سه شنبه 1 خرداد 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی فناوری اطلاعات بهترین چیپ ست های 64 بیتی

 
 

هموطن , چهارشنبه 20 مهر 1384

بهترین چیپ ست های 64 بیتی

 
 

این هفته به بررسی چیپ ست برتر برای سیستم های 64 بیتی مبتنی بر AMD Athlon64 می پردازيم.

بهترین چیپ ست های 64 بیتی
یاداشت هفتگی بازار-هموطن-زارعی- در حال حاضر تب سیستم های 64 بیتی دامن دوستداران سیستم های با کیفیت را گرفته است. این هفته به بررسی چیپ ست برتر برای سیستم های 64 بیتی مبتنی بر AMD Athlon64 می پردازيم.
در بازار فعلی چهار چیپ ست معروف از چهار شرکت بزرگ NVIDIA nForce4 Ultra، SiS SiS756، VIA K8T890 و ATI Radeon Xpress 200 برای مادربردهای مبتنی بر Athlon 64 های 939پینی عرضه شده که به اختصار قابلیتهای آنها را بررسی می کنیم:
بد نیست بدانید که محصول NVIDIA در بین این چهار محصول کمی تفاوت دارد. هم اکنون تمامی مادربردها از دو چیپ ست پل شمالی(North Bridge) و پل جنوبی(South Bridge) تشکیل شده اند. پل شمالی را در کنار پردازنده و پل جنوبی را در کنار باتری سیستم با اندازه ای کوچکتر پیدا می کنید.
NVIDIA از سری Nforce3 به بعد دو چیپ ست خود را در یک چیپ ست ادغام کرد. از طرفی برخی امکانات این محصول بر رقبا برتری دارد. سه چیپ ست اول از 8 پورت USB و NVIDIA از 10 پورت USB پشتیبانی می کند و...
چیپ ست ها در پشتیبانی از پهنای باند حافظه و سرعت دسترسی به حافظه تفاوت چشمگيری باهم ندارند. بهترین نتیجه از آن NVIDIA است و دیگر رقبا کیفیتی معادل یکدیگر دارند. گرافیست ها خوب بخوانند و بدانند که هنگام کار با برنامه هائی چون 3D Studio و Adobe premiere بوضوح شاهد ضعف VIA خواهند بود. در مقابل SIS و NVIDIA نتایج بسیاری خوبی کسب می کنند.
کاربران خانگی و نیمه حرفه ای ها نیز در اجرای برنامه ACDSee و Adobe Photoshop نتایج شگفت انگیزی مشاهده نخواهند کرد، چرا که چهار محصول فاصله کیفی بسیار نزدیکی دارند.

NVIDIA؛برنده نبرد!
تایپست ها و کارمندان اداری که دائماً در حال کار با Office و Mozilla 1.4 هستند و گاهی نیز از WinZip استفاده می کنند، شاهد عقب ماندن VIA از قافله خواهند بود.. در این حوزه NVIDIA در صدر و به فاصله نزدیکیSIS قرار می گیرند. اما نکته جالب هنگام اجرای برنامه Nero مشاهده می شود.
بهترین نتیجه با فاصله بسیار زیاد از آن SIS است. در این حوزه ATI بسیار ضعیف کار کرده است. این را به خاطر بسپارید! اما دوستداران بازیها بدانند که تمامی رقبا تنه به تنه هم می زنند. در مجموع و کمی اغماض می توان NVIDIA را برنده این نبرد دانست. هرچند SIS و ATI نیز قدرتمند ظاهر شده اند. همین نتیجه را در آزمون اجرای برنامه های حرفه ای صوتی ملاحظه می کنیم. پس حرفه ای های موسیقی و ویرایش گران فایل های صوتی دقت کنند که VIA قابل اعتماد نیست!

برنامه نویسان به ATI اعتماد نکنید!
اما برنامه نویسان که شیفتگان اصلی سیستم های 64 بیتی هستند بدانند که پیروزی از آن هیچکدام نبود. اما دقت داشته باشید که یک قانون کلی می گوید، آهای! برنامه نویسان به ATI اعتماد نکنید! نکته جالب ماجرا در اینجاست که در پشتیبانی از رابط ATA تا حدودی نظرها نسبت به VIA مثبت می شود و این محصول خود را تا جایگاه دوم با NVIDIA شریک می کند و هردو پائین تر از SIS قرار می گیرند.
این نتیجه برای اغلب کاربرانی که علاقه به هارد دیسک های SATA ندارند بسی مهم است! همچنین بد نیست بدانید که در پشتیبانی از Serial ATA محصول NVIDIA آبروی هرچه شرکت کامپیوتری را می برد و نتایج بسیار بدی کسب می کند. بهترین نتیجه دوباره از آن SIS است.

شاهکار VIA
هنگامی که شما از رابط USB استفاده می کنید میزان مصرف پردازنده، سرعت خواندن اطلاعات و انتقال آن به سیستم از عوامل مهم در تعیین کیفیت یک سیستم کامپیوتری است. VIA در این زمینه دست به یک شاهکار بدیع زده است. بدین صورت که اولین چیپ ستی را طراحی که است که در هنگام تبادل داده هیچ باری بر پردازنده وارد نمی کند.
فاجعه اصلی در این حوزه ATI با استفاده 15 درصدی از پردازنده است. دو محصول دیگر کیفیت متوسطی در این زمینه عرضه می کنند. جالب اینجاست که ATI طراحی آماتوری خود را در کار با شبکه نیز بروز داده و نشان می دهد که در زمینه طراحی چیپ ست راه درازی در پیش دارد. از سوی دیگر VIA تجربه خود را در پشتیبانی از شبکه به رخ می کشد.

نتیجه گیری
در پایان این آزمون و از بین این چهار محصول در ابتدا محصول VIA بدلیل عدم اطمینان به کیفیت آن و به دلیل افت و خیز بسیار زیاد کنار گذاشته شد.
محصول ATI نیز به دلیل ضعف طراحی اعتماد چندانی برای خود جلب نکرد. SIS نیز به دفعات کیفیت بسیار بالائی از خود نشان داده ولی مشکل اصلی این SIS پشتیبانی دیر و باتأخیر این محصول از دستاوردهای جدید مانند PCI Express یا Serial ATA 300 است.
این موارد برای کسی که برای کیفیت، به سراغ سیستم های 64 بیتی رفته؛ چندان خوشایند نیست. در نهایت می رسیم به محصول NVIDIA که انصافاً از اغلب آزمون ها سربلند بیرون آمده است. توصیه ما به شما در هنگام تهیه سیستم 64 بیتی، استفاده از مادربردی است که از چیپ ست NVIDIA nForce4 Ultra بهره می برد.

 
 

بازهم درباره LCD و Notebook
MP3 Player ، مناسبترين ابزار اشتراک موسيقی
كمبود محسوس شير يارانه‌اي‌ در محلات‌ فقيرنشين‌

 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
قتل زن تهرانی در حمام خانه اش / شوهرش تصمیم به مثله کردن جسد داشت که پشیمان شد!

يادداشت
:: فناوری اطلاعات ::
تاکید بر توسعه زیرساخت و سرویس های ارزش افزوده پیام رسان ها

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار