جمعه 7 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی اجتماعی علي احمدي: من وزير منتقدم

 
 

سه شنبه 22 بهمن 1387

علي احمدي: من وزير منتقدم

 
 

آموزش قرآن ابعاد مختلفي دارد. آموزش زبان قرآن، خود قرآن، حفظ قرآن، مفاهيم قرآن و فرهنگ قرآن...

وزير‌ آموزش و پرورش گفت: من وزير منتقد هستم و از بيان نارسايي‌هاي سيستم آموزش و پرورش ابايي ندارم تا مشكلات حل شود به خصوص اينكه ما در دستگاه تعليم و تربيت رقيب داريم. صدا و سيما، ماهواره و اينترنت رقيب ما هستند.
عليرضا علي احمدي وزير آموزش و پرورش در حاشيه افتتاح پايگاه اطلاع رساني مدارس ايران (پانا) ضمن تشريح دستاوردهاي آموزش و پرورش در سال‌هاي بعد از پيروزي انقلاب گفت: بعضي از مسئولان ترجيح مي‌دهند دردها را درون خود بريزند و محاظه كار باشند اما من با وجود ريسكي كه دارد مصلحت آموزش و پرورش را فرياد مي‌زنم. اطلاع رساني به جامعه بهتر از اين است كه مسائل در جلسات خصوصي حل شوند.
علي احمدي در پاسخ به واكنش وزارت آموزش و پرورش در مورد اعتصاب 5 اسفند معلمان در پي انتشار بيانيه كانون صنفي معلمان گفت: صبر مي‌كنيم ببينيم هنر اين جريان چيست و عرصه جولان اين جريان تا چه حد است.
وزير آموزش و پرورش افزود: ده هزار نفري كه در آزمون استخدامي آبان 86 پذيرفته شده بودند در حال حاضر در مرحله صدور احكام استخدامي در سازمان‌هاي آموزش و پرورش استانها و مناطق هستند و جايابي و تقسيم كار اين افراد در حال اجراست كه 5 هزار نفر در بين معلمان حق التدريس و مابقي از ميان پذيرفته‌شدگان آزمون ورودي هستند.
وي يكي از محورهاي مهم فعاليت آموزش و پرورش را ارتقاي سطح توانمندي‌ها، دانش و مهارت‌هاي معلمان دانست و اضافه كرد: اين ارتقاي سطح در قالب آموزش‌هاي بلندمدت يا كوتاه مدت، حين خدمت، بدو خدمت و آموزش‌هاي تطبيقي اتفاق مي‌افتد. همچنين سطح كارداني مراكز تربيت معلم را به كارشناسي ناپيوسته ارتقا داده‌ايم.
علي احمدي ادامه داد: 10هزار نفري كه جديداً جذب آموزش و پرورش شده‌اند طي 6 ماه آينده به صورت پاره‌وقت به تمام وقت آموزش بدو خدمت مي‌بينند.
وي گفت: آموزش و پرورش همچنين با دانشگاه‌هاي علم و صنعت، اميركبير، جامع علمي كاربردي و پيام نور براي ارتقاي سطح علمي همكاران در تحصيلات تكميلي تفاهمنامه و قرارداد امضا كرده است.
وزير آموزش و پرورش اظهار داشت: قانون مديريت خدمات كشوري براي تحصيلات همكاران ما محدوديت ايجاد كرده است كه ما در صدد رفع اين محدوديت هستيم.
علي احمدي در خصوص آموزش و پرورش استثنايي كشور گفت: نبايد توقعات را بالا ببريم. در حال حاضر آموزش و پرورش براي دانش آموزان استثنايي خدمات سرويس اياب و ذهاب، آموزشي، توانبخشي و تأمين كمك هزينه براي آينده‌شان در قالب طرح آتيه را ارائه مي‌دهد. شما ببينيد در چند كشور اين خدمات اتفاق مي‌افتد و چه درصدي را آموزش و پرورش، چه درصدي را خانواده‌ها و چه درصدي را دستگاه‌هاي ديگر حكومتي انجام مي‌دهند.
وي ادامه داد: به خاطر افزايش قيمت سوخت هزينه اياب و ذهاب هم بالا رفته و با اينكه به اندازه سال پيش بودجه در نظر گرفته بوديم ولي اين مبلغ پاسخگو نبود. آيا آموزش و پرورش به عنوان يك دستگاه تعليم و تربيتي بايد تمام اين كارها را به تنهايي انجام دهد. همين‌ها باعث كسري بودجه و كمبود منابع مي‌شوند. بايد اولويت‌ها را در نظر بگيريم.
وزير آموزش و پرورش در خصوص انتقادهاي مكرر خود از وزارت مطبوعش به سوال خبرنگاران پاسخ داد و اضافه كرد: من وزير منتقد هستم و از بيان نارسايي‌هاي سيستم خود ابايي ندارم.
وي افزود: انواع چالش هايي كه فراروي آموزش و پرورش وجود دارد و ما راهكارهايي در اين باره ارائه كرده‌ايم در اين سالها بسياري مسائل تغيير كرده‌اند. مؤلفه‌هاي تعليم و تربيت و اهميتشان تغيير كرده است. جامعه بايد اين تغيير را باور كند.
علي احمدي بيان كرد: يقيناً مدارس ما از حيث مقاوم بودن، شكيل بودن و جاذبه داشتن نسبت به گذشته بسيار بهتر شده‌اند اما در عين حال در دستگاه تعليم و تربيت رقيب داريم. صدا و سيما، ماهواره و اينترنت رقيب ما هستند و جاذبه‌هاي آنها را آموزش و پرورش ندارد كه اين كوتاهي آموزش و پرورش نيست زمانه و شرايط تغيير كرده است و ما براي شرايط جديد بايد خودمان را آماده كنيم كه اين به تدريج اتفاق مي‌افتد.
وي دوراني را يادآور شد كه مدارس كشور چهار نوبته بودند و خاطرنشان كرد: الان مدارس دو نوبته هم داريم و تلاش مي‌كنيم يك نوبته شوند اينكه رشد جمعيت در يك مقطع زماني نسبت به متوسط رشد جمعيت در دنيا بالاتر رفته و بر همه جا از جمله آموزش و پرورش تأثير گذاشته عيب آموزش و پرورش نيست كما اينكه فشاري كه به آموزش و پرورش آمد بعد به دانشگاه‌ها و الي آخر ادامه دارد.
وزير آموزش و پرورش گفت: بخشي از مشكلات آموزش و پرورش مرتبط با داخل، بخشي فراتر از آموزش و پرورش، بخشي قابل كنترل و پاسخگويي است و بخشي هم قابل پاسخگويي نيست.
وي ادامه داد: كدام كشور در مقابل موج تهاجمات فرهنگي توانسته بايستد كه ما دومي باشيم. چرا بايد آموزش و پرورش هميشه كسري بودجه داشته باشد و هميشه مسئولش مورد سوال قرار بگيرد.
علي احمدي نيازهاي آموزش و پرورش را گسترده خواند و افزود: بودجه آموزش و پرورش هر سال نسبت به سال قبل افزايش يافته اما دامنه نيازهاي آن هم گسترش يافته به طوري كه اين بودجه پاسخگو نبوده است.
وي ادامه داد: آموزش و پرورش تعهدات قانوني و برنامه‌هاي زيادي دارد كه برخي تكاليف قانوني و برخي هم اولويت آموزش و پرورش هستند كه نياز به منابع اعتباري جديدي دارند و اساساً با سال‌هاي قبل متفاوت است لذا ما همان گونه كه از دولت براي ارتقاي سطح جاري و عمراني بودجه كمك گرفتيم اكنون نيز از نمايندگان ملت درخواست مي‌كنيم نيازهاي واقعي آموزش و پرورش را كه در فراكسيون فرهنگيان در ميان گذاشته‌ايم مد نظر قرار دهند و با توجه به مقدورات كشور و قيمت نفت و بحران اقتصادي دنيا به ما كمك كند.
وزير آموزش و پرورش ارتقاي سطح علمي كشور را مهمترين دستاورد30 ساله آموزش و پرورش اعلام كرد و اضافه كرد: در خصوص ارتقاي سطح علمي كشور نسبت به متوسط دنيا يقيناً موفق‌تر عمل كرده‌ايم و براي ورود افراد
 

" اصلي‌ترين كار آموزش و پرورش اين است كه نرمال كار كند در خيلي از كشورها اين مدارسي كه ما به شكل جداگانه داريم ندارد. ... "

 
 
به بازار كار و ارتقاي سطح آگاهي‌هاي مذهبي و قومي افراد باتوجه به مقدورات خيلي خوب عمل كرده‌ايم.
وي همچنين گفت: ما سعي مي‌كنيم كتابخانه‌هاي مدارس را نيز تقويت كنيم و حتي براي هر كلاس درس يك كتابخانه با كمك وزارت ارشاد ايجاد كنيم اما اين را بدانيد كه كتاب نيز رقيب پيدا كرده است. رسانه‌هاي صوتي و تصويري و چند رسانه‌اي رقيب كتاب هستند. در اين صحنه رقابت اثربخشي كار ما جاي تأمل است.
علي احمدي تصريح كرد: در سال 77 ، 24هزار و 213 باب كتابخانه مدرسه‌اي داشتيم امسال 41هزار و 386 كتابخانه در مدارس داريم اما اين راه حل نيست و حافظه محوري را پاسخگو نيست. كلاس بايد به اتاق چند رسانه‌اي‌ها تبديل شود. بايد دسترسي به كتابخانه ديجيتال را در مدارس ايجاد كنيم.
وي از آموزش و پرورش به عنوان دستگاه ملي كشور ياد كرد و اظهار داشت: انتظار اين است كه عزم ملي هم پشت آموزش و پرورش قرار بگيرد.
وزير آموزش و پرورش بيان كرد: قبل از تمام تحولات وضع موجود را زير سؤال مي‌بريم و بعد اصلاحات را انجام مي‌دهيم. مثلاً زيرساخت ستاد و برنامه تربيت معلم بعد از نقد اصلاح شده يا كتاب‌هاي درسي كه مبتني بر نيازسنجي نبوده‌اند. بعد از نقد برنامه درسي ملي در اين زمينه شكل گرفته، هر جا را كه زيرسؤال برده‌اند تغيير و تحول ايجاد كرده‌اند. همچنين در همين راستا دو كارگروه در دولت تشكيل داده‌اند.
وي گفت: بعضي از مسئولان ترجيح مي‌دهند دردها را درون خود بريزند و محافظه كار باشند اما من با وجود ريسكي كه دارد مصلحت آموزش و پرورش را فرياد مي‌زنم. اطلاع رساني به جامعه بهتر از اين است كه در جلسات خصوصي مسائل حل شوند. در آموزش و پرورش چيزي مخفي نخواهد بود.
علي احمدي در پاسخ به علت جابه جايي صورت گرفته در سازمان استعدادهاي درخشان خاطرنشان كرد: ما در سازمان استعدادهاي درخشان تحولات گسترده‌اي انتظار داريم و بعد از 23 سال جابه‌جايي رخ داده است. ما به تحول در اين مجموعه فكر مي‌كنيم. هر كسي با هر درجه و خلاقيت بعد از يك مدتي ابتكار عملش كم مي‌شود.
وزير آموزش و پرورش بيان كرد: آموزش قرآن ابعاد مختلفي دارد. آموزش زبان قرآن، خود قرآن، حفظ قرآن، مفاهيم قرآن و فرهنگ قرآن. بسياري از كتاب‌هاي ما در حوزه‌هاي آموزشي اين مفاهيم را غيرمستقيم پوشش مي‌دهند زبان فارسي امروز زبان گسترش دين است. 600 دارالقرآن در آموزش و پرورش داريم و آموزش قرآن از امسال متفاوت با گذشته از پايه سوم ابتدايي انجام مي‌شود. همچنين مسابقات و مجلات قرآني در آموزش و پرورش وجود دارد. البته براي يك كشور قرآني فعاليت بيشتري در اين زمينه لازم است.
وي در خصوص مجتمع هاي مسجد محور اضافه كرد: ايده‌هاي جديد را در آموزش و پرورش تجربه مي‌كنيم. يكي از ايده‌ها اين است كه مدارس مختلفي كه در آموزش و پرورش داريم باتوجه به مقدورات و زمينه كافي مجتمع آموزشي و پرورش كنيم كه دوره هاي مختلف و فضاي مشترك داشته باشد. مثل مجتمع كردن نمازخانه‌ها و آزمايشگاه‌ها. نمونه‌هاي اين طرح ايجاد شده كه از فضاها حداكثر استفاده مي‌شود و براي چندين استان كلنگ شروع به كارش زده شده كه اين امر باتوجه به كسري بودجه به نفع آموزش و پرورش هم هست. همچنين مي‌توانيم در شهرك‌هاي جديد مدارس جدا نداشته باشيم و زمين بگيريم و به جاي مدارس پراكنده يك مجتمع ايجاد كنيم.
علي احمدي درباره تشكل‌هاي دانش آموزي و فرهنگي آن گفت: هرچه به سمت انتخابات نزديك مي‌شويم بحث تشكل‌ها پررنگ‌تر مي‌شود و ما هم تا وقتي كه تشكل‌ها سرنوشت خودشان را با خارج از كشور گره نزنند با آنها تعامل و همكاري داريم كه اين همكاري‌ها بيشتر از گذشته شده است.
وي اظهار داشت: علاوه بر سند چشم انداز ايران 1404 چشم انداز نظام تعليم و تربيت را بايد شكل بدهيم. من دو هفته قبل موضوع را به مجمع تشخيص مصلحت نظام پيشنهاد دادم و در پيش نويس سياست‌هاي فرهنگي كشور گنجانده‌اند و اميدواريم اين چشم انداز ترسيم شود و الزامات آن در حوزه تعليم و تربيت احصا شود و مبتني بر آن الزامات ببينيم چقدر از اهداف اين سند تحقق يافته است.
وزير آموزش و پرورش ادامه داد: براي تجديدنظر در قانون خدمات كشوري براي آموزش و پرورش و آموزش عالي پيشنهادي به مجلس ارائه كرديم.
وي همچنين در خصوص آزمون ورودي مراكز تيزهوشان گفت: ظرفيت ما براي آموزش تيزهوشان محدود است و تعداد داوطلبان هم زياد است.بالاخره انتخابي بايد صورت بگيرد كه در حد دانش آزمون سازي ما اين اتفاق مي‌افتد. تبعات موجود از اين آزمون بيش از اينكه متوجه آموزش و پرورش باشد متوجه پدر و مادرهاست.
علي احمدي بيان كرد: اصلي‌ترين كار آموزش و پرورش اين است كه نرمال كار كند در خيلي از كشورها اين مدارسي كه ما به شكل جداگانه داريم ندارد.
مشكلات فرهنگي جامعه ماست كه تبعات روحي براي دانش آموزان در اين زمينه ايجاد مي‌كند نه الزاماً آزمون ورودي. سهم آزموندر بروز مشكلات روحي دانش آموزان كمتر از مشكل فرهنگي خانواده‌هاست. در عين حال سعي مي‌كنيم نوع انتخاب به گونه‌اي باشد كه آثار منفي‌اش كمتر باشد.
وزير آموزش و پرورش در پاسخ به پرسش فارس مبني بر وجود تبعيض در احكام استخدامي صادره در استان‌هاي مختلف گفت: چهار استان كشور ناهماهنگ از سهميه‌شان استفاده كردند و از ميان پذيرفته شدگان آزمون استخدامي استخدام‌هايشان را انجام داده‌بودند. 27 استان باقيمانده هم اين بخشنامه را اجرا مي‌كنند و در عين حال اگر كساني در زماني كه كار استخدامشان را انجام داده‌اند هنوز بلاتكليف مانده‌اند آنها را جداگانه و در فرجه بعدي بررسي مي‌كنيم كه حقشان ضايع نشود. اين فرجه كمتر از يك سال طول خواهد كشيد.
علي احمدي اضافه كرد: اجراي قانون مديريت خدمات كشوري عمومي است و تابع بودجه آموزش و پرورش نيست.
اعتباراتش چه براي بازنشستگان و چه براي شاغلان در بودجه 88 جدا در نظر گرفته شده و بر مبناي تصميم مجلس، دولت براي همه كاركنان و بازنشستگان خود اجرا مي‌كند. آيين‌نامه‌هايش هم توسط معاونت توسعه مديريت رياست جمهوري تدوين مي‌شود و ما هم مجري هستيم. لذا از اين بابت نگراني براي فرهنگيان وجود ندارد. هر تصميمي كه براي همه كاركنان دولت اتخاذ شود براي فرهنگيان نيز اجرا خواهد شد.
وي در خصوص تغيير كاربري مدارس شاهد و ايثارگر با توجه به كاهش جمعيت اين قشر گفت: اين مدارس فعلاً در چارچوب اساسنامه‌اي كه دارند، فعاليت مي‌كنند.
وزير آموزش و پرورش ترويج فرهنگ ايثار و شهادت را وظيفه همه نهادها دانست و ادامه داد: آموزش و پرورش نيز در قالب كتاب درسي، روابط عمومي، بسيج و مدارس شاهد و ايثارگر وظيفه‌اش را در اين خصوص انجام مي‌دهد.

 
 

دلايل استعفاي معاون پارلماني وزير آموزش و پرورش
بزرگترين چالش آموزش و پرورش كسري بودجه است

 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
مرد تهرانی زن سابق خیانتکارش را کشت و خودکشی کرد

يادداشت
:: اجتماعی ::
استان مرکزی در انتظار مدیران کارآمد و انقلابی

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار