سه شنبه 20 بهمن 1388

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهی در هموطن 
نسخه موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
رقص در میانه بازارم آرزوست!
:: نکته آموزشی ::
برای قطعه‌ای جان بدهید که برای شما تب کند!

اخبار داخلی رسانه روزنامه‌نگاري سايبر نبايد به محيط اينترنت ختم شود

 
 

ايسنا , يكشنبه 5 شهريور 1385

روزنامه‌نگاري سايبر نبايد به محيط اينترنت ختم شود

 
 

روزنامه‌نگاري فرزند زمان است و مهم‌ترين توليدش خبر است و همپاي آخرين فن‌آوري‌هاي دنيا تغيير پيدا مي‌كند.

يك مدرس ارتباطات با تاكيد بر اين كه روزنامه‌نگاري آنلاين تنها اينترنتي نيست، گفت: روزنامه‌نگاري آنلاين تنها در محيط اينترنت معنا پيدا نمي‌كند؛‌ بلكه پخش زنده‌ي ماهواره‌يي، راديويي و تلويزيوني مثال‌هاي بارزي هستند كه به آن‌ها توجه زيادي نداريم.
دكتر حسن نمك‌دوست تهراني، در دومين نشست سايبرژورناليسم كه صبح امروز در واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي برگزار شد، روزنامه‌نگاري را از لحظه تولد مدرن دانست و اظهار داشت: نمي‌توان براي روزنامه‌نگاري مرز سنتي و مدرن گذاشت، روزنامه‌نگاري فرزند زمان است و مهم‌ترين توليدش خبر است و همپاي آخرين فن‌آوري‌هاي دنيا تغيير پيدا مي‌كند.
او افزود: انحصاري بودن تكنولوژي در بخش دولتي و ممنوعيت دريافت ماهواره‌يي، از ياد بردن ساير معاني سايبر را موجب شده است؛ مثال‌ها از سراسر دنيا حاكي از آن است كه مردم در شرايط بحراني نظير جنگ‌ها از طريق مشاهده‌ي برنامه‌هاي بخش مستقيم ماهواره‌يي وقايع را دنبال مي‌كنند و كم‌توجهي به اين نوع روزنامه‌نگاري سايبر در كشور ما اصرار را بر روي روايت اينترنتي افزايش داده است؛ به طوري كه روزنامه‌نگاري راديويي، تلويزيوني و ماهواره‌يي را از ياد برده‌ايم.
نمك‌دوست با اشاره به نبود آموزش روزنامه‌نگاري سايبر معتقد است: آموزش در حوزه‌ي سايبر خودش متولد مي‌شود؛ تفاوت دانش روزنامه‌نگاري با ساير دانش‌ها اين است كه آزمايشگاهي براي توليد علم ندارد تا فرهيختگان در آن به توليد دانش و ابلاغ آن بپردازند؛ بر عكس، در اين رشته در جريان كار و با مواجه شدن با مسائل مختلف قاعده‌ي مخصوص را استخراج مي‌كنند و كسي قاعده‌اي توليد نمي‌كند.
وي با تاكيد بر اين كه در روزنامه‌نگاري آنلاين، تير و ليد مختصاتي ندارد، گفت: در حال حاضر براي آموزش روزنامه‌نگاري سايبر آشنايي با نرم‌افزارهاي كاربردي نظير فتوشاپ، فري‌هند و سرچ خواهد بود؛ چراكه تفاوت بارز اين نوع روزنامه‌نگاري با ساير موارد، وجود كليپ‌ها در متن و شنيدن صداست و براي آموزش چگونگي استفاده از اين امكانات نياز به آموزش نرم‌افزاري است و سبك خاصي در تيتر و ليد و تنظيم خبر ندارد.
نمك‌دوست تفكيك روزنامه‌نگاري مدرن و سنتي را توهم دانست و خاطرنشان كرد: اتفاقاتي كه در فضاي نت رخ مي‌دهد و ما آن‌را مدرن مي‌ناميم و كاغذي را سنتي، تقسيم‌بندي درستي نيست.
وي در پايان برخي وبلاگ‌ها را بر روزنامه‌نگاري تاثيرگذار دانست و تصريح كرد: وبلاگ‌نويسي، روزنامه‌نگاري نيست؛ اما بر روزنامه‌نگاري تاثيرگذار است. اغلب روزنامه‌نگاري را ركن چهارم (قوه‌ي چهارم) مي‌دانند كه بر دولت نظارت دارد و وبلاگ به عنوان ركن پنجمي‌ مطرح است كه بر روي روزنامه‌نگاري نظارت دارد.

 
 
   
 
تحليل
:: تا انتخابات ::
محكوميت بهزاد نبوي به 5 سال زندان قطعي شد
:: اقتصادی ::
گزارش صندوق بين‌المللي پول از وضعيت اقتصاد ايران
:: فناوری اطلاعات ::
آی‌پد کابوس اورولی
:: روی خط جوانی ::
فاصله افتاده بين من و تو...
:: ورزش ::
مايلي‌كهن: دعواي من و قلعه‌نويي از جنگ ايران و عراق بدتر نبود
:: فرهنگ و هنر ::
توضيحات «علي معلم» درباره حواشي مراسم پاياني جشنواره
:: حوادث ::
متهمي كه از سال 80 تاکنون 16 بار به زندان رفته است

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  معرفی ما  ::  نقشه سايت  ::  آگهی در هموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۸۷ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار