سه شنبه 18 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی دانش و فناوری ایران در مسیر تولید واکسن برای مقابله با تشعشات هسته‌ای

 
 

مهر نیوز , پنجشنبه 7 خرداد 1388

ایران در مسیر تولید واکسن برای مقابله با تشعشات هسته‌ای

 
 

این ماده می تواند در مدت زمان کوتاه با تقویت ساختار ژنتیکی بدن از آسیب پیوندهای نردبانی DNA جلوگیری کند و حتی در صورت آسیب DNA بلافاصله آن را ترمیم کند.

بشر در مقابله با سه عامل تهدیدات میکروبی، بیولوژیکی و هسته تاکنون در بخشهای میکروبی و بیولوژیکی موفقیتهایی را کسب کرده است و در مورد تهدید سوم نیز پژوهشگران ایرانی درصدند با تولید نوعی واکسن بیولوژیکی ایمنی بدن را در برابر تشعشعات رادیو اکتیو و هسته ای افزایش دهند.
مجتبی علمشاهی مجری این طرح پژوهشی با بیان اینکه این طرح به عنوان "دفاع بیولوژیک در برابر تشعشات ناشی از حملات هسته ای" در یکی از دانشگاههای کشور در حال انجام است، گفت: این پژوهش با استفاده از سه حوزه علمی دفاع غیرعامل، بیوتکنولوژی و انرژی هسته ای در حال انجام است.
وی به جزئیات این پژوهش اشاره کرد و با بیان اینکه تشعشات هسته ای به دلیل انرژی بالایی که دارند بر روی DNA تاثیر می گذارند، اظهار داشت: DNA حلقه های مارپیچی هستند که از دو "لوپ" (Loop) تشکیل شده اند و به صورت نردبانی با استفاده از یکسری پیوندها این دو "لوپ" با یکدیگر ارتباط دارند.
علمشاهی رشد و تکثیر سلولی را از وظایف DNA ذکر کرد و ادامه داد: چنانچه این ساختار در معرض تشعشعات هسته ای قرار گیرند این نردبان پاره می شود در نتیجه کل سلولهای بدن وارد فاز مرگ و منجر به مرگ موجود زنده می شود.
مجری طرح تاکید کرد: بر اساس تحقیقاتی که انجام شده است این ماده می تواند در مدت زمان کوتاه با تقویت ساختار ژنتیکی بدن از آسیب پیوندهای نردبانی DNA جلوگیری کند و حتی در صورت آسیب DNA بلافاصله آن را ترمیم کند.
مجری طرح با بیان اینکه این واکسن قابل استفاده برای افرادی که خواسته یا ناخواسته در برابر تشعشعات قرار می گیرند است گفت: افرادی که در محیطهای آزمایشگاهی و بیمارستانی در برابر تشعشات رادیواکتیویته قرار می گیرند می توانند با استفاده از این واکسن خود را در برابر این تشعشات ایمن کنند.
علمشاهی ماده اصلی این واکسن را نوعی پروتئین ذکر و خاطرنشان کرد: سوشهای این واکسن از فاضلاب و پسماند راکتورها گرفته می شود. در محیط آزمایشگاهی در ساختار ژنتیک این سوشها با استفاده از مهندسی ژنتیک تغییراتی ایجاد می شود تا بتوان از آن واکسن قابل استفاده برای انسانها تولید کرد.
مجری طرح ادامه داد: پروتئین این واکسن بر روی DNA قرار می گیرد و به تدریج در بدن رشد و تکثیر می کند و در نهایت پادتن مورد نیاز را در بدن تولید می کند.
وی با تاکید بر اینکه امروزه در بحث دفاعی بیشترین تهدیدات در زمینه تهدیدات میکروبی، بیولوژیکی و هسته ای است به مهر گفت: بشر در مقابله با این سه عامل که به آن NBC می گویند تاکنون توانسته در بخشهای میکروبی و بیولوژیکی موفقیتهایی را کسب کند ولی در زمینه حملات هسته ای خطرات زیادی جوامع بشری را تهدید می کند.
علمشاهی ادامه داد: این پژوهش در صورت کسب موفقیت کمک خواهد کرد به صورت بیولوژیکی موجودات زنده در برابر خطرات ناشی از تشعشعات رادیواکتیویته و هسته ای مصون بمانند.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
قتل زن تهرانی در حمام خانه اش / شوهرش تصمیم به مثله کردن جسد داشت که پشیمان شد!

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار