شنبه 8 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی گزارش ويژه برترین دانشگاه‌های جهان در حوزه مد و طراحی لباس

 
 

يكشنبه 8 شهريور 1394

برترین دانشگاه‌های جهان در حوزه مد و طراحی لباس

 
 

اگر علاقه‌مند به مد و دنیای طراحی لباس هستید و اگر دوست دارید طراحی لباس را به عنوان رشته تحصیلی دنبال کرده و در ادامه به یک طراح لباس دارای تحصیلات آکادمیک تبدیل شوید؛ پیشنهاد می‌کنیم این گزارش را تا انتها بخوانید تا تقریبا به همه آنچه که ذهن‌تان را درباره آینده این مسیر به خود مشغول کرده برسید.

در این گزارش نظرات دانشجویان رشته مد و طراحی لباس در برترین دانشگاه‌های جهان و برترین دانشگاه‌های جهان در حوزه مد و طراحی لباس ارائه شده است. در دنیای مد پایگاه اینترنتی Business of Fashion از اعتبار زیادی برخوردار است و تقریبا تمامی علاقه‌مندان به این عرصه آشنایی زیادی با آن دارند. این پایگاه اینترنتی صنایع خلاق از جمله مد و طراحی لباس را بر اساس مجموعه‌ای از معیارها رتبه‌بندی می‌کند. این پایگاه اینترنتی همه ساله رتبه‌بندی جالب توجهی از برترین دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی مرتبط با دنیای مد و طراحی لباس ارائه می‌کند تا آنهایی که در گوشه و کنار جهان علاقه‌مند به ادامه تحصیل در این رشته هستند تصمیم درستی بگیرند.
انگلیس بهشت علاقه‌مندان به یادگیری آکادمیک طراحی لباس در جهان امسال هم این پایگاه اینترنتی که اعتبار زیادی در دنیای مد دارد رتبه‌بندی خود را منتشر کرد که در آن کالج هنر و طراحی (Central Saint Martins CSM) انگلیس در صدر قرار گرفت. در واقع می‌توان به جرأت گفت این کالج بهترین و به بیانی دیگر بهشت علاقه‌مندان به یادگیری آکادمیک طراحی لباس در جهان است. اما داستان تازه آغاز شده است. به جز این کالج، 5 کالج دیگر در انگلیس در بین 20 کالج و مرکز دانشگاهی دنیای مد و طراحی لباس قرار گرفته‌اند. از این نظر هم شاید بهترین توصیه برای آنهایی که می‌خواهند با تحصیل در رشته مد و طراحی لباس، درآمدزایی داشته و صنعت مورد علاقه‌شان را توسعه دهند، سفر به انگلیس و انتخاب یکی از این 6 کالج برتر باشد.
برگزاری آوردگاه‌های مد در کالج‌هایی نظیر CSM اتفاقی طبیعی است زیرا ذات چنین مراکزی ایجاب می‌کند که هر از گاهی نمایشگاهی برگزار شده و توانمندی دانشجویان آن به نمایش گذاشته شود. برگزاری این نمایشگاه‌ها انبوهی از خبرنگاران، خریداران و متخصصان عرصه مد و طراحی لباس از سراسر جهان را به چنین مکان‌هایی می‌کشاند. این کالج که اکنون بخشی از دانشگاه هنرهای لندن است امسال یکی از بی‌نظیرترین برنامه‌های مد خود را برگزار کرد که در آن 40 دانشجوی برتر آخرین طراحی‌های خود را بر تن مانکن‌ها کرده و به انبوه تماشاچیان نشان دادند.
اما هرچقدر این برنامه هیجان انگیز و پرشور بود، در گوشه دیگری از سالن بیش از 100 دانشجوی ناراحت هم حضور داشتند که مجالی برای نمایش لباس‌های‌شان پیدا نکرده بودند. آنها در سکوت کامل در گوشه‌ای از سالن به نمایش هنر سایر همکلاسی‌های‌شان نگاه می‌کردند. البته آنهایی که کمی زرنگ‌تر بودند، لباس‌هایی که طراحی کرده بودند را بر تن خود و یا دوستان‌شان کرده بودند با این حال خیلی در تیررس خبرنگاران، عکاسان و خریداران نبودند! این تنها مثالی کوچک از آن چیزی است که در بسیاری از کالج‌های مد و طراحی لباس در سراسر جهان به ویژه اروپا می‌گذرد. «سارا موور» از خبرنگاران عرصه مد و طراحی لباس می‌گوید: «این دانشجویان پول زیادی به عنوان شهریه می‌پردازند. آنها از سراسر جهان راهی انگلیس می‌شوند با این امید که در رشته طراح لباس تحصیل کرده و آشنا به مدل‌های روز دنیا شوند.»
رشته‌ای پرهزینه به طور کلی می‌توان طراحی لباس را در زمره رشته‌های پرخرج دانشگاهی به شمار آورد. دانشجویانی که در کالج‌های برتر دنیا تحصیل می‌کنند برای راه‌اندازی یک شوی کامل و ارائه مجموعه‌ای از طراحی‌های جدیدشان تا 10 هزار پوند هم هزینه می‌کنند. جذابیت این رشته تحصیلی و موفقیت برخی طراحان مد و لباس که در سراسر دنیا به شهرت خاصی دست یافته‌اند موجب شده تا بسیاری از علاقه‌مندان به این عرصه از سراسر دنیا راهی کالج‌هایی نظیر کالج CSM شوند. در نتیجه معمولا شمار این دانشجویان فراتر از ظرفیت دانشگاه‌ها و کالج‌ها می‌شود. مثلا در برخی دوره‌های تحصیلی به جای حضور 20 تا 40 دانشجو، شاهد ثبت نام و شرکت 120 دانشجو در کلاس‌های درس هستیم. این دانشجویان در طول سال تحصیلی به سختی تلاش می‌کنند تا در پایان فصل در فهرست ارایه کنندگان آثار طراحی و دوخته شده باشند اما معمولا خیلی از آنها خارج از فهرست می‌مانند. با این حال کالج‌هایی مانند CSM همچنان مورد اقبال علاقه‌مندان به مد و طراحی لباس از سراسر جهان قرار دارند تا جایی که ریسک خارج ماندن از فهرست شوهای مختلف را به جان می‌خرند. اتفاقا از دل همین کالج نام‌های سرشناسی در دنیای مد نظیر «مک کارنی»، «سارا برتون» و «جان گالیانو» جهانی شده‌اند. در همین شهر دیدنی یعنی لندن، کالج سلطنتی هنر که چهره‌های شاخص دنیای مد و طراحی لباس نظیر «کریستوفر بیلی»،«هالی فولتن» و «اردم» روزگاری در آنجا تحصیل می‌کرده‌اند در کنار CSM، بهترین رشته‌ها را برای فارغ التحصیلان این رشته ارائه می‌کند.
باز هم لندن و این بار دانشگاه کینگستون که به عنوان سومین دانشگاه برتر جهان در زمینه ارائه رشته های مد و طراحی لباس به دانشجویان انتخاب شده است. پس از آن هم کالج مد لندن قرار دارد. در واقع باید پذیرفت که لندن پایتخت طراحی لباس جهان آن هم به روش آکادمیک است. پرداخت شهریه قابل توجهی برای ثبت نام در این کالج برای دانشجویانی که به خانواده‌های ثروتمند تعلق دارند کار آسانی است اما آنهایی که با شرایط سخت و زحمت زیاد این پول را فراهم می‌کنند رویاهای بزرگی در سر دارند. بسیاری از دانشجویانی که در این کالج و کالج‌های مشابه تحصیل می‌کنند پس از مدتی متوجه یک سری واقعیت‌ها می‌شوند. حتی در این مرکز دانشگاهی که به عنوان بهترین در دنیا شناخته می‌شود، دانشجو پس از فارغ التحصیل شدن هیچ کمکی از دانشگاه دریافت نکرده و باید به طور مستقل تجارتی کوچک برای خود به راه اندازد. به بیان دیگر می‌توان گفت معمولا دانشجویانی در این رشته تحصیلی خاص موفق شده و کار مناسبی برای خود دست و پا می‌کنند که از پشتوانه مالی و حمایت‌های مناسبی برخوردار باشند.
رشد انفجاری رشته مد در دانشگاه‌های جهان طی دو دهه گذشته رشته مد و طراحی و لباس گسترش خیره کننده‌ای در بسیاری از دانشگاه‌های جهان از جمله دانشگاه‌های اروپایی داشته است. آمارها نشان می‌دهد تقریبا در بیشتر این دانشگاه‌ها به ازای هر صندلی، 6 درخواست ارائه می‌شود. اما وقعیت این است که هیچ ضمانتی در پایان تحصیل برای پیدا کردن شغل مرتبط وجود ندارد. حتی می‌توان گفت جمعیت زیادی از این دانشجویان پس از فارغ التحصیل شدن برای مدتی نامعلوم بیکار می‌مانند! به قول یکی از همین دانشجویان، «تقریبا نیمی از فارغ‌التحصیلان رشته مد بیکار می‌مانند چون شغلی که مناسب و مرتبط با رشته تحصیلی‌شان باشد پیدا نمی‌کنند.» گذشته از همه این موارد، اگر کالج‌های شاخص طراحی لباس در انگلیس و چند کشور دیگر را نادیده بگیریم، در بسیاری از مراکز دانشگاهی که این رشته را تدریس می‌کنند شکاف بزرگی میان نیاز این صنعت و مهارت‌های تدریس شده به چشم می‌خورد. در واقع در بیشتر این مراکز مهارت‌های مورد نیاز به طور کامل به دانشجویان آموزش داده نمی‌شود و این درحالی است که شرکت‌ها و کارخانه‌های فعال در این زمینه برای جذب نیروهای کار حرفه‌ای عطش زیادی دارند. نکته عجیب و قابل تأمل دیگر این است که بسیاری از فارغ التحصیلان رشته طراحی لباس پس از اتمام تحصیلات و به دلیل اینکه مهارت کافی به دست نیاورده‌اند در کلاس‌های آزاد ثبت نام کرده تا بر مهارت خود از جمله برش و دوخت و دوز بیفزایند! از تمامی این نکات می‌توان چنین نتیجه گرفت که شمار زیادی از علاقه‌مندان به مد در دانشگاه‌های مختلف جهان تحصیل می‌کنند اما تنها در شمار اندکی از آنها کیفیت آموزش در حد بالاست و در نتیجه بسیاری از فارغ التحصیلان این رشته پس از به اتمام رساندن دانشگاه بیکار می‌مانند.
- فهرست برترین دانشگاه‌ها و کالج‌های جهان در زمینه مد و طراحی لباس -کالج هنر و طراحی CSM در انگلیس -کالج مد Bunka در ژاپن -دانشگاه کینگستون در انگلیس -دانشکده نوین طراحی Parsons در آمریکا -انستیتو فناوری مد در آمریکا - Polimodaدر ایتالیا -دانشگاه وست مینستر در انگلیس -کالج مد لندن در انگلیس -انستیتو فناوری سلطنتی ملبورن در استرالیا -دانشگاه Drexel در آمریکا -دانشکده مد دانشگاه Ryerson در کانادا -کالج استنفنز در آمریکا -دانشگاه ناتینگهام ترنت در انگلیس -کالج هنر و طراحی ساوانا در آمریکا -دانشگاه فیلادلفیا در آمریکا -دانشگاه هنرهای خلاقانه در انگلیس - Istituto Marangoniدر ایتالیا -انستیتو فناوری مد پکن در چین - Hogeschool Van Amsterdamدر هلند/مدآنلاین

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
مرد تهرانی زن سابق خیانتکارش را کشت و خودکشی کرد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار