سه شنبه 18 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار خارجی دانش و فناوری ناسا در تلاش برای نجات کاوشگر اسپیریت

 
 

مهر نیوز , پنجشنبه 7 خرداد 1388

ناسا در تلاش برای نجات کاوشگر اسپیریت

 
 

متخصصان سعی دارند با استفاده از اطلاعات دریافتی موقعیت کنونی اسپیریت را به منظور آزمایش شیوه های ممکن نجات کاوشگر بازسازی کنند.

کاوشگر اسپیریت پس از گذشت پنج سال کاوش بر سطح مریخ به دلیل اختلال در یکی از چرخهایش از حرکت متوقف شده و ناسا با استفاده از دو قلوی این کاوشگر در تلاش برای نجات اسپیریت از میان خاکهای مریخی است.
گروه ماموریت کاوشگر مریخی با استفاده از کاوشگر اسپیریت، آپارچونیتی و دیگر تجهیزات موجود بر روی مریخ در تلاشند با ارائه بهترین مانور ممکن اسپیریت را از میان زمین نرم مریخی که این کاوشگر را در بر گرفته است، بیرون بکشند.
امکان اختلال در یکی از چرخهای کاوشگر از عواملی بود که باعث شد تیم پروژه، اسپیریت را پس از متوقف شدن یکی از چرخها و فرو رفتن چرخهای دیگر در خاک مریخ غیر فعال کنند. آزمون تشخیصی که در تاریخ 16 می 2009 بر روی این کاوشگر انجام شد، اخبار دلگرم کننده ای را برای دانشمندان به ارمغان آورد. نتایج نشان داد مقاومت الکتریکی موجود در چرخ میانه سمت چپ در محدوده ای است که نشان می دهد موتور چرخ از کار نیافتاده است.
به گفته مدیر پروژه های اسپیریت و آپارچونیتی ناسا، متخصصان در تلاش برای انجام عملیات همسان گردانی چرخها بوده و سپس قصد دارند چرخ آسیب دیده را 1 یا 2 درجه چرخش دهند. طی این عملیات چرخهای دیگر ثابت باقی خواهند ماند و به همین دلیل موقعیت قرارگیری اسپیریت به خطر نخواهد افتاد.
از دیگر دلایل متوقف کردن اسپیریت از حرکت، احتمال فرورفتن بیش از حد چرخها در خاک نرم مریخ است که در این صورت بدنه اسپیریت در خطر برخورد با تپه های کوچک سنگی قرار می گرفته است.
محققان از آپارچونیتی نیز برای آزمایش شیوه های احتمالی حرکت دادن اسپیریت استفاده می کنند. آپارچونیتی با بررسی قسمتهای زیرین اسپیریت با استفاده از دوربین میکروسکوپی نصب شده در بازوی روباتیک کاوشگر موقعیت واقعی اسپیریت و احتمال برخورد اسپیریت با صخره ها را نمایش می دهد. مدارگرد ادیسه نیز از دیگر تجهیزاتی است که در ماموریت نجات اسپیریت شرکت دارد.
دوقلوهای اسپیریت و آپارچونیتی به مدت 5 سال است که بر سطح مریخ در حرکتند. به دلیل اینکه بادهای قوی غبارهای موجود بر روی صفحات خورشیدی اسپیریت را پراکنده ساخته است، کاوشگر مریخی اکنون برای برقراری ارتباط روزانه از انرژی مورد نیاز برخوردار است و مدارگرد ادیسه نیز مخابره های مازاد اسپیریت را دریافت کرده و به زمین ارسال می کند. این انتقال شامل اطلاعات تصویری ناشی از آزمایشهای خواص خاک و خواص هندسی سطح مریخ است.
متخصصان سعی دارند با استفاده از اطلاعات دریافتی موقعیت کنونی اسپیریت را به منظور آزمایش شیوه های ممکن نجات کاوشگر بازسازی کنند. این گروه مواد مختلف را به منظور شبیه سازی خاک مریخ و خصوصیات فیزیکی این خاک که اسپیریت را در بر گرفته است مورد استفاده قرار داده اند.
متخصصان ناسا قبل از آزادسازی اسپیریت مانورهای آزمایشی متعددی را انجام خواهند داد که این آزمایشها هفته ها قبل از انجام هر عملی برای حرکت دادن کاوشگر ادامه خواهد داشت.

 
 

ایران در مسیر تولید واکسن برای مقابله با تشعشات هسته‌ای
موفقیت محققان کشور در تولید شیشه‌های پلیمری برای هلیکوپترها
قسمتی جدید از دیوار چین کشف شد

 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
قتل زن تهرانی در حمام خانه اش / شوهرش تصمیم به مثله کردن جسد داشت که پشیمان شد!

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار