پنجشنبه 6 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی فرهنگ و هنر به مناسبت روز جهانی موزه و موزه داری/ عتيقه، تولدت مبارک‌

 
 

دوشنبه 28 ارديبهشت 1394

به مناسبت روز جهانی موزه و موزه داری/ عتيقه، تولدت مبارک‌

 
 

هموطن آنلاین- مهدی نورعلیشاهی‌: آندره گدار، معمار فرانسوی به گردن ما ایرانی‌ها حق دارد. همانطور که مرتضی قلی‌خان هدایت که بر پیشانی اش نوشته بودند صنیع‌الدوله، نیز حق داشت.اصلا‌ این آدم‌ها را چه اجنبی و چه وطنی باید پایه‌گذاران میراث‌فرهنگی ایران صدا بزنیم. مردان موزه ایرانی.

هموطن آنلاین_مهدی نورعلیشاهی‌ آندره گدار، معمار فرانسوی به گردن ما ایرانی‌ها حق دارد. همانطور که مرتضی قلی‌خان هدایت که بر پیشانی اش نوشته بودند صنیع‌الدوله، نیز حق داشت.اصلا‌ این آدم‌ها را چه اجنبی و چه وطنی باید پایه‌گذاران میراث‌فرهنگی ایران صدا بزنیم. مردان موزه ایرانی.
حدود هفت دهه پیش ژاک دمرگان خان! فرانسوی که ابتدا باستان شناس بود و برای باستان‌شناسی هم آمده بود، تکثر کشفیاتش در چغازنبیل داشت کم کم او را تبدیل یک سارق بالفطره می‌کرد، تا این موضوع در آن زمان به مذاق هیچ خان و خانزاده پهلوی خوش نیاید و این جماعت در نظر خودشان منورالفکری کرده و همانند همپالکی‌های خویش در دیار فرنگ جایی برای نمایش تاریخ خویش داشته باشند، و در یک کلام همانند فرنگیان، اقوام پارسی نیز «میوزیوم» داشته باشند. اصلا از ابتدا انگار مفهوم موزه در ایران با سرقت شکل گرفت، و این مفهوم آنقدر جان گرفت تا موزه‌ها امروزه با تغییر محتوایی مفهوم بشوند زندان آثار تاریخی یا شاید در تعریفی محترمانه‌تر انبارهای دایمی برای آن‌که هیچ‌کس دستش به این آثار نرسد.
از سرقت‌های معلوم و غیر معلوم آثار تاریخی آن زمان توسط متصدیان آثار تاریخی که بگذریم می‌رسیم به این‌که نه آن مهندس جوان فرانسوی و نه مرتضی قلی‌خان هدایت نمی‌دانستند که ایشان برای نزدیک به 7 دهه پایه‌گذار مفهومی جدید در ایران خواهند شد که سال‌ها بعد این مفهوم تغییر کرده و نکرده چیزی شود همانند تمام کلمات فرنگی ایرانیزه شده که نام دارند و جان ندارند.
اکنون اداره عتیقات آن زمان که نام موزه ملی امروز را به تن می‌کشد، سال‌هاست انبار ملی آثار تاریخی ایران شده است.
بدون تعارف جایی برای خاک خوردن دوباره آثار تاریخی که سال‌ها خاک خورده‌اند و این‌بار خاک انباری.
امروز روز جهانی موزه‌ها و میراث فرهنگی است و نزدیک به هفت دهه نیز از تاسیس نخستین موزه ایرانی می‌گذرد.
این یک واقعیت است که اکنون موزه‌ها در ایران پس از این مدت طولانی هیچ کدام تعریفی مطابق با آنچه در جهان به آن مشهور شده‌اند، ندارند. واقعیت دیگر آن است که هنوز یک موزه استاندارد در ایران وجود ندارد و این در حالی است که هر از چند گاهی اتاقی کوچک در شهری کوچک‌تر نام موزه به خویش می‌گیرد و همه هر از چند گاهی برای افتتاح موزه‌ای دیگر کف می‌زنند و لابد هورا هم می‌کشند.
این روزها مرتضی قلی خان دیگر زنده نیست و نام آندره گدار خاک گرفته روی کاشی کوچکی در حاشیه دیوار موزه ملی تبدیل به یک خاطره می‌شود و موزه ملی ایران باستان با نگهداری نزدیک به 300 هزار شیء باستانی بزرگترین انبار آثار تاریخی جهان شده که نزدیک به 3 سال است برای بازسازی هیچ مخاطبی را آنطور که شایسته نام آن است، پذیرا نیست.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
مرد تهرانی زن سابق خیانتکارش را کشت و خودکشی کرد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار