چهارشنبه 17 تير 1405

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی فرهنگ و هنر آخوندی : رسانه ملی به مباحث علمی رحم جایگزین دقت کند

 
 

مهر , شنبه 29 دي 1386

آخوندی : رسانه ملی به مباحث علمی رحم جایگزین دقت کند

 
 

مجموعه تلویزیونی "ساعت شنی" به کارگردانی بهرام بهرامیان با موضوع رحم جایگزین شنبه‌ها از شبکه یک سیما روی آنتن می‌رود.

رئیس پژوهشکده فناوریهای نوین علوم پزشکی جهاد دانشگاهی استفاده از تکنیک رحم جایگزین را در شرایط خاص جسمانی مجاز دانست که نمی‌توان تنها بر اساس علاقه یا از روی هوس و خواسته از این روش برای بچه‌دار شدن استفاده کرد.
دکتر محمدمهدی آخوندی با اشاره به کاربرد روش رحم جایگزین برای افراد خاص گفت: "زنانی که به طور مادرزادی رحم ندارند ولی دارای تخمدان هستند، زنانی که به دلیل ثانویه مانند هیستروکتومی (برداشتن رحم به دلیل تومور یا سرطان) رحم ندارند و زنانی که به دلیل شکل و ساختار رحم امکان حاملگی ندارند می‌توانند از این روش استفاده کنند."
وی افزود: "زنانی که با وجود داشتن رحم به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای از جمله سرطان، روماتیسم مفصلی، ابتلا به دیابت یا نارسایی قلبی پزشک منعی برای حاملگی آنها ایجاد کند و در واقع سلامت مادر به خطر بیفتد، همچنین زنانی که به دلیل وجود سابقه سقط مکرر یا در سیکل‌های درمانی حتی با انتقال جنین نیز باردار نمی‌شوند، به عنوان گزینه‌های استفاده از روش رحم جایگزین انتخاب می شوند."
رئیس پژوهشکده فناوری‌های نوین علوم پزشکی جهاد دانشگاهی با اشاره به شرایط فرد حامل گفت: "حامل نیز باید دارای شرایطی باشد که از جمله آن می‌توان به سن وی اشاره کرد. یک حامل باید بین 20 تا 35 سال و سالم باشد. عاری بودن از هر گونه بیماری عفونی و ترجیح وجود سابقه داشتن فرزند نیز از دیگر شرایط حامل است. همچنین حامل می‌تواند یا مطلقه باشد یا با خانواده خود زندگی کند."
آخوندی با اشاره به تاریخچه تولد نوزاد خارج از رحم گفت: "نخستین نوزاد حاصل از لقاح خارج از رحم سال 1978 (1355 شمسی) به دنیا آمد و تولد وی نوید یک انقلاب در عرصه پزشکی بود. زمانی که این اتفاق افتاد، عده‌ای مقابل آن ایستادند زیرا علم پزشکی این امکان را ایجاد کرده بود که لقاح میان یک تخمک و اسپرم در محیط آزمایشگاهی صورت گیرد و پس از انتقال به یک رحم، یک نوزاد متولد به اصطلاح آزمایشگاهی متولد شود."
رئیس پژوهشکده فناوری‌های نوین علوم پزشکی جهاد دانشگاهی افزود: "در استفاده از تکنیک رحم جایگزین ابتدا باید در محیط جنین‌شناسی که منحصراً برای اینگونه اعمال و درمان‌ها ایجاد شده اسپرم و تخمک از زوج و زوجه گرفته شود و جنین پس از دو سه روز به رحم زن ثالث منتقل می‌شود. برای گرفتن پاسخ از این نوع درمان ناباروری باید مسائل خاص از نظر درمانی رعایت شود."
آخوندی اضافه کرد: "در این روش تنها 30 درصد شانس باروری وجود دارد و باید سه تا چهار جنین به رحم فرد جایگزین منتقل شود، چرا که هر کدام از نطفه‌ها 10 درصد شانس باروری دارند. تکنیک رحم جایگزین زمانی برای افراد نابارور کاربرد دارد که فرد شرایط خاص از نظر جسمانی داشته باشد و در واقع نمی‌توان تنها بر اساس علاقه یا از روی هوس و خواسته از این روش برای بچه‌دار شدن استفاده کرد."
وی خاطرنشان ساخت: "اما در هر صورت باید توجه داشت که نیازی که یک خانواده را از گسستگی نجات می‌دهد می‌تواند به شکل خوب و مثبت جلوه پیدا کند. در واقع این شرایط اگر به نحو مناسب جلوه داده شود قطعاً بستگان یک فرد نیز می‌توانند در این کار همکاری داشته باشند و نیازی نیست که این مسئله آنقدر بد نشان داده شود که افرادی که در منظر اجتماع موجه نیستند در یک رسانه به عنوان حامل نشان داده شوند."
آخوندی اضافه کرد: "نکته دیگر این است که در تکنیک رحم جایگزین موضوع مادی و اجاره کمترین اثر را دارد، زیرا در این میان ایثار یک زن برای در اختیار قرار دادن رحم خود و تولد یک فرزند که می‌تواند خانواده‌ای را از گسستگی نجات بخشد از اهمیت به مراتب بیشتری برخوردار است."
وی با اشاره به جنبه‌های قانونی و فقهی استفاده از این روش درمانی گفت: "عمده فتاوی آیات عظام که از آنها در مورد استفاده از رحم جایگزین برای درمان ناباروری برخی از زوج‌ها استعلام شده بر این عقیده‌اند که فرزند حاضر در یک رحم فرد ثالث به صاحبان خود یعنی دارنده تخمک و اسپرم بازمی‌گردد و در حال حاضر مسئله اصلی مناقشه بر این قضیه نیست، بلکه موضوع گواهی تولد و مراحل قانونی آن است."
رئیس پژوهشکده ابن سینا گفت: "نکته‌ای که باید در یک رسانه و سپس در قالب یک برنامه پربیننده تلویزیونی مورد توجه قرار می‌گرفت این است که یک فرد دارای اسکیزوفرنی هیچگاه نامزد استفاده از روش رحم جایگزین نخواهد بود و همچنین سطح یک پزشک متخصص زنان با اینگونه رفتارهای شبهه‌انگیز نباید پائین می‌آمد، چرا که این مسئله ادامه درمان بیماران از سوی این پزشک را زیر سئوال می‌برد."
وی اضافه کرد: "نکته دیگری که در این میان به آن توجه نشده این است که یک بارداری به دلیل زمان 9 ماهه خود از بار دراماتیکی برای یک داستانپردازی برخوردار است، اما تاکنون حتی یک مورد از استفاده‌کنندگان روش رحم جایگزین به دادگاه کشیده نشده و در حال حاضر بررسی ابعاد قانونی این روش از اهمیت بیشتری برخوردار است."
مجموعه تلویزیونی "ساعت شنی" به کارگردانی بهرام بهرامیان با موضوع رحم جایگزین شنبه‌ها از شبکه یک سیما روی آنتن می‌رود.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
مدیریت حضور کارکنان با استانداران است
:: فناوری اطلاعات ::
پایان ممنوعیت پرحاشیه؛ واردات تمام برندهای موبایل، آزاد اعلام شد
:: روی خط جوانی ::
دلیل نوعروس برای طلاق 6 ماه بعد از عقد چه بود؟
:: ورزش ::
اولادقباد کوتاه آمد: قدردان آقای شمسایی هستم
:: فرهنگ و هنر ::
طلوع ماه فراخوان داد
:: حوادث ::
اختلاف بر سر مبلغ رهن یک خانه به قتل منجر شد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار