پنجشنبه 13 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی دانش و فناوری شارژ گوشی هوشمند با استفاده از نور خورشید

 
 

دوشنبه 25 بهمن 1395

شارژ گوشی هوشمند با استفاده از نور خورشید

 
 

حرارت نور خورشید در اتاق، به لطف موادی که توسط دانشمندان شناخته شده است و می‌تواند انرژی را به طور همزمان از منابع مختلف بگیرد، به زودی می‌تواند گجت‌های قابل حمل و پوشیدنی مثل گوشی‌های هوشمند را شارژ کند.

پژوهشگران دانشگاه اولو فنلاند، به وجود ماده‌ای پی برده‌اند که ساختار بلوری پروسکایت دارد و این قابلیت را دارد که انرژی را با اشکال مختلف آن، دریافت کند.
انرژی‌های بسیار زیادی، ما را احاطه کرده‌اند که به طور معمول، هدر می‌روند اما این ساختار بلوری، از اتلاف این انرژی‌های مختلف و مفید جلوگیری می‌کند.
پروسکایت‌ها، گروهی از مواد معدنی هستند که بسیاری از آنها می‌توانند یک یا دو نوع از انرژی را به طور همزمان در خود داشته باشند اما فرآیند جذب این دو انرژی، به طور همزمان اتفاق نمی‌افتد. ممکن است یکی از اعضای گروه پروسکایت، برای سلول‌های خورشیدی مفید باشد و یک عضو دیگر برای جذب انرژی ناشی از تغییرات دما و فشار، کارکرد داشته باشد.
یانگ بای و همکارانش، روی نوع خاصی از پروسکایت به نام کی.بی.ان.ان.او مطالعه می‌کردند. این پروسکایت می‌تواند بسیاری از اشکال انرژی را در خود جذب کند.
پروسکایت مورد بحث، نظیر همه پروسکایت‌ها یک مادۀ فروالکتریک است که مثل سوزن قطب‌نما در یک آهنربا، با دوقطبی‌های الکتریکی ریز پر شده است. وقتی مواد فروالکتریک مثل کی.بی.ان.ان.او در معرض تغییرات دما قرار می‌گیرند، دوقطبی‌های آنها به هم می‌ریزد و همین به هم‌ریختگی، یک جریان الکتریکی را القا می‌کند.
بارهای الکتریکی بر اساس جهت‌گیری دوقطبی‌ها، انباشته می‌شود. تغییر شکل ماده، باعث می‌شود که نواحی خاصی از ماده مذکور، بارهای الکتریکی را جذب یا دفع کنند و مجدداً جریانی را تولید کنند.

پژوهشگران قبلی، روی خواص فروالکتریک کلی و فتوولتائیک
کی.بی.ان.ان.او مطالعه کرده بودند ولی این پژوهش را در دماهای چند صد درجه زیر صفر انجام داده بودند و روی خواص مربوط به دما یا فشار، تمرکزی نداشتند.
بای اظهار داشت که مطالعات جدید، برای اولین بار، تمام خواص مربوط به مادۀ مورد بحث را در دماهای بالاتر از دمای اتاق بررسی کرده است. این تحقیقات نشان می‌دهد که کی.بی.ان.ان.او، در تولید برق از گرما و فشار مفید است.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
قتل زن تهرانی در حمام خانه اش / شوهرش تصمیم به مثله کردن جسد داشت که پشیمان شد!

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار