دوشنبه 10 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار خارجی دانش و فناوری بچه‌ای که در مریخ راه خواهدرفت متولدشده!

 
 

مهر نیوز , شنبه 2 مرداد 1389

بچه‌ای که در مریخ راه خواهدرفت متولدشده!

 
 

با جدیت اکتشافات فضایی حتی از نوع اکتشافات انسانی را دنبال خواهد کرد که تا چندی دیگر گزارشی در این خصوص ارائه می کنیم.

جووانی بینیامی رئیس سابق آژانس فضایی ایتالیا روز یکشنبه 25 جولای در اختتامیه مجمع عمومی کمیته بین المللی تحقیقات فضایی به عنوان رئیس جدید این کمیته معرفی می شود. در این راستا گروه فناوریهای نوین خبرگزاری مهر مصاحبه ای با این محقق انجام داده است.
جووانی بینیامی (Giovanni Bignami) متولد 10 آوریل 1944، فیزیکدان ایتالیایی از ژانویه 2004 تا ژانویه 2007 رئیس کمیته مشورتی علوم فضا (SSAC) آژانس فضایی اروپا بود. از مارس 2007 تا آگوست 2008 به عنوان رئیس آژانس فضایی ایتالیا مشغول به کار بود. روز سه شنبه گذشته رسانه ها اعلام کردند که این دانشمند به عنوان رئیس "کمیته بین المللی تحقیقات فضایی" (Committee on Space Research) انتخاب شده است.
بینیامی اسفند گذشته پیام دوستی خود را برای دانشمندان ایرانی فرستاد و گفت: "الان که من با خبرگزاری مهر مصاحبه می کنم این رسانه را نماینده ایران می دانم و بنابراین شما می توانید واسطه من به عنوان یک استاد دانشگاه و دانشمندان ایرانی باشید و پیام دوستی مرا به آنها برسانید. به خصوص دانشمندانی که در عرصه فیزیک نجوم فعالیت می کنند. می خواهم از طریق شما به این دانشمندان بگویم که برای ساخت دنیای بهتر و توسعه روابط علمی نزدیکتر میان دو کشور آماده هرگونه همکاری با آنها هستم. من استاد فیزیک نجوم دانشگاه پاویا هستم و دوست دارم در تربیت دانشجویان بسیار برجسته ایرانی که علاقه مند به مطالعه و تحقیق درباره فضا هستند کمک کنم و آماده ام که دانشمندان فضایی ایران را بشناسم و در عرصه های علمی با آنها در تماس باشم."
جووانی بینامی و "اد استون" پدر کاوشگرهای "ویاجر" از موسسه تکنولوژی کالیفرنیا دو نامزد پست ریاست کمیته تحقیقات فضایی بودند.
در سال 2002 این پروفسور فیزیک دانشگاه پاویا، مدال Massey Award را از سوی انجمن سلطنتی انگلیس و کمیته بین المللی تحقیقات فضایی دریافت کرد. همچنین به تازگی آکادمی علوم اروپا این دانشمند را به عنوان برنده مدال پاسکال 2010 انتخاب کرد که مراسم اعطای آن در ماه نوامبر خواهد بود.
رئیس فعلی "کمیته تحقیقات فضایی" (Cospar ) یک دانشمند فرانسوی به نام "روژه مائوری بونه" است. رئیس جدید این کمیته در مراسم اختتامیه سی و هشتمین مجمع عمومی Cospar که روز یکشنبه 25 جولای در برمن آلمان برگزار می شود رسما معرفی خواهد شد.
این دانشمند در خصوص برنامه های آینده خود در این کمیته به رسانه های ایتالیایی گفت: "من در دوره ریاست خود سه هدف اصلی را دنبال می کنم. اولین هدف من بر رصد زمین توجه دارد. به روشی که بتواند برای کشورهای فقیرتری که امکان ساخت ماهواره را ندارند اما به ماهواره ها نیاز دارند اطلاعات مفیدتری عرضه کند. دو هدف دیگرم علمی تر بوده و به اکتشافات فضایی مربوط است. به طوری که کشف جهان نزدیک (منظومه شمسی) با ماموریتها روباتیک و انسانی و همچنین انجام ماموریتهای نجومی که نگاه آنها به رصد جهان دور معطوف است از دیگر برنامه های من است."
در این راستا خبرنگار ما با جووانی بینیامی تماس گرفت و ضمن تبریک انتخابش به این سمت جدید مصاحبه کوتاهی را با این دانشمند انجام داد که در ادامه می خوانید:
وظیفه اصلی کمیته بین المللی تحقیقات فضایی چیست و چه نقشی در همکاریهای میان آژانسهای فضایی ملی دارد؟
- وظیفه اصلی این کمیته توسعه تحقیقات فضایی در تمام دنیا است که از بیش از 50 سال قبل با موفقیت خوبی این وظیفه را انجام داده است هم با کشورهایی که دارای آژانسهای فضایی مهم هستند مثل آمریکا، اسا، ژاپن، هند، چین ... و هم با کشورهایی مثل ایران که هنوز در آغاز فعالیت خود در عرصه تحقیقات فضایی قرار دارند.
* به عنوان رئیس جدید این کمیته هدف شما در توسعه برنامه های بین المللی سفر به مریخ مثل برنامه "مارس 500" چیست؟
- به اعتقاد من بچه ای که در آینده روی مریخ راه خواهد رفت اکنون متولد شده است. Cospar با جدیت اکتشافات فضایی حتی از نوع اکتشافات انسانی را دنبال خواهد کرد که تا چندی دیگر گزارشی در این خصوص ارائه می کنیم.
* شما به رسانه های ایتالیایی در خصوص سه هدف اصلی خود توضیح دادید. امکان دارد که توضیحات کمی دقیق تر در این خصوص به ما عرضه کنید؟
- هنوز برای ارائه جزئیات زود است اما به طور حتم می خواهم با افزایش کیفیت علمی تحقیقات و ارائه آن در یک برنامه "دسترسی عمومی" (Public Outreach) بُعدی از فضا را نشان دهم که برای شهروندان دنیا، فقیر و غنی، مفید باشد.
* آیا شما برنامه هایی هم برای وارد کردن کشورهای نوظهور در تحقیقات فضایی بین المللی دارید؟
- به طور حتم بله. برای مثال کشورهای آفریقایی که تاکنون به روشی ناکافی در به کارگیری از اطلاعات فضایی حضور داشته اند. همچنین برای کشورهای خاورمیانه و آمریکای لاتین نیز برنامه هایی دارم.
* شما یکی از دانشمندان ESA (آژانس فضایی اروپا) هستید. فکر می کنید که این بتواند به طرز مثبتی بر روی همکاریهای اسا و کمیته تحقیقات فضایی اثر بگذارد؟
- امیدوارم که اینطور باشد. من با "ژان ژاک دوردیان" (رئیس اسا) دیدار کوتاهی داشتم اما می خواهم برای انجام مذاکرات در خصوص این همکاریها با وی دیدار طولانی تری نیز داشته باشم.
* دوره ریاست شما در Cospar چند سال به طول می انجامد؟
- چهار سال.
* چشم انداز تحقق برنامه های Cospar را در طول دوران ریاست خود چگونه می بینید؟
- البته هنوز تصور دقیقی ندارم اما فکر می کنم که در دوره آماده سازی مجمع عمومی Cospar در سال 2012 که در میسور هند برگزار می شود مجله ای از نقشه راه این کمیته در خصوص رصدهای زمین، اکتشافات و ستاره شناسی از فضا ارائه کنیم.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
قتل زن تهرانی در حمام خانه اش / شوهرش تصمیم به مثله کردن جسد داشت که پشیمان شد!

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار