سه شنبه 23 ارديبهشت 1404

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی فرهنگ و هنر رژان تصویری تازه از سال‌های دفاع مقدس

 
 

يكشنبه 12 تير 1384

رژان تصویری تازه از سال‌های دفاع مقدس

 
 

ماشاءالله شاهمرادی زاده (کارگردان)، رضا شکری (تهیه کننده) رضا توکلی و مهران احمدی (بازیگر) و ستار اورکی (آهنگساز) از مجموعه تلویزیونی "رژان" می‌گویند.

رژان تصویری تازه از سال‌های دفاع مقدس
مدتی است، شاهد پخش مجموعه تلویزیونی "رژان" هستیم. این مجموعه 13 قسمتی به تهیه کنندگی سیدرضا شکری و نویسندگی و کارگردانی ماشاءالله شاه مرادی زاده به سفارش اداره کل امور استان‌های سیما (مرکز مازندران) تولید شده است.
موضوع این مجموعه به دوران دفاع مقدس اشاره دارد داستان واقعی این اثر سال 60 در کردستان برای دختر 6 ماهه‌ای به نام "رژان" رخ داده است.
شاه مرادی که خود نویسندگی این فیلمنامه را به عهده داشته، معتقد است به تعداد رزمندگان جنگ تحمیلی، می‌توان فیلم ساخت چرا که هنوز بسیاری از وقایع و موضوعات برخاسته از دوران جنگ در دنیای سینما و تلویزیون ما گفته نشده است.
ماشاءالله شاهمرادي‌زاده، درباره فيلمنامه سريال روژان گفت: فيلمنامه اين كار در واقع برگرفته از تجربيات و خاطرات خودم در زمان جنگ تحميلي است كه در سال 1364 نوشته شد و در شبكه استاني تهران تصويب و با كمك شبكه استاني مازندران ساخته شد. مدت زمان پيش توليد اين سريال 20 روز و تصویربرداري آن 2 ماه طول کشید.
اين كارگردان درباره محل‌هاي فيلمبرداري روژان، اظهار كرد: حدود 13 روز كنار دريا در مازندران و 120 دقيقه در كوه‌هاي امامزاده داوود فيلمبرداري و برخي از صحنه‌هاي فيلم هم در مكان‌هايي چون شهرك دفاع مقدس و بيمارستان گرفته شد.
وي با بيان اين كه در آثار ساخته شده درباره دفاع مقدس بيشتر به محاسن تكيه شده تا ريشه،
 

" به تعداد رزمندگان جنگ تحميلي، مي‌توان فيلم ساخت. ولي بعضي از كارگردانان پس از ساختن يك فيلم درباره دفاع مقدس، در اثر بعدي خود نمي‌توانند درباره جنگ تحميلي فيلم بسازند. بنابراين مسائلي را از بيرون جنگ در فيلم خود مخلوط مي‌كنند... "

 
 
تصريح كرد: با خواندن قصه پتروس خواننده دوست دارد به جاي پتروس باشد و مانند او فداكاري كند و او را دوست دارند. اين در حالي است كه از جنگ تاكنون قصه‌اي گفته نشده است چرا كه قصه‌هاي جنگ را خوب درك نكرده‌ايم و به خوبي فداكاري‌هاي رزمندگان انعكاس نيافته است.
شاهمرادي‌زاده افزود: اگر به عنوان مثال كسي 100 روز جنگيده باشد. 90 روز پا روي « من» خود ‌گذاشته است تا بتواند 10 روز پا روي «مين» بگذارد. بنابراين اگر آن 90 روز انعكاس داده نشود، در جامعه رزمندگاني مثل ما را يا امل مي‌خوانند يا قديس، در حالي كه ما هيچكدام آنها نيستيم.
وي در ادامه گفت: به تعداد رزمندگان جنگ تحميلي، مي‌توان فيلم ساخت. ولي بعضي از كارگردانان پس از ساختن يك فيلم درباره دفاع مقدس، در اثر بعدي خود نمي‌توانند درباره جنگ تحميلي فيلم بسازند. بنابراين مسائلي را از بيرون جنگ در فيلم خود مخلوط مي‌كنند.
شاهمرادي زاده در ادامه اظهار داشت: هنگامي كه با رزمنده‌ها مصاحبه مي‌كردند، آنها به علت نداشتن تجربه سخنراني، به شكل خاصي صحبت مي‌كردند و اين امر چهره‌اي را از اين افراد ارائه داد كه تكرار آن، موجب دلزده شدن نسل جوان شد.
کارگردان "رژان" در ادامه با اشاره به مشکلات فیلم‌های جنگی گفت: از آنجا که مشکلات تولید فیلم‌های جنگی قدری بیشتر از سایر فیلم‌هاست به همین علت کارگردان‌ها برای ساخت این فیلم‌ها رغبت کمتری دارند.
ما سعی داشتیم در این مجموعه با بیننده صادقانه حرف بزنیم زیرا معتقدیم که اگر چنین برخوردی با مخاطب وجود داشته باشد قطعا به نتیجه مطلوبی خواهیم رسید. تلاش من در این داستان بر این بوده است که واقعیات محض را که شخصا تجربه کرده‌ام به تصویر بکشم و با این هدف پنجره کوچکی بگشایم به زندگی، روحیات و دلمشغولی‌ بچه‌های رزمنده در دوران 8 سال دفاع مقدس.
جنگ ما فقط تیر و ترکش نبود
رضا شکری، تهیه کننده مجموعه تلویزیونی «رژان» در توضیح انگیزه تهیه‌کنندگی این مجموعه گفت: در این سریال به عقاید و دیدگاه‌های آدم‌های جنگ پرداخته‌ایم و با نشان دادن قطعاتی شیرین و عاطفی و معنوی از زندگی در جبهه می‌خواستیم به نسل امروز بگوییم که جنگ ما فقط تیر و ترکش و خمپاره نبود. آقای شاه‌مرادی‌زاده که نویسنده فیلمنامه است، ماجراهایی را که در دوران جنگ برایش اتفاق افتاده است، جمع‌آوری کرده، در حقیقت نویسنده 15 سال با این فیلمنامه زندگی کرده است.
رضا شکری، تهیه کننده، دغدغه خود نسبت به جنگ تحمیلی را یکی از دلایل قبول تهیه این سریال دانست و افزود: این دوران، برای هر نسل پیام‌هایی دارد که باید آنها را با زبان همان نسل بیان کنیم تا برای آنها راهگشا و جذاب باشد.
وی در ادامه گفت: آقای ضرغامی برای این پروژه و کلا در مقوله‌های
 

" اولین پیش تولید سریال «رژان» در فروردین و اردیبهشت ماه سال 1382 صورت گرفت که خرداد و تیرماه تصویربرداری انجام شد و آذر و دی ماه 1382 نیز مرحله دوم پیش تولید به سرانجام رسید که بهمن ماه در منطقه کردستان صحنه‌هایی گرفته شد... "

 
 
ارزشی، تلاش زیادی می‌کند. او در زمان ساخت سریال مسئولیت امور استان‌ها را برعهده داشت و تا پایان این سریال از آن حمایت کرد.
شکری در پایان اظهار کرد: اولین پیش تولید سریال «رژان» در فروردین و اردیبهشت ماه سال 1382 صورت گرفت که خرداد و تیرماه تصویربرداری انجام شد و آذر و دی ماه 1382 نیز مرحله دوم پیش تولید به سرانجام رسید که بهمن ماه در منطقه کردستان صحنه‌هایی گرفته شد.
ته مایه‌های طنز رژان برایم جالب بود
رضا توکلی، بازیگر نقش سعید، درباره چگونگی قبول این نقش، گفت: از سال‌های دور کارگردان این سریال را می‌شناختم و در سریال‌هایی چون «فرستاده» و «پروانه‌ها می‌نویسند» به عنوان بازیگر و دستیار کارگردان کار می‌کردم و یکی از دلایل قبول این نقش ایستادگی پای رفاقت بود.
وی افزود: سخت به دنبال فرصتی هستم تا بتوانم توانایی‌های پنهان خود را که سال‌های سال در عرصه هنر آوردم به شکلی در کارهای خود به منصه ظهور برسانم و بعد از خواندن فیلمنامه رژان و یافتن مایه‌های طنز در آن، بازی در این نقش را قبول کردم.
این بازیگر افزود: بازیگر به نوع ساخت از نظر فنی کاری ندارد و باید در جلو دوربین شخصیت دیگری را خلق کند و آن را زندگی و زنده کند.
رژان، تلنگری به ذهن جوان امروز دارد
مهران احمدی، بازیگر نقش دکتر مومنی درباره نقش خود در این مجموعه گفت: دکتر مومنی به قول استادش دانشجوی فراری است که دانشجویان دیگر را به جبهه می‌برد و با توجه به این که خود او نیز رزمنده است، بقیه را به جنگ ترغیب می‌کند. در اکثر صحنه‌های این مجموعه ما شاهد دلواپسی‌های نسل جنگ هستیم. وقتی وضعیت جوان‌های امروز را با 15 سال پیش مقایسه می‌کنیم، می‌بینیم که اعتقادات جوان‌ها کم‌رنگ شده است؛ اما شاید بتوان با به تصویر کشیدن زندگی افرادی که جنگیده‌اند به این جوان‌ها که از لحاظ روحی سردرگم شده‌اند تلنگری زد.
موسیقی رژان از خاطراتم سرچشمه گرفت
ستار اورکی، آهنگساز، نیز درباره انگیزه ساخت موسیقی متن مجموعه تلویزیونی «رژان» گفت: در زمان جنگ تحمیلی در اهواز زندگی می‌کردم و شاهد برخی وقایع این دوران بودم و همین امر باعث شد که ساخت موسیقی این کار را قبول کنم و بعد از آن مطالعه کردم و موسیقی این مجموعه را ساختم.
سازنده موسیقی «رژان» در ادامه گفت: هر از گاهی فضای این سریال به مستند نزدیک می‌شود، بنابراین موسیقی این فیلم بسیار جاری است، در اغلب موارد موسیقی این مجموعه جنگی از خاطرات گذشته من سرچشمه گرفته است.
اورکی درباره سازهای استفاده شده در این مجموعه گفت: سازهای زهی و بادی برای این مجموعه استفاده شده است و عمده‌ترین ساز مورد استفاده، پیانو بود که به صورت سولوبار ارکستر را به دوش می‌کشد.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
وزارت اقتصاد؛ یک صندلی و هفت نامزد
:: فناوری اطلاعات ::
فیبر نوری؛ اینترنتی که انتظارات شما را تغییر می‌دهد
:: روی خط جوانی ::
دلیل نوعروس برای طلاق 6 ماه بعد از عقد چه بود؟
:: ورزش ::
اولادقباد کوتاه آمد: قدردان آقای شمسایی هستم
:: فرهنگ و هنر ::
کارگردان پایتخت: تنابنده هرچه قدر گرفته باز هم کم است
:: حوادث ::
محاکمه پزشک متخصص به جرم قتل بی‌رحانه برادر

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار