوع ايمني در جابه جايي هموطنان در اقصي نقاط ميهن اسلامي طرح نوروزي امسال را به عنوان طرح «جابه جايي مسافران با رويکرد افزايش ايمني حمل و نقل» نام گذاري کرده ايم.
وي با اشاره به برنامه هاي پيش بيني شده در بخش ايمني حمل و نقل مي گويد: در تصميم گيري هاي ادارات کل استاني به منظور تامين امنيت، آسايش و رفاه هر چه بيشتر مسافران در سفرهاي بين شهري، برقراري محدوديت هاي ترافيکي در محورهاي پرتراکم کشور، محدوديت در جابه جايي محموله هاي ترافيکي، دقت در تاييد سلامت فني وسايل نقليه مسافربري، کنترل ساعت کار رانندگان ناوگان مسافري، تاکيد در تجهيز وسايل نقليه مسافربري به وسايل و تجهيزات ايمني و... مدنظر است و علاوه بر اعلام پيام هاي ترافيکي و توصيه هاي ايمني از طريق رسانه ها، اعمال مديريت سرعت در طول راه ها با استفاده از ۵۲۹دستگاه دوربين سيار و ۱۹۷دوربين ثابت انجام خواهد شد.
افزايش سفرهاي نوروزي

وي با بيان اين که در طرح نوروزي سال ۹۰، تعداد ۴۳ميليون و ۲۰۰هزار نفر از طريق حمل و نقل جاده اي جابه جا شدند، مي افزايد: پيش بيني رشد ۶درصدي براي نوروز پيش رو و جابه جايي ۴۶ميليون نفر مسافر شده و با توجه به اهميت رضايت مندي و نظرهاي مسافران از خدمات ارائه شده، حدود ۵۰۰هزار فرم نظرسنجي در طرح نوروزي سال ۹۱ از طريق مربوطه بين مسافران حمل و نقل عمومي توزيع خواهد شد و همچنين سامانه پيامک ۳۰۰۰۱۴۳ و سايت www.mosaferyar.ir به عنوان پل ارتباطي با مسافران برقرار خواهد بود.
رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي تصريح مي کند: امسال ۱۸هزار اتوبوس، ۳۳هزار ميني بوس و ۳۴هزار سواري کرايه برون شهري به مسافران در طرح نوروزي سال ۹۱ از طريق ۱۸۰ هزار راننده و کمک راننده و ۵۵هزار مهماندار و همچنين ۴۰هزار مدير، متصدي و مسئول فني ناوگان آماده ارائه خدمات هستند.
چکيده گزارش

بوي بهار به مشام مي‌رسد و برخي خانواده هاي ايراني با استفاده از تعطيلات سفرهاي نوروزي را در دستور کار خود قرار داده اند. با توجه به بالا رفتن حجم ترافيک جاده اي و فراواني حوادث و سوانح ترافيکي به نظر مي رسد مردم و مسئولان بايد تدابير لازم را براي کاهش اين قبيل حوادث به ويژه قربانيان آن اتخاذ کنند. در حالي که مسئولان از افزايش سفرهاي نوروزي خبر مي دهند و آمار سوانح ترافيکي در ايران هم نشان مي دهد که به طور متوسط هر ۲۰ دقيقه يک مرگ به علت حوادث رانندگي اتفاق مي افتد، به نظر مي رسد در طول سال به ويژه تعطيلات نوروزي که شاهد تردد انبوه خودروها در جاده ها و محورهاي ارتباطي هستيم مردم و رانندگان بايد بيش از گذشته با رعايت قوانين و مقررات و سرعت مطمئنه رانندگي کنند و مسئولان هم در تکاپو هستند که با کنترل راه ها، امداد و نجات و... حوادث و خسارت هاي ناشي از آن را دراين ايام به حداقل برسانند تا سفرهاي نوروزي به کام هموطنان تلخ نشود.

 
 
   
 
 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار