دوشنبه 10 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی حوادث هویت یکی ازقربانیان حادثه واژگونی اتوبوس نامعلوم است/ شیشه‌های اسکانیا از علل مرگ مسافران

 
 

سه شنبه 9 ارديبهشت 1393

هویت یکی ازقربانیان حادثه واژگونی اتوبوس نامعلوم است/ شیشه‌های اسکانیا از علل مرگ مسافران

 
 

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گزارش اولیه علت واژگونی اتوبوس بزرگراه آزادگان و نیز علت‌های مطرح شده در خصوص فوت این افراد را در صحن علنی این شورا قرائت کرد.

هموطن آنلاین _سیدجعفر تشکری هاشمی ضمن عرض تسلیت به بازماندگان فوت شده‌ها و آرزوی سلامتی برای مجروحین با بیان اینکه این اتفاق در تاریخ شرکت واحد اتوبوسرانی و شهر تهران بسیار نادر بوده است، گفت: از لحظه‌ای که در جریان کار قرار گرفتیم مجموعه شهرداری بسیج شدند که برای رسیدگی به این موضوع با فوریت اقدام کنند.
وی در شرح گزارش حادثه دیدگان و اتفاق رخ داده شده ناشی از واژگونی اتوبوس شرکت واحد اتوبوسرانی در بزرگراه آزادگان اظهار کرد: با دستور شهردار تهران نیمی از مدیران شهری به منظور حضور در محل اقدام کردند که به همراه آنها ماموران سازمان آتش نشانی، اورژانس، امداد هوایی، پلیس راهنمایی و رانندگی و نیز پلیس نیروی انتظامی به همراه شرکت شهر سالم در محل حاضر شدند.
تشکری هاشمی افزود: ‌بلافاصله مجروحین به بیمارستان انتقال داده شدند و شهردار تهران ابلاغ کرد که افراد نیازمند برای اقدامات درمانی تکمیلی اعزام شوند و کسانی که خودشان تمایل دارند به بیمارستان مدنظرشان منتقل شوند با آنها همکاری شود.
به گفته معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران ابتدا 24 نفر به اورژانس منتقل شدند که پس از آن 19 نفر بستری و تا صبح امروز 11 نفر کماکان در بیمارستان حضور دارند و یک مورد هم نیازمند عمل جراحی صورت است و مابقی افراد تحت کنترل پزشکی قرار دارند.
وی با بیان اینکه هفت نفر از فوت شدگان شناسایی و با خانواده آنها ارتباط برقرار شده است، اعلام کرد: یک مورد از فوتی‌ها هنوز شناسایی نشده‌اند.
تشکری هاشمی در شرح حادثه واژگونی اتوبوس بزرگراه آزادگان اظهار کرد: خط اتوبوسرانی از ایستگاه مترو چیتگر به سمت تقاطع بزرگراه همت در تقاطعش با خیابان شریعتی خدمت رسانی می‌کند، ساعت 8:46 دقیقه این اتوبوس از ایستگاه مترو چیتگر حرکت کرده و با توجه به زیاد نبودن تعداد مسافران که همگی هم بر روی صندلی‌هایشان نشسته بودند اتوبوس وارد خیابان کیهان می‌شود و پس از آن به بزرگراه آزادگان ورود می‌کند.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران ادامه داد: بر اساس اطلاعاتی که از دستگاه‌های GPS‌نصب شده وجود دارد نشان می‌دهد اتوبوس در ساعت 9:01:57 ثانیه از آخرین ایستگاه که بانک مسکن بوده حرکت کرده و با طی مسافتی 1300 متری به خروجی بزرگراه آزادگان شمال به سمت حکیم شرق حرکت می‌کند.
وی به صحبت‌های راننده‌ای که مجروح شده و هم اکنون در بازداشتگاه حضور دارد اشاره کرد و گفت:‌ بر اساس این صحبت‌ها یک خودروی سواری به طور ناگهانی ترمز کرده و اقدام به تغییر مسیر خود از بزرگراه آزادگان شمال به سمت جنوب می‌کند که اتوبوس واژگون شده اقدام به مانور برای عبور می‌کند و سبب می‌شود تعادل اتوبوس و راننده کم شده و با گاردریل برخورد کند.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با اعلام اینکه بر اساس اطلاعات دستگاه GPS اتوبوس در زمان برخورد سرعتی معادل 50 کیلومتر بر ساعت داشته خاطرنشان کرد: بر اساس آیین نامه راهنمایی و رانندگی سرعت اتوبوس در زمان تصادف در زمره سرعت‌های تعریف شده در بزرگراه بوده اما برای ورود به رمپ باید سرعت خود را کم می‌کرد و راننده با سرعت نامطمئن وارد رمپ شده است.
وی ادامه داد: طبق نظر پلیس راننده سرعت مطمئنه نداشته هرچند دارای سرعت مجاز بوده به همین دلیل پس از برخورد با گاردریل اتوبوس با لبه جدول برخورد می‌کند و به شانه چپ اتوبوس می‌خوابد و چند متر بر روی فضای سبز سر می‌خورد.
هاشمی با طرح این پرسش که میزان کشته‌های به جا مانده بر اثر واژگونی این اتوبوس ذهن کارشناسان را به خود مشغول کرده عنوان کرد: شدت تصادف آنگونه نبوده که این میزان کشته بر جای گذارد. به همین دلیل کارشناسان برایشان این پرسش ایجاد شده که علت این میزان خسارت چه بوده است.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با تاکید بر اینکه مسئله سرعت مطمئنه و ساختار اتوبوسی که مربوط به شرکت اسکانیا بوده دو علت اصلی اتفاق رخ داده شده است گفت: برابر آنچه وظیفه خود می‌دانیم باید مرتبا بر راننده و اتوبوس نظارت کنیم و طی اتمام هر روز ما اتوبوس‌هایی را که تخطی کرده و از سرعت غیرمجاز عبور یا عدم حرکت در زمان بندی‌های مشخص شده را دارند جریمه می‌کنیم.
تشکری‌هاشمی تصریح کرد: با شرکتی که اتوبوس و مالک در تبعیتش قرار دارد با حداکثر قاطعیت برخورد می‌کنیم و شرکت‌ را بلافاصله منحل و راننده را به مراجع قضایی معرفی کردیم و ما در این زمینه هیچگونه گذشتی نخواهیم کرد چرا که این اقدام به منزله تضییع حقوق مردم است چرا که در این زمینه با جان مردم بازی شده است.
به گفته معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، راننده دارای گواهی سلامت، عدم سوء پیشینه، عدم سوء مصرف مواد مخدر بوده و در سابقه وی هم تخلفی مشاهده نمی‌شود.
وی با بیان اینکه سالیان قبل بنا بر سهمیه‌مان از وزارت کشور درخواست اتوبوس داشتیم گفت: بر این اساس طی سال 89، 350 دستگاه اتوبوس اسکانیا دریافت کردیم.
تشکری‌هاشمی با اشاره به اینکه طول اتوبوس 12 و عرضش دو متر بوده است، گفت: موتور این اتوبوس ساخت اسکانیا و شاسی آن نیز ساخت همین شرکت است، هرچند اتاق‌های این اتوبوس را شرکتی به نام عقاب افشان در سمنان تولید می‌کند.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با تصریح اینکه باید به منظور علت اصلی فوت‌های ناشی از واژگونی اتوبوس کارشناسان مدت بیشتری را بر روی این موضوع فعالیت کنند، اظهار کرد: بر اساس گزارشات در مورد این اتوبوس، شیشه‌های جلوی این اتوبوس‌ها بدون اینکه تصادف کنند شکسته یا به بیرون پرتاب می‌شدند که علاوه بر این شیشه‌های کناری این اتوبوس‌ها از بدنه جدا میشده و باتری‌ها استقرار مناسبی نداشتند.
وی ادامه داد: خوشبختانه پس از برخورد اتوبوس با گاردریل باتری‌ها به بیرون پرتاب شده و شاهد آتش سوزی مازاد نبوده‌ایم.
معاون شهردار تهران در مورد اتوبوس واژگون شده اظهار کرد: هیچ شیشه سالمی در بدنه اتوبوس وجود ندارد و تمامی شیشه‌های آن شکسته شده‌اند.
در ادامه معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با ارائه تصویری از یکی از این نوع اتوبوس‌ها نشان داد که شیشه‌های آن با چسب نواری به دلیل استقرار نامطمئن شیشه‌های جانبی چسبیده شده‌اند.
وی در تشریح علت حادثه تصریح کرد: ارزیابی اولیه این است که در زمان برخورد اولیه شیشه‌ها از بدن اتوبوس جدا شده و سرنشینان به بیرون پرتاب و پس از واژگونی در زیر اتوبوس گرفتار شده‌اند.
تشکری هاشمی افزود:‌ بدنه اتوبوس هیچگونه مقاومتی که مانع از حفظ جان فوت شده‌ها باشد را نداشته، علاوه بر این صندلی‌ها از نوع فایبرگلاس بوده و پس از شکستگی لبه‌هایشان تیز شده و همین موضوع به شدت حادثه افزوده است. علاوه بر این شیشه‌هایی که در بدنه اتوبوس استفاده شده از هم جدا نمی‌شدند و همین موضوع سبب شده شیشه‌ها ریزتر نشده و آسیب بیشتری به مسافران بزند.

اتوبوس‌های اسکانیا ایمنی لازم را ندارند
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به اینکه این اولین و آخرین حادثه اتوبوس‌های اسکانیا نخواهد بود، گفت: در این زمینه ابراز نگرانی کرده بودیم که این اتوبوس‌ها ایمنی لازم را ندارند اما نمی‌توانیم به مردم بگوییم که چون اتوبوس‌ها از ایمنی لازم برخوردار نیستند، خدمت رسانی نکنند.
وی با اشاره به اینکه حدود 2000 اتوبوس در شهر تهران داریم که بیش از 10 سال است کار کرده‌اند، گفت: ایمنی مردم حرف اول را می‌زند چرا که پول می‌آید و می‌رود اما باید در مورد ایمنی مردم دقت شود و در این زمینه با شرکت تخلف کرده برخورد می‌کنیم اما اتوبوس را نمی‌توانیم جمع کنیم.
تشکری هاشمی ادامه داد: شرکتی وجود ندارد که ایمنی اتوبوس‌ها را از طریق آن انجام دهیم و این شرکت‌ها عنوان می‌کنند که فقط تست ظاهری انجام می‌دهیم بنابراین در این زمینه با مشکل مواجهیم.
به گفته وی طی مقطعی شهرداری در زمینه تحویل این اتوبوس‌ها با وزارت کشور دچار دعواهایی شد، چرا که قصد نداشت این اتوبوس‌ها را تحویل بگیرد.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
قتل زن تهرانی در حمام خانه اش / شوهرش تصمیم به مثله کردن جسد داشت که پشیمان شد!

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار