جمعه 7 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار خارجی گزارش ويژه نگاهي به استفاده جهانی از تلفن همراه

 
 

تاليانيوز , سه شنبه 4 مهر 1385

نگاهي به استفاده جهانی از تلفن همراه

 
 

در ژاپن شرکتهای تولید کنندهء گوشی های همراه به محظ وقوع زلزله یا بروز یک حادثه غیر مترقــّبه پیام های آنی و مجــّانی برای مشترکینشان مخابره می کنند.

امروز در بیشتر نقاط اروپا، مناطق ثروتمند تر آسیا، آفریقا، منطقهء کارائیب، آمریکای لاتین، استرالیا، کانادا، و ایالات متــّحده، استفاده از گوشی های همراه جنبهء همگانی پیدا کرده است.
در این نقاط جهان، اکثریـّت قریب به اتـّفاق بزرگسالان از تلفن های همراه استفاده های گوناگون می کنند، و حتـّی اغلب نوجوانان و گهگاه کودکان دست کم هر کدام یک خط تلفن همراه دارند (آمار مربوطه برای علاقه مندان در سایت Wikipedia.com موجود است.)
در حال حاضر هندوستان و چین به ترتیب از بالاترین میزان رشد تعداد کاربران تلفن همراه در دنیا دارند. در دسترس بودن ساده سیم کارت ها و شارژکارت های اعتباری از مهمّ ترین عواملی است که منجر به این رشد سریع شده است.
همگانی شدن تلفن همراه، آن هم به این سرعت، همچنین ناشی از قابیّلت اتـّصال شبکه های مختلف تلفن همراه در کشور های مختلف به یکدیگر است. این امر نیز مدیون تلاش سازندگان نرم افزار ها و سخت افزاری این تکنولوژی برای رسیدن به چند استاندار مهمّ است، که از مهم ترین آنها می توان به استاندارد GSM اشاره کرد، که برای یکپارچه کردن شبکه های مختلف تلفن همراهی که در اروپا فعــّالند طرّاحی شده است.
تمام ملــل های اروپائی، و بیشتر کشورهاي آسیائی و آفریقائی این استاندارد را به عنوان تنها استاندارد مورد قبول در کشورهایشان پذیرفته اند. در کشور های دیگر، مثل ایالات متــّحده، کرهء جنوبی، استرالیا و ژاپن قوانین اساسی لزوم پایبندی به هیچ استاندارد خاصّی را بوجود نمی آورد و در آن کشور ها GSM به همزیستی مسالمت آمیز خود با استاندارد های دیگری مثل CDMA و iDEN ادامه می دهد.

فرهنگ تلفن همراه
در زمانی کمتر از بیست سال گوشی های همراه از پدیده ای نادر و گران قیمت به ابزاری مورد استفاده عموم بازرگانان و اکثریـّت قریب به اتـّفاق سایر اقشار مردم با هزینه ای که بطور باور نکردنی پائین است تبدیل شده است.
در بسیاری از کشور ها تعداد مشترکین تلفن های همراه امروز بیشتر از تعداد مشترکین خطوط ثابت است، در حالی که بزرگسالان از تلفن های همراه استفاده های گوناگون می کنند، و حتـّی اغلب نوجوانان و گهگاه کودکان دست کم هر کدام یک خط تلفن همراه دارند (آمار مربوطه برای علاقه مندان در سایت wkipedia.com موجود است.)
هنگ کنگ بالاترین ضریب نفوذ تلفن همراه در جهان را، برابر با 125.1% دارد (آوریل 2006). برای بزرگسالان داشتن یک گوشی همراه به جای یک خط تلفن ثابت در خانه ابدآ مسألهء غیر معمولی نیست. (آمار مربوطه برای علاقه مندان در سایت wkipedia.com موجود است.)
در بعضی کشور های در حال توسعه، که زیرساخت های بسیار کمی برای توسعهء شبکه های تلفن ثابت وجود دارد نیز شاهد رشد بسیار سریع شبکه های تلفن همراه هستیم. بر اساس آمار ارائه شده در CIA World Factbook، تعداد تلفن های همراه در انگلیس از جمعیــّت آن کشور بیشتر است!
با در نظر گرفتن ضرایب اکثرآ بالای نفوذ تلفن های همراه در اکثر کشور ها و برقراری قریب الوقوع شبکهء جهانی تلفن همراه، به نظر می رسد یک فرهنگ خاصّ استفاده از تلفن های همراه در سطح جهانی در حال شکل گیری باشد، که در آن به گوشی همراه به عنوان یک ابزار کلیدی اجتماعی نگاه می شود.
در این فرهنگ مردم به گوشی هایشان بعنوان یک دفتر تلفن حسـّاس نگاه می کنند که به کمک آن می توانند هر لحظه با هر یک از دوستانشان که بخواهند تماس حاصل کنند.
بسیاری از مردم با استفاده از سرویس SMS با یکدیگر تماس می گیرند و یک فرهنگ "متن نویسی" کامل اکنون به خوبی شکل گرفته است. بازار تجاری SMS ها نیز در حال رشد است. بسیاری از گوشی ها حتــّی سرویس های آنی Messenger دارد تا سادگی و همگانی بودن متن نویسی را فراگیر تر کند.
در ژاپن تلفن های همراه امکانات اینترنتی گسترده تری را در اختیار مشترکین قرار می دهد که از آن میان می توان به برنامه i-mode شرکت NTT DoCoMo اشاره کرد. این برنامه امکان ارسال پیام با گوشی همراه از طریق e-mail های عادّی را فراهم کرده است. خود گوشی های همراه هم هنوز از حالت توتم گونه و کالایی بشدّت پیرو مد روز خارج نشده اند.
هنوز هر روز شاهد خودنمائی مشترکینی هستیم که گوشی هایشان را با تجهیزات جانبی پر زرق و برق تزئین کرده اند تا برای خود شخصیّتی کاذب دست و پا کنند. تولید لوازم جانبی گوشی های همراه امروز به صنعتی پرسود تبدیل شده است و این مسآله نشان از یک فرهنگ مصرفی خاصّ دارد. برای نمونه، فروش زنگ های فانتزی در سال 2005 از مرز 4 میلیارد دلار گذشت!

ممنوعیـّت استفاده از موبایل در برخی خطوط ریلی جهان
رعایت ادب در استفاده از گوشی های همراه روز به روز برای گروه های مختلف اجتماعی اهمیّت بیشتری پیدا می کند. هنوز شاهد زنگ خوردن گوشی های زیادی در مراسم عزا، عروسی، سالن های سینما، و تئاتر هستیم. مشترکین اغلب در این گونه موارد با صدای بلند صحبت می کنند و این امر موجب شده در کتاب فروشی ها، اماکن مذهبی، مطبّ دکتر ها، و اماکن بسیار دیگری شاهد نصب تابو هایی باشیم که استفاده از تلفن همراه را ممنوع اعلام می کنند. در بعضی امکن حتــّی از دستگاه های پارازیت ساز استفاده شده است تا استفاده از تلفن همراه را غیر ممکن کنند (گرچه در بعضی کشور ها، مثل ایالات متــّحده استفاده از این گونه دستگاه ها قانونآ جرم دارد).
در سفر، به ویژه سفر های طولانی، افراد بسیاری در جستجوی فضایی ساکت و آرامند، که در آن استفاده از گوشی همراه ممنوع باشد. در ژاپن بعضی خطوط راه آهن بین شهری این خواست مسافرین را با ایـــجاد بخش های موبایل ممنوع اجابت کرده اند.
این مسأله شباهت زیادی با قسمتهای استعمال دخانیات ممنوع در قطار ها، و در گذشته ای نه چندان دور در هواپیما ها دارد، گرچه امروز استعمال دخانیات در همه خطوط هوائی جهان اکیدآ ممنوع است.
استفاده از گوشی همراه نیز در هواپیما ها اکیدآ ممنوع است، و این به خاطر احتمال تداخل امواج این گوشی ها با ارتباطات رادیوئی خلبان است.
بیشتر مدارس در آمریکا استفاده از گوشی های همراه را به خاطر اختلالات زیادی که این گوشی ها تا به حال در نظم کلاس ها ایجاد کرده اند، و به ویژه امکان عکس برداری و فیلم برداری (بدون اجازه) از سوژهء مورد نظر، ممنوع کرده اند.
امروز از گوشی های دوربین دار، به ویژه آنهایی که دوربین فیلمبرداری دارند، استفاده روز به روز بیشتری برای شکار لحظه ها به عمل می آید و خیلی از این فیلم ها حتــّی در شبکه های تلویزیونی به عنوان آخرین اخبار، یا خبر های داغ، روی آنتن می روند.
تکان دهنده ترین صحنه های خبر های مهمــّی مثل بمب گذاری های لندن، سونامی جنوب شرقی آسیا، و طوفان کاترینا فقط به یاری دوربین های گوشی های همراه ثبت شده اند و سایت های اینترنتی، مثل Flickr آنها را بلافاصله برای جهانیان مخابره کرده اند. سایت های اشتراک عکس هم نقش بزرگی در این راستا ایفا می کنند.
در ژاپن شرکتهای تولید کنندهء گوشی های همراه به محظ وقوع زلزله یا بروز یک حادثه غیر مترقــّبه پیام های آنی و مجــّانی برای مشترکینشان مخابره می کنند.
پس از این گونه حوادث نیز مددکاران به کرّات توانسته اند به محظ دریافت پیامی از گوشی یک قربانی به کمک وی بشتابند. برای ساده کردن این کار شرکت ها یک لوگوی ویژه روی منوی گوشی ها گذاشته اند، که با یک اشاره به آن کافی است شرکت اپراتور خود را از سلامت، یا نیاز خود به یاری فوری آگاه سازید.

 
 

مرد عاشق پیشه، گوشی تلفن همراه را در حلق نامزدش فرو کرد
عملکرد پیمانکاران تلفن همراه ضعیف است
چهار رقم ابتدایی شماره های تلفن همراه حذف می شود

 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
مرد تهرانی زن سابق خیانتکارش را کشت و خودکشی کرد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار