سپیده نیکانلو _ این ماده را میتوان در اکثر کرمهای مرطوب کننده، ماسکهای صورت، لوسیونها و سرمهای آبرسان به دلیل توانایی مناسب در آبرسانی و تامین چربی پوست، پیدا کرد.
هیالورونیک اسید همچنین در پرکنندههای تزریقی پوستی یا همان بوتاکس که برای از بین بردن چین و چروک و یا حجم دهی به صورت و لب تزریق میشوند، وجود دارد.
البته هیالورونیک اسید به طور طبیعی در پوست، چشم و مفاصل بدن انسان وجود دارد. وظیفه اصلی این ماده در بدن، به دام انداختن آب در داخل سلولهای بافتی میباشد. که باعث کمک به سلامت پوست، مرطوب ماندن چشم و کمک به حرکت بهتر و روانتر مفاصل میشود. البته برخی استفادههای پزشکی نظیر کاربرد در قطره چشم نیز برای هیالورونیک اسید وجود دارد.
با افزایش سن انسان و وارد شدن به دوره میانسالی و پیری، سطح هیالورونیک اسید موجود در بدن و پوست انسان کاهش مییابد. و این موضوع میتواند منجر به کمبود آن در بدن انسان شود. چین و چروکهای به وجود آمده روی پوست و همچنین برخی مشکلات مفاصل در دوره پیری، به دلیل همین کمبود ایجاد میشوند.
مصرف محصولات مراقبت کننده و جوان سازی پوست و لوازم آرایشی حاوی هیالورونیک اسید به ویژه در سنین بالا، میتواند تا حد قابل توجهی از کمبود بدن را جبران کند. به این ترتیب میتوان با بهبود میزان رطوبت پوست، از بروز چین و چروکهای پوستی و نمایان شدن علائم پیری پوست جلوگیری کرد.
برخی از پزشکان با تجویز هیالورونیک اسید برای بیماران، از آن برای التیام و کاهش درد مفاصل استفاده میکنند. این روش درمانی برای افراد مبتلا به بیماری آرتروز مورد استفاده قرار میگیرد. به همین منظور از این ماده میتوان به عنوان یک داروی درمان و کنترل بیماری آرتروز مفاصل نیز نام برد.
بر اساس تحقیقات صورت گرفته در این زمینه، هیالورونیک اسید میتواند با افزایش آبرسانی به پوست، به بهبود سریعتر زخمها کمک کند. این موضوع همچنین در مورد بهبود زخم پای بیماران دیابتی نیز صادق است. به همین دلیل علاوه بر تقویت سلامت پوست و آبرسانی، به التیام زخمها نیز کمک میکند.
برخی تحقیقات انجام شده توسط محققان این موضوع را اثبات میکنند که مصرف هیالورونیک اسید از طریق محصولات مراقبت پوست و یا تزریق آن به پوست، باعث افزایش تحریک پذیری پوست به منظور تولید کلاژن بیشتر خواهد شد. در نتیجه مصرف آن میتواند سبب بروز خواص ضد پیری صولانی مدت در پوست شود. |