يكشنبه 9 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی گوشه و کنار IT تبیان هم دیتاسنتردار شد!

 
 

چهارشنبه 13 آبان 1388

تبیان هم دیتاسنتردار شد!

 
 

تبیان، مرکز خدمات داده‌ای را راه‌اندازی کرده که این مرکز آمادگی سرویس‌دهی به 30 هزار پایگاه اینترنتی را دارد.

تبیان، مرکز خدمات داده‌ای را راه‌اندازی کرده که این مرکز آمادگی سرویس‌دهی به 30 هزار پایگاه اینترنتی را دارد.
فاز اول مرکز خدمات داده اینترنتی (IDC) موسسه فرهنگی و اطلاع‌رسانی تبیان که به نقل از مسئولان این موسسه بزرگ‌ترین مرکز خدمات داده اینترنتی بخش دولتی کشور محسوب می‌شود در اواسط هفته جاری افتتاح می‌شود.
این مرکز داده آمادگی سرویس‌دهی به 30 هزار پایگاه اینترنتی را دارد و در حال حاضر گنجایش ذخیره‌سازی 30 ترابایت اطلاعات را دارد که در فازهای بعدی ظرفیت آن تا 100 ترابایت افزایش می‌یابد.
مرکز داده تبیان می‌تواند به سه روش هاستینگ اشتراکی، اجاره سرور اختصاصی و خدمات اجاره فضا به مشتریان خود سرویس دهد. خدمات اجاره فضا به این صورت است که تمام فضای واحد و Rack در اختیار مشتری قرار می‌گیرد و مشتری می‌تواند تجهیزات خود را به این مرکز منتقل کرده و بر آن کنترل داشته باشد.
این مرکز داده دارای دو اتاق برق است و برق خود را با استفاده از UPS تامین می‌کند که امکان قطعی لحظه‌ای نیز برای آن وجود ندارد.
سیدمهدی خاموشی- رئیس سازمان تبلیغات- در نشست خبری که پیرامون افتتاح این مرکز داده برگزار شد، با اشاره به ضرورت برقراری امنیت فضای تبادل اطلاعات در ایران، گفت: شناسنامه فضای وب باید در اختیار کشور تولیدکننده باشد که یکی از الزامات این کار آمادگی زیرساخت‌های مناسب در آن کشور است و ایجاد مرکز خدمات داده از جمله اقداماتی است که در این زمینه می‌توان انجام داد.
او در ادامه به دلایل اقدام تبیان برای ایجاد چنین زیرساختی اشاره کرد و گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی حدود چهار سال پیش از جانب مقام معظم رهبری ابلاغیه‌ای دریافت کرد که طی آن سازمان تبلیغات اسلامی مامور اجرای اهدافی شد و از آنجا که موسسه تبیان زیر نظر این سازمان فعالیت می‌کند اجرای این اهداف به موسسه محول شد.
به گفته وی، سامان‌بخشی برای ایجاد اینترانت داخلی و ساماندهی سایت‌‌های فارسی‌زبان کشور، یکی از مفاد این ابلاغیه بوده که تبیان در سراسر کشور توانسته این شبکه را راه‌اندازی کند.
از سوی دیگر، برای توسعه شبکه اینترانت نیز به تقویت فیبر نوری نیاز بود که با استفاده از بستر شارع دو که وزارت ICT در اختیار تبیان گذاشت، این اتفاق هم محقق شد.
الزام تمام دستگاه‌های دولتی و غیردولتی به عدم استفاده از میزبان خارجی برای ایجاد و پشتیبانی سایت‌ها نیز سومین هدفی بود که در دستور کاری تبیان قرار گرفت. خاموشی، با بیان اینکه ضرورت امنیت اطلاعات فکر تاسیس IDC را در موسسه تبیان افزایش داد، گفت: تبیان توانمندی سرویس‌دهی به سایت‌ها را دارد و سایت‌های دیگر برای ثبت اطلاعات و نگهداری داده‌هایشان در داخل کشور می‌توانند به این موسسه مراجعه کنند.
او با اشاره به حمایت سازمان تبلیغات از امنیت فضای تبادل اطلاعات و حفظ شناسنامه‌های مجازی، گفت: دستگاه‌ها و ارگان‌های مختلف می‌توانند سایت پشتیبانی را در این مرکز داده ایجاد کنند.
در ادامه علیرضا طالب‌پور- مدیرعامل موسسه تبیان- که نزدیک به یک سال است در این منسب نشسته ضمن تشریح بخشی از فعالیت‌های موسسه به ایجاد محتوای غنی، برقراری تعامل با مخاطبان و توسعه شبکه و زیرساخت به عنوان سه استراتژی مهمی نام برد که در برنامه کاری تبیان قرار دارد.
موسسه تبیان در حال حاضر در حوزه محتوا 350 گیگابایت اطلاعات دارد که بخش اعظم محتوای آن متنی است. علاوه بر آن، این سایت 350 هزار عضو فعال دارد و روزانه 210 هزار نفر نیز از این سایت بازدید می‌کنند.
طالب‌پور افزود: شبکه ملی تبیان ISP 30 یکپارچه در 30 استان دارد، به طوریکه این شبکه دسترسی به تمام اطلاعات تبیان و 500 سایت فرهنگی که عضو این موسسه هستند را برای کاربران خود به وجود آورده است.
او راه‌اندازی مرکز خدمات داده‌های اینترنتی تبیان را به عنوان چهارمین فعالیت موسسه مطرح کرد و گفت: مرکز خدمات داده‌ها یا Data Center مجتمعی ایمن و مقاوم در برابر تهدید و خطا تلقی می‌شود که ارتباطات پرسرعت و پایداری را به منظور میزبانی تجهیزات، سرویس‌ها و کاربردهای اطلاعاتی فراهم می‌کند.
مراکز خدمات داده در افزایش سرعت دسترسی شهروندان به اطلاعات، کاهش خطاهای ناشی از اطلاعات تکراری و تجمیع اطلاعات نقش بسزایی دارند.
طالب‌پور، درباره دلایل ایجاد این مرکز داده در ایران، گفت: صرفه اقتصادی یکی از دلایل چنین فعالیتی است، علاوه بر آن استفاده از مراکز داده خارج از کشور باعث می‌شود در شرایطی که خودمان تولیدکننده محتوا هستیم در آمار جهانی به عنوان مصرف‌کننده قلمداد شویم. همچنین ایجاد این مرکز داده در ایران منجر به ایجاد ثبات در ارائه سرویس‌ها شده و باعث کاهش تاثیرگذاری سیاست‌های خارجی در کنترل اطلاعات کشور می‌شود.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
مرد تهرانی زن سابق خیانتکارش را کشت و خودکشی کرد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار