شنبه 8 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی فرهنگ و هنر خسرو حكيم رابط : تئاتر ما ، مظلوم و وارداتي است

 
 

ایسنا , چهارشنبه 30 فروردين 1385

خسرو حكيم رابط : تئاتر ما ، مظلوم و وارداتي است

 
 

خسرو حكيم‌رابط ، نمايشنامه‌نويس پيشكسوت، از كندي روند صدور مجوز براي انتشار كتاب از سوي وزارت ارشاد انتقاد كرد.

حكيم رابط گفت: خوشبختانه از مدتي پيش، انتشار آثار ادبيات نمايشي مورد توجه قرار گرفته است. اما متاسفانه اين كتابها نيز همچون ديگر آثار متقاضي چاپ بايد تا مدتها درانتظار صدور مجوز وزارت ارشاد بمانند.
وي ادامه داد: اين روزها با افزايش آثار متقاضي چاپ رو به رو هستيم از سوي ديگر حساسيتهاي مسئولان ارشاد براي صدور مجوز بالارفته به همين دليل پروسه انتشار كتابها بسيار طولاني شده است.
حكيم رابط متذكر شد: در بسياري از موارد مي‌توان با صحبت كردن با نويسندگان، مشكلات احتمالي و سوء تفاهم‌ها را رفع كرد اما متاسفانه اين اتفاق معمولا رخ نمي‌دهد.
وي با تاكيد بر لزوم حفظ حرمت نويسندگان گفت: هنرمندان ما در اين زمان بهتر ازهر زمان ديگري، خط قرمزها را رعايت مي‌كنند چرا كه هنرمندان ما وقت‌شناس وحق‌شناس هستند و سخت‌گيري بيش از حد مسئولان، به كارها لطمه وارد مي‌كند بنابراين بايد هنرمندان را آزاد و داوري نهايي را به عهده مردم گذاشت.
وي كه پيش از اين از انتشار آثارش همزمان با برگزاري نمايشگاه كتاب خبر داده بود، به ايسنا، گفت: به دليل روند كند صدور مجوز تصور مي‌كنم تنها كتاب «روزهفتم» به نمايشگاه برسد و انتظار ديگر نمايشنامه‌ها و فيلمنامه‌هايم به زمان ديگري موكول شود.
اين فيلمنامه‌نويس ضمن تقدير از ناشراني همچون «‌قطره»، « نيل»، « تجربه» و ... در زمينه آثار تئاتري، به ايسنا گفت: نمايشنامه براي ديدن است و نه خواندن اما از آن جا كه در كشور ما بسياري از نمايشنامه‌ها فرصت اجرا پيدا نمي‌كنند، انتشارشان اتفاق مباركي است.
حكيم رابط متذكرشد: اجراي يك نمايشنامه موجب اشتغال‌زايي مي‌شود چرا كه افراد بسياري در اجراي يك اثر مشاركت مي‌كنند اما چون تئاتر در طي اين سالها به طور جدي وارد زندگي و فرهنگ ما نشده، اين امكان هم از هنرمندان ما گرفته شده و تنها به انتشار بسياري از آثار اكتفا مي‌شود.
نويسنده نمايشنامه‌هايي چون «‌سهراب، شنبه» و « سهراب، ساز و والي قبرستان» به ايسنا، گفت: تئاتر ما هنري مظلوم و وارداتي است و براي بسياري از تصميم‌گيرندگان و مردم ما ناشناخته مانده بنابراين اين مظلوميت درتمام وجوه اين هنر وجود دارد كه چاپ آثار ادبيات نمايشي هم ازا ين قاعده مستثني نيست.
اين استاد دانشگاه درباره استقبال ناشران از چاپ آثار ادبيات نمايشي گفت: تا جايي كه تجربه من نشان داده تا مدتي پيش به جز آثار اوليه‌ام، ديگر آثارم توسط ناشران تازه پا چاپ شدند اما اخيرا حركت خوبي را آغاز و در زمينه آثار تئاتري سرمايه‌گذاري كرده‌آند كه بايد زحمات آنان را ارج نهاد.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
مرد تهرانی زن سابق خیانتکارش را کشت و خودکشی کرد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار