سه شنبه 1 خرداد 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی گزارش ويژه ۳ سال زندگی با کابوس قصاص

 
 

سه شنبه 12 شهريور 1392

۳ سال زندگی با کابوس قصاص

 
 

پسری که در جنوب تهران، دست به جنایت مستانه زده و به اشد مجازات محکوم شده بود با جلب رضایت شاکیان به زندگی برگشت.

هموطن آنلاین _عصر سیزدهم خرداد ۱۳۸۹ دو پسرموتورسوار در یک ایستگاه اتوبوس در خیابان «مولوی» تهران با یکدیگر درگیر شدند. در آن بین، پسر ۲۰ ساله‌ای به نام «حسین- ر» با ضربه چاقو از پا درآمد و افسر نگهبان کلانتری ۱۱۶ مولوی، ماجرا را با کشیک وقت دادسرای ناحیه ۲۷ در میان گذاشت
در آن بین، پسر ۱۶ ساله‌ای به نام «میلاد- ج» که مشروب نوشیده و مست بود بازداشت شد و آدمکشی در دعوای خیابانی را گردن گرفت.
پس از بازسازی صحنه جرم، کیفرخواست صادر و به شعبه ۱۱۳ دادگاه کیفری استان تهران فرستاده شد. در نخستین نشست رسیدگی به این ماجرا که بیست‌وهفتم فروردین ۱۳۹۰ به ریاست قاضی «محمدسلطان همتیار» تشکیل شد ابتدا نماینده وقت دادستان پایتخت، کیفرخواست را خواند.
سپس پدر و مادر داغدار در جایگاه ویژه ایستادند و برای قاتل پسرشان حکم قصاص خواستند.
نوبت دفاع به مجرم که رسید گفت: در حالی که مست بودم به خیابان رفتم و روی موتورم نشستم. سرگرم صحبت با دوستانم بود که «حسین- ر» با موتوسیکلتش از راه رسید.او از مسیر منحرف شد و موتورش به من خورد. به همین خاطر با هم درگیر شدیم و چون حال طبیعی نداشتم چاقو کشیدم.
در پایان آن نشست، هیات قضایی وارد شور شد و «میلاد- ج » را به قصاص نفس (اعدام با طناب دار) محکوم کرد. رای در شعبه ۲۹ دیوان عالی کشور مهر تایید خورد و نفس پسر عصیانگر به‌شماره افتاده بود که سرانجام وی با پرداخت دیه، رضایت شاکیان خصوصی را جلب کرد.
به این ترتیب «میلاد» از یک قدمی چوبه دار به زندگی برگشت و پرونده برای رسیدگی از جنبه عمومی جرم به شعبه ۱۱۳ دادگاه کیفری استان تهران برگردانده شد. در تازه‌ترین نشست رسیدگی به آن ماجرا که دیروز به ریاست قاضی «محمدسلطان همتیار» و با حضور چهار مستشار تشکیل شد ابتدا نماینده دادستان تهران، کیفرخواست را خواند. «ثقوری» اظهار داشت: چون جرم «میلاد- ج» منجر به اخلال در نظم عمومی جامعه شده بود طبق ماده ۶۱۲ قانون مجازات برایش تقاضای تعیین کیفر دارم.
نوبت دفاع به «میلاد» که رسید ابراز پشیمانی کرد: «در سه سالی که زندانی هستم به اندازه کافی تنبیه شده‌ام. حالا عاجزانه از دادگاه تقاضا دارم در مجازاتم تخفیف قائل شود.»
در پایان این نشست، هیات قضایی با اعلام تنفس وارد شور شد و «میلاد» را به ۱۰ سال زندان با احتساب روزهای بازداشت محکوم کرد.شش سال از حکم زندان، تعلیقی است.رای تا ۲۰ روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی است.
امروزه مصرف مواد آسیب‌زا ازجمله الکل، در سراسر دنیا به یک بحران اخلاقی و اجتماعی تبدیل شده و بشر را به سوی پرتگاه خطرناکی کشانده است. همه ساله هزاران نفر در دنیا قربانی مصرف الکل می‌شوند و بسیاری از جرم و جنایت‌ها نیز در اوج مستی رقم می‌خورد. آمار نشان می‌دهد متوسط طول عمر الکلی‌ها ۱۲ سال کمتر از کسانی است که مشروب نمی‌نوشند.
در حال حاضر، مصرف الکل سومین علت مرگ‌ومیر افراد در دنیا به‌شمار می‌آید. در این وادی، مصرف مشروب دست‌ساز، یکی از مهم‌ترین آسیب‌هایی به‌شمار می‌آید که سلامت جوانان را تهدید می‌کند.
این درحالی است که طبق نظر متخصصان، مصرف طولانی‌مدت الکل سفید منجر به اختلال در بینایی، کوری، اختلال در قوه اراده، بیماری‌های خونی، قلبی، ریوی، پوستی و کبدی می‌شود. در عین حال، بالابودن قیمت مشروب خارجی و همچنین مشکل دستیابی به آن باعث شده خلافکاران به فکر تهیه و توزیع مشروب دست‌ساز باشند. آسیب‌شناسان اجتماعی می‌گویند در خانواده‌های الکلی امکان گرایش به مشروب بیشتر است و رفتار پدر و مادر میگسار، فرزندان آنان را به مسیر تباهی می‌کشاند. همچنین دوستان ناباب نقش اساسی در انحراف اخلاقی جوانان ایفا می‌کنند.
بی‌تردید علل درونی و برونی در سوق دادن افراد به میگساری بیش از علل ژنتیکی و بیولوژیکی تاثیرگذارند. هنگامی که جامعه از وضعیت سنتی به مدرن تغییر شکل می‌دهد بسیاری از هنجارها و ارزش‌های قبلی فرو می‌ریزد، در حالی که هنجارها و ارزش‌های نو، شکل نگرفته و نهادینه نشده است. در این حالت اعضای جامعه به تعبیر جامعه‌شناسان دچار تردید و سردرگمی می‌شوند و وضعیت آنومی یا بی‌هنجاری ایجاد می‌شود. در نتیجه، زمینه لازم برای گرایش به انحراف‌های اجتماعی ازجمله شرب خمر افزایش می‌یابد.
حالا با وجود توصیف عوارض مرگبار مصرف الکل، این پرسش مطرح می‌شود که چرا میل به این کار، همچنان وجود دارد؟ آیا جوانان نمی‌دانند که مصرف الکل، چه تبعاتی دارد؟ در پاسخ به این پرسش می‌توان گفت طی سال‌های اخیر نیازهای نسل جوان همواره پرمخاطره‌تر، جسورانه‌تر و متنوع‌تر شده است.
از منظر آسیب‌شناسی اجتماعی شاید فزونی گرفتن تقاضا در این واقعیت نهفته باشد که هنوز درک واقعی از نیازهای نسل جوان از انرژی فراوان این قشر و راه‌های تخلیه آن صورت نگرفته است.
بی‌شک کشورهایی که از ساختار جمعیتی جوان برخوردار هستند بیشتر در معرض رفتارهای انحرافی، بحران‌ها و تنوع و رشد جرم و آسیب‌های اجتماعی قرار دارند و به‌طور معمول، گرایش به مصرف مواد مخدر و مشروب در آنها بالاتر است.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
قتل زن تهرانی در حمام خانه اش / شوهرش تصمیم به مثله کردن جسد داشت که پشیمان شد!

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار