جمعه 10 فروردين 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی فرهنگ و هنر انتقاد فرهنگ معيري به چهره‌پردازي

 
 

ایسنا , يكشنبه 14 اسفند 1384

انتقاد فرهنگ معيري به چهره‌پردازي

 
 

با عملكرد آدم‌هاي بله قربان‌گو، چهره‌پردازي به انحراف كشيده شده است و ملت ايران حق دارد كه نسبت به اين روند اعتراض داشته باشد.

انتقاد فرهنگ معيري به چهره‌پردازي
يك طراح پيشكسوت چهره‌پردازي، با بيان اين كه اكنون گريم كليشه‌اي متداول شده است، خاطرنشان كرد: تقريبا از نيمه دوم دهه 60 به علت عمكرد نظريه‌پردازان دولتي و چهره‌پردازان بله قربان، گريم به سمت كليشه‌اي شدن و شبيه‌سازي حركت كرد.
فرهنگ معيري افزود: با عملكرد آدم‌هاي بله قربان‌گو، چهره‌پردازي به انحراف كشيده شده است و ملت ايران حق دارد كه نسبت به اين روند اعتراض داشته باشد. چرا كه زن ايراني به گونه‌اي كه در سريال‌هاي امروز تصوير مي‌شود نيست. علاوه بر آن در كار طراحان گريم بسيار ديده‌ايم كه ابعاد يا فاصله تاريخي و رويدادها را نمي‌توانند برآورده كنند.
اين چهره‌پرداز گفت: در سريال‌هاي مناسبتي و مذهبي، پس‌ماند و پس‌مانده‌هاي چهره‌پردازي نيم قرن پيش هاليوود، كپي مي‌شود كه با ديدگاه يك فرد مسلمان همخواني ندارد؛ چرا كه برخلاف شيوه‌ پست مدرنيسم، ما به دنبال خليفه‌الله شدن روي زمين هستيم.
فرهنگ معيري در ادامه افزود: شناخت اندك برخي از كارگردان و چهره‌پردازان، به ويژه مادي‌جويي و بي‌پشتوانه بودن مديران توليد و تهيه، كه سابقه آن چنان درخشاني ندارند موجب چهره‌پردازي‌هاي نادرست غليظ وغلط مي‌شود.
وي كه چهره‌پرداز ارشد بازنشسته است، درباره‌ آرايش‌هاي غليظ و نامتعارف بازيگران برخي سريال‌ها گفت: اين گونه چهره‌پردازي، ضد زيبايي است و با ادامه‌ اين روند، مردم به اين شيوه گريم عادت كرده‌اند. در صورتي كه چهره‌پردازي درست، آشكار نيست. چرا كه بر مبناي آناتومي استوار است.
معيري در اين زمينه به ذكر مثالي پرداخت و اظهار كرد: زنان فيلم‌هايي چون «سگ‌كشي»، «مسافران»، «صبحانه‌اي براي 2 نفر» و «اشك سرما» كه من طراحي چهره‌پردازي آن را بر عهده داشتم، زيبا به نظر مي‌رسيدند، ولي من به عنوان چهره‌پرداز از رنگ، ريمل و خط‌چشم براي بازيگران زن استفاده نكردم، چرا كه خيلي وقت است كه خط چشم در دنيا منسوخ شده است.
وي راجع‌به تفاوت آرايش و گريم گفت: آرايش عبارت از رنگ‌آميزي چهره‌ موجود است، ولي گريم ساختار آناتومي دارد و بر مبناي درام، تماتيك قصه و تيپ يا شخصيت استوار شده است و در آن معايب چهره برطرف پس رنگ‌آميزي مي‌شود. اين همه به وجود نمي‌آيد، مگر از درون متن.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
چهار مظنون در رابطه با پرونده مرحوم مهرجویی بازداشت شده‌اند

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار